Odesláno 1. června 2024 1 rok Dobrý den, byl mi nabídnut mobilní tarif BASIC (neomezená data, volání sms) za výhodnou cenu. Mám dotaz, zda někdo má zkušenosti nebo informaci na rychlost mobilního připojení, když není v dosahu WiFi. V návrhu smlouvy je u tarifu BASIC napsaná rychlost 2 mb/s a tyto údaje 0,2/337/440 Mb/s; 0,1/100/100 Mb/s (Odhadovaná maximální rychlost stahování a vkládání) kterým nerozumím. Jsem jen běžný uživatel, jedná se mi o to, jestli se stránky, aplikace, vyhledávání apod. nebude vysloveně moc pomalé nebo se něco nebude sekat. Děkuji za Vaše odpovědi, zkušenosti. Honza Basic - Základní Compal CH7465, CA modul josefa Ševčíka Most
Odesláno 1. června 2024 1 rok Dobrý den, 2Mbps budou stačit na většinu věcí, u aplikací je otázka, co je to za aplikaci a kolik toho stahuje. Například Instagram bude déle načítat obsah, na videa ve vysoké kvalitě to nebude nikde. Posílám pozdravy do sedmikil 🙂 Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 1. června 2024 1 rok Jestli chcete sledovat na mobilu TV tak bych šel minimálně do tarifu co nabízí 10 Mb/s . Super - Základní - Litomyšl
Odesláno 1. června 2024 1 rok Basic 2 Mbps nebo Basic+ 4 Mbps jsou tarify určené pro nenáročné uživatele, protože ta rychlost je dobrá tak akorát na procházení netu, poštu a poslech muziky, ale na video prakticky vůbec. Vyhandloval bych s VF aspoň tarif Super 10 Mbps nebo ještě líp Super+ 20 Mbps. Když se podívám do oficiální nabídky na webu, tak Basic+ 4 Mbps je za 635 Kč a Super 10 Mbps za 652 Kč (oboje podmíněno současným odběrem pevného netu), což je finančně marginální rozdíl. - - - - -
Odesláno 8. června 2024 1 rok Pro základní informaci Youtube 720p má bitrate okolo 2 Mbps 1080p okolo 4-6 Mbps 4k60 okolo 17-22 Mbps Vodafone TV v aplikaci okolo 6 Mbps Sledovanitv ne HD kanál okolo 1 Mbps, HD okolo 4 Mbps. Těch 337 nebo 440 to jsou co za hodnoty? K 2 Mbps tarifu moc nesedí. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 8. června 2024 1 rok Jenom bych doplnil ještě k tomu co psal @Ivo2003- bitrate je jedna věc, ale reálný požadavek na rychlost linky je min. o 20-50% více pro plynulé přehrávání (buffering, režie, metadata atd.) - YT stream s 2Mbps rozhodně nepůjde přehrát plynule na 2Mbps lince. Já osobně bych určitě nešel pod těch 10 Mbps (to je z mého pohledu absolutní minimum i pro prohlížení webu), ale samozřejmě záleží jak moc to využíváte a jak moc vám vadí že se věci chvíli načítají. Na těch 10Mbps se dá pustit i video v horší, nebo mobilní kvalitě. Premium - - - -
Odesláno 8. června 2024 1 rok Mnou uváděné rychlosti v podstatě není bitrate videa, ale reálný bitrate který prochází ethernet kabelem, tedy i s metadaty. Věřím ale, že je třeba mít rychlejší linku, protože zrovna třeba youtube má s cache občas celkem problém i na mnohem rychlejší lince. BTW bitrate videa má na ytb třeba 6 Mbps, ale linkou při cachování teče nárazově vždy skoro plná rychlost linky. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 20. června 2024 20. čvn Nevím, jestli to tady na fóru už někde zaznělo, ale Vodafone má aktuálně mobilní tarif Neomezený Super+ (což je neomezené volání a SMS, plus internet s rychlostí 20 Mbps) za 699 Kč měsíčně bez jakýchkoliv podmínek (např. nutnost souběžně využívat net): https://www.vodafone.cz/tarify/red-neomezeny-super-20mbps/ - - - - -
Odesláno 20. června 2024 20. čvn Vodafone Super + (20 Mb/s) lze získat 1) Přechodem od O2 a T-Mobile… 2) Přechodem ze starších tarifů Vodafone (Oskar) 3) Z předplacenky… Rychlost přes Vodafone Super + bez zapnutí navýšení Rychlost Připojení Bez kabelu Naplno 5G (přenosný).Já jsem spokojený. O2 a T-Mobile má 7x menší rychlost. Bez kabelu Naplno 5G Premium 5G - - Krucemburk
Odesláno 27. června 2024 27. čvn Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.