Odesláno sobota v 20:54 2 dny V 19. 12. 2025 v 16:08, pavel87 napsal:@jiri.mrazek muzes si jej koupit, ve vedlejsim vlakne je na prodej za 4kTo mi absolutně nepomůže. Kdo mi zajistí aktualizaci FW? Nikdo. Jenom výrobce a někam to posílat. Takže riskovat že si ho koupím a za 2 měsíce mě pošle Vodafone někam? Ne, děkuji, tím jsem si už prošel. Vlastní modem, připojený do sítě Vodafonu a po dvou měsících mi začalo tvrdit že jim to ruší síť a kdesi cosi. Když jsem se jich ptal na podrobnosti tak mi řekli že mi nic sdělovat nemusí. Počkám dokud nebudou v nabídce i pro plebs. -, Premium - - -, Vodafone Station WiFi 5 Žatec
Odesláno sobota v 22:11 2 dny Lebo sa vycerpala1 hour ago, jiri.mrazek said:Kdo mi zajistí aktualizaci FW? Nikdo. Jenom výrobce a někam to posílat.Ani vyrobca (Commscope/Arris), kedze (podobne ako ostatni vyrobcovia DOCSIS okrem AVM) oficialne nepredava koncovym uzivatelom, nie je ziadna oficialna podpora (a nema ju ani Werner). Super - Základní - Bratislava
Odesláno sobota v 23:20 2 dny před 8 hodinami, Ivo2003 napsal:Proč tomu Vodafone oficiálně říká převodník a ne modem, když to je modem?Spíše aby se to nepletlo s označením modem jako je u Vodafone Station, apod. :) Když by to byl router, tak si lidi koupí třeba TP-Link a budou se divit, že to nefunguje. Upraveno sobota v 23:21 2 dny uživatelem Pepe Přidání citace - - ALLinONE - Praha
Odesláno neděle v 13:46 1 den před 22 hodinami, Ivo2003 napsal:Proč tomu Vodafone oficiálně říká převodník a ne modem, když to je modem?Taky tomu mohli říkat mediakonvertor 🙂 Ale ono je to fuk, pro 99,9 % zákazníků je to "ta malá krabička se světýlkama". Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno neděle v 13:51 1 den Mediakonvertor by bylo podobně nepřesné jako převodník. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno před 18 hodinami18 hod Tak on to je převodník z koaxu na Ethernet 😀 a jak dochází k magic in the box je většině lidí jedno a nepátrá po tom.@homberg Řekl bych, že prvotní zájem předčil očekávání (proč asi) a proč výrobce není schopen dodat nové, je otázka spíše na něho.Jelikož ve Vodafone vidí, že drtivá většina stížností na internet od zákazníků je ve výsledku na WiFi, tak se jim nedivím, že nechtějí moc dávat BFU jen převodník, aby si za to zapojili nějaký hodně starý router, který si ani neumí pořádně nastavit, natož zabezpečit (pokud to ještě lze). Stejně tak, jako mě udivuje, kolik různých CRT televizí a televizí bez HDMI se ještě používá, stejně tak mě fascinují ty různé routery, jejichž maximum je 802.11g a jen 2.4GHz. Ale jim to přeci stačí, mají to tak 20 let, tak co by měnili... Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 15 hodinami15 hod @Marek-26 vidim, ze mas obrovsky prehled o stiznostech zakazniku VF (hlavne na wifi!), o TV prijimacich v ceskych domacnostech (CRT TV, povazte bez HDMI!), o routerech BFU (jsou to joudove, co si neumi ani zavazat tkanicky!), o vyrobci prevodniku, ze nestiha vyrabet (a dodavat VF CR nove!). Tak ty musis byt bud Pan Buh, nebo minimalne hodinovej manzel, co obchazi a ocumuje panicky a jejich domacnosti..Nic proti, ale jako argument k nedostatku prevodniku u VF me to nesedi. Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Odesláno před 15 hodinami15 hod před 14 minutami, homberg napsal:Firemni zakaznici jsou zrejme solventnejsi, nez obycejni zakaznici. Tahle logika pokulhava. Tarify je to, oc tu bezi! :-(před 14 minutami, homberg napsal:Firemni zakaznici jsou zrejme solventnejsi, nez obycejni zakaznici. Tahle logika pokulhava. Tarify je to, oc tu bezi! :-(před 2 hodinami, Marek-26 napsal:Tak on to je převodník z koaxu na Ethernet 😀 a jak dochází k magic in the box je většině lidí jedno a nepátrá po tom.@homberg Řekl bych, že prvotní zájem předčil očekávání (proč asi) a proč výrobce není schopen dodat nové, je otázka spíše na něho.Jelikož ve Vodafone vidí, že drtivá většina stížností na internet od zákazníků je ve výsledku na WiFi, tak se jim nedivím, že nechtějí moc dávat BFU jen převodník, aby si za to zapojili nějaký hodně starý router, který si ani neumí pořádně nastavit, natož zabezpečit (pokud to ještě lze). Stejně tak, jako mě udivuje, kolik různých CRT televizí a televizí bez HDMI se ještě používá, stejně tak mě fascinují ty různé routery, jejichž maximum je 802.11g a jen 2.4GHz. Ale jim to přeci stačí, mají to tak 20 let, tak co by měnili...Nevím, proč by měl Vodafone řešit co použiješ za router. Já hodím za něj Turris, někdo MikroTik a někdo Asus nebo Tendu. Vodafone stejně na tvém zařízení nic negarantuje. To by si musel dělat s tím těžkou hlavu i Cetin, když dává na DSL Terminátora a upřednostňuje právě toto spojení Terminátor + vlastní router. A z mého úhlu pohledu je lepší spojení pro BFU Vodafone převodník + Router, který dostane IP. adresy jednoduše pomocí DHCP než spojení Terminátor + Router pomocí PPPoE a navíc router musí podporovat nastavení VLAN. Premium Super+ ALLinONE Commscope Arris CM3500 Vsetín
Odesláno před 14 hodinami14 hod @Marek-26 Vzhledem k tomu, co VF modemy dělají s Wi‑Fi, mě vůbec nepřekvapuje, že nejvíc stížností je právě na Wi‑Fi 🤣 Ale o to víc bych zákazníkům na místě VF umožnil převodníky (těm, kteří je chtějí) a pak na supportu trval na tom, že si Wi‑Fi musí řešit sami.@homberg Nebo Marek pracuje ve VF či v nějaké její odnoži a lidé spolu v práci komunikují — to vás při tom rozčilování nenapadlo? A hlavně: co napíše nějaký Marek, je úplně jedno. Stěžujte si Vodafone jeho oficiálními kanály; pokud se vám jeho služby zásadním způsobem nelíbí, přejděte ke konkurenci — Vodafone nereaguje na nic jiného než na odchod zákazníků. Premium - - - -
Odesláno před 13 hodinami13 hod @r2d2 Klid chlapce, ja se vubec nerozciluju. Nemam duvod. Se sluzbami VF jsem naprosto spokojenej a prevodnik je me ukradenej (jsem prece BFU!). Precti si to jeste jednou. Pro pomalejsi - argumenty pana @Marek-26 k problemu nedostatku prevodniku se me zdaji..ponekud smesne. Jako od vsevedouciho. Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.