Odesláno neděle v 21:43 5 dní @Marek-26 Cokoliv, co bude umět bridge a 2.5 Gbps, beru všemi deseti 😄 Premium - - - -
Odesláno pondělí v 09:13 5 dní V 6. 6. 2025 v 10:41, Vulva napsal:Nedali, ale ten modem je i tak hodně dobrej, po 10 dní co jej mám naprostá stabilita, pokrytí Wifi jako u samostatných Asus Wifi routerů za 5.000 Kč, takže v pořádku, a Wireguard VPN krásně funkční. Poprvé nemám důvod za VF modemem používat něco dalšího.Tiež ho už mám pár dní a potvrdzujem, že funguje bezchybne. Akurát čakám na technika na premeranie prípojky, lebo mám v pásme Docsis 3.1 dosť Non-correctable Errors. Na provoze som to nejak nepocítil. Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Praha 3
Odesláno pondělí v 11:08 5 dní @pubso hele, mě modem "Uncorrectable errors" na download kanálech 25 a 26 hlásí taky, tak milión denně, ale když se na to podíval technik (vzdáleně), je to vše v pořádku a jsou correctable. A download má v pohodě latenci a jitter. Ultra+ Profi Premium Základní AVM FRITZ!Box 6690 localhost
Odesláno pondělí v 12:05 5 dní @Vulva Tak to na tom asi nie som až tak zle. Na kanále 25 mám 35dB MER a len pár tisíc chýb a 26 je 34dB MER a tam je to asi 1-2m Non-correctable Errors denne. Technik je už na ceste, tak ho nebudem rušiť, nech sa na to pozrie a uvidíme :-D Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Praha 3
Odesláno pondělí v 14:36 5 dní No, já měl MER jen 29dB, pak jsem prohodil kabely v zásuvce v bytě a je to 38dB. 35dB je taky super Upraveno pondělí v 14:43 5 dní uživatelem Vulva Ultra+ Profi Premium Základní AVM FRITZ!Box 6690 localhost
Odesláno úterý v 10:53 4 dny Tak len update, technik u nás bol, vymenil klasické koax spojky za tie lisovacie, ktoré používa Vodafone. Podľa ich prístrojov na ich strane nevidia žiadne chyby. MER signál po zmene spojok je o trošičku slabší, ako bol predtým. Skúsil som prehodiť kábel vedúci do modemu zo zásuvky z jednej prípojky na druhú, tam je signál o trochu silnejší. Každopádne Non-correctable errors v modeme stále vidím, jeden kanál v tisíckach, druhý v státisícoch. Žiadny vplvy na rýchlosť a stabilitu to ale nemá. Tak to asi teda nechám už tak. Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Praha 3
Odesláno úterý v 11:36 4 dny @pubso můžeš vyzkoušet tady, zda se ti ztrácejí UDP packety: https://speed.cloudflare.com/Já jsem s tím fakt spokojen, neskutečný pokrok na obyčejném koaxu, který ne tak dávno měl maximum 300/30 :) Upraveno úterý v 11:41 4 dny uživatelem Vulva Ultra+ Profi Premium Základní AVM FRITZ!Box 6690 localhost
Odesláno úterý v 13:31 4 dny Tie udaje correctable/uncorrectable treba brat vo FritzOS (a nie iba AVM, ale aj inych vyrobcov) s velkou rezervou (a dost sa lisia od hodnot, ktore namera meraci pristroj, co maju technici).. pokial to nema vplyv na kvalitu pripojenia (vypadky, velky rozptyl latencie), je to iba zbytocne prehananie technika.Mimochodom, vela hodnot vidi iba operator zo svojej strany. Upraveno úterý v 13:33 4 dny uživatelem quadra2030 Super - Základní - Bratislava
Odesláno středa v 12:37 3 dny Nedalo mi to a tak som ešte testoval a bastlil. Rozobral som zásuvku. Tam bol kábel odizolovaný (pôvodným technikom, ktorý to montoval pred rokom) v nesprávnych dĺžkach, ako doporučoval výrobca zásuvky. Tak som to upravil, zamontoval naspäť a trochu upravil polohu koax kábla, ktorý vedie zo steny do zásuvky. Zapojil naspäť kábel do modemu a F koncovky som dotiahol kľúčom. Kde bolo predtým v priebehu pár minút pre Docsis 3.1 tisíce až stotisíce non-correctable errors, to vyzerá po desiatkach minút takto krásne. MER sa zlepšilo z 35 na 40 db pre Docsis 3.1, MSE takisto zlepšenie. Technik videl preto dobrý signál, len sa asi bolo treba pohrať s tou zásuvkou. Nikoho nenabádam, aby sa v tom hrabal ako ja, len píšem moju skúsenosť. Ultra+ - - AVM FRITZ!Box 6690 Praha 3
Odesláno středa v 14:04 3 dny Dobře jsi udělal, tady všichni řeší kabel mezi zásuvkou a modemem, nebo televizorem, ale zapomíná se na to, že do té zásuvky taky vede nějaký kabel, který může stejně tak působit problémy. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.