Odesláno 5. srpna5. srp před 4 hodinami, r2d2 napsal:Jak získat 5G rychlost na 31 dní? To bohužel netuším, nejenom na léto, ale třeba i na hodinu. Mám nově Premium 5G tarif, ale reálných 5G rychlostí (řekněme 400+ Mbps) se mi podařilo dosáhnout jen jednou.Ani po Praze, ani v Brně, ani v Ostravě prakticky bez šance – když dobře, tak 100-200 Mbps (tzn. rychlosti, které jsem měl celkem běžně i dříve na 4G), ale často se nedostanu ani na 100 Mbps. Dokonce se celkem běžně setkávám s rychlostmi kolem 10-20 Mbps. K čemu je pak takový neomezený tarif?U modré konkurence jsem měl běžně rychlosti 500+, často v městech i 1000+ Mbps.Tak jenom takové malé varování, kdyby náhodou někdo měl špatný nápad jako já, že přejde k VF a ušetří. Pokud potřebujete funkční rychlý mobilní internet, je potřeba se poohlédnout jinde.Můžu se zeptat, na co potřebuješ internet v mobilu s rychlostí nad 100mbs?? Já mám vyzkoušeno, že i s rychlostí 5mbs funguje i telka v HD a to nemluvím o jiných věcech jako Messenger, fb apod, tam stačí i 2mbps. S tím internetem to už začíná být fakt skoro nemoc. To už není možný. Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 5. srpna5. srp @marek-81K tomu, abych na něm pustil hotspot a pracoval na laptopu, a tam chci rychlý internet (proto mám také neomezený tarif a ne některý z těch rychlostně a jinak omezených). Nějaká TV nebo Facebook (který ani nemám) je mi jedno, ale muset několik minut čekat mě zdržuje.Pokud to nevyužijete, pro vás dobře – ušetříte a můžete sáhnout raději po některém rychlostně omezeném tarifu. Ale to neznamená, že to nevyužije nebo nepotřebuje nikdo, a pro takové jsem tu sdílel tuto (nemilou) osobní zkušenost. Premium - - - -
Odesláno 5. srpna5. srp Nějak se mi to nezdá že by měl Vodafone tak bídnou síť, nemůže to být třeba způsobené tím zapnutým hotspotem ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 5. srpna5. srp před 13 minutami, r2d2 napsal:@marek-81K tomu, abych na něm pustil hotspot a pracoval na laptopu, a tam chci rychlý internet (proto mám také neomezený tarif a ne některý z těch rychlostně a jinak omezených). Nějaká TV nebo Facebook (který ani nemám) je mi jedno, ale muset několik minut čekat mě zdržuje.Pokud to nevyužijete, pro vás dobře – ušetříte a můžete sáhnout raději po některém rychlostně omezeném tarifu. Ale to neznamená, že to nevyužije nebo nepotřebuje nikdo, a pro takové jsem tu sdílel tuto (nemilou) osobní zkušenost.Ok díky za odpověď a chápu. Užívej si víc života bez laptopu a s lidmi se kterými je ti dobře. Ještě dokud je čas. Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 5. srpna5. srp @tomus Zkoušel jsem to měřit jak v nativní iOS aplikaci od speedtest.net, tak i u konkurence - výsledky jsou víceméně stejné. U konkurence ten hotspot dosahoval vysokých rychlostí celkem běžně. Možná mám smůlu na lokality? Máte vy opačnou zkušenost? Jestli ano, jakých rychlostí dosahujete na 5G a s jakým hardwarem?@marek-81Věřte, že nic nedělám raději než když můžu vše vypnout a být jen offline. 🤣 Upraveno 5. srpna5. srp uživatelem r2d2 Premium - - - -
Odesláno 27. září27. zář V 5. 8. 2025 v 13:49, r2d2 napsal:Jak získat 5G rychlost na 31 dní? To bohužel netuším, nejenom na léto, ale třeba i na hodinu. Mám nově Premium 5G tarif, ale reálných 5G rychlostí (řekněme 400+ Mbps) se mi podařilo dosáhnout jen jednou.Ani po Praze, ani v Brně, ani v Ostravě prakticky bez šance – když dobře, tak 100-200 Mbps (tzn. rychlosti, které jsem měl celkem běžně i dříve na 4G), ale často se nedostanu ani na 100 Mbps. Dokonce se celkem běžně setkávám s rychlostmi kolem 10-20 Mbps. K čemu je pak takový neomezený tarif?U modré konkurence jsem měl běžně rychlosti 500+, často v městech i 1000+ Mbps.Tak jenom takové malé varování, kdyby náhodou někdo měl špatný nápad jako já, že přejde k VF a ušetří. Pokud potřebujete funkční rychlý mobilní internet, je potřeba se poohlédnout jinde.Mám naprosto stejné zkušenosti, nebo spíše ještě horší. Jsem poslední dobou rád, když se i ve městě vúbec připojím.A k čemu člověk potřebuje vyšší rychlost? Jsou aplikace které hodně komunikují se serverem, sice se přenáší málo dat, ale třeba po každém zmáčknutí se dotazuje na serveru. Na VF při neomezené rychlosti jsou odezvy velmi pomalé, na O2 okamžité stejné jako doma na 500Mb wifi připojení.Podobně třeba refresh většího počtu mailových schránek v mobilním klientovi apod.Nejde jen o kontinuální stahování jako u videa, jde o odezvy při interaktivní komunikaci.k tématu https://www.techforum.cz/topic/63911-pokryt%C3%AD-5g-a-budouc%C3%AD-rozvoj-s%C3%ADt%C4%9B/#findComment-485288 Upraveno 27. září27. zář uživatelem bnone Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV
Odesláno 27. září27. zář Centrum péče @bnone Pěkný den, budu ráda, když nám napíšete s podrobnosti přes https://tam.je/dotaz, abychom vám mohli pomoct konkrétně k vaší SIM. Premium Premium - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.