JirkaP Posted August 25 Share Posted August 25 před 2 hodinami, bnone napsal: Bohužel jedině dual sim, nelze jako esim, zjišťoval jsem. https://www.o2.cz/osobni/volani/data-pro-chytra-zarizeni To není tak úplně pravda. Objednal jsem plastovou SIM "Data na rok 50 GB" za 999,- Kč. Je to zcela zdarma. Když mi došla plastová SIM, tak jsem zašel na prodejnu, kde jsem za 100,- Kč dostal kartičku na převod na "esim". A hned jsem to zprovoznil na Iphone 13 Mini manželky. Funguje jí to zcela bez závad. Ještě doplním, že před převodem na "esim" ( na prodejně ) jsem to číslo aktivoval v klasickém telefonu ( v platovém provedení ) a dobil částkou 999,- Kč. Takže toto druhé číslo je v telefonu uloženo jako "esim" a slouží jen pro data. 1 Quote 150 Mb/s - Start TC7200 (bridge mod), Router Asus RT-AX55 Litoměřice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek-26 Posted August 25 Share Posted August 25 Každý se může podívat, co Umlaut a jak měří. https://www.accenture.com/content/dam/accenture/final/accenture-com/document-2/202406-Accenture-Czech-Republic-Audit-Report.pdf#zoom=40, kdo chce si najde přesné podmínky testování. Jinak @bnone píše, že má mimo město problémy s pokrytím Vodafone. Ze své zkušenosti mohu říci, že jsou místa, kde má Vodafone signál a jíní ne, jindy je to naopak, někdy nemá signál nikdo. Záleží na lokalitě. Jinak v ČR je veškeré rozšiřování zatíženo mnoha byrokratickými překážkami. Když už se povede domluvit umístění BTS pro dokrytí, je třeba k ní také přivést konektivitu. V ideálním případě optikou, ale získat povolení je běh na dlouhou trať (bez přehánění i roky). I to je důvod, proč Vodafone bojoval proti sdílení sítí mezí O2 a TM, jelikož touto dohodou získali nefér výhodu, že si automaticky sítě sdíleli a Vodafone k té dohodě nepřipustili. Quote Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnone Posted August 26 Share Posted August 26 @JirkaP Takhle mi to kdysi taky říkali na prodejně, ale když jsem volal na linky, popřeli to. Jsem rád, že jste to potvrdil. A štvou mne s tím poplatkem 100Kč, holt O2... @Marek-26 Naprosto tomu rozumím, proto jsem zmínil to, že oba vyzobali třešničky, navíc se spojili proti třetímu a VF má dost nezáviděníhodnou pozici. Ale zase v pevném připojení je na tom často lépe díky UPC. Nebylo poslední dobou nějaké nařízení, že operátoři musí lokace BTS sdílet i konkurenci? Co se týče toho měření, je to tak jak jsem říkal. Ve městech a na většinou hlavních silnicích. V autě mne občasné výpadky nezajímají a ve městech se dovolám asi všude, alespoň jsem nikde na problém nenarazil. Mne zajímá ani ne rychlost, ale obyčejná základní dostupnost v jiných místech, mimo města a silnice, tam, kam chodím pěšky. Když zajdu do lesíka širokého 600m mezi dvěma velkými sídlišti v OV a data jsou fuč, max Edge, tak to je problém k naštvání, třeba když zrovna poslouchám nějakou povídku z Můjrozhlas. Můžu si stáhnou to offline, ale pokud ji chci pak smazat, zase potřebuji připojení. Vím, stromy tlumí, a BTS jsou vůči lesu na nevýhodných místech, je jich oproti ostatním opům prostě méně. K čemu neomezená data, když je nelze technicky využít. No není to jednoduchá problematika. Quote Super Super Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts