retron Odesláno 5. ledna 2023 Sdílet Odesláno 5. ledna 2023 mám starší Samsung a ten má jednodušší systém, můžu akorat volit kanál a spustit hledání 1 Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan Novak Odesláno 5. ledna 2023 Sdílet Odesláno 5. ledna 2023 Taky mam starsi... -je treba se proklikat na rucni ladeni - ladeni digit kanalu - zadat novy - a kdyz se zobrazi frekvence tak jeste stiskni OK a az teprve ted jde zadat kmitocet... -nebo napis model a nekdo zde uz ti rekne zda u tebe lze nebo ni. (uz nevim ale mam dojem ze i na plazme to tak podobne bylo) Citovat - - - CI O-va Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 6. ledna 2023 Sdílet Odesláno 6. ledna 2023 mám ještě starší systém a jedná se od DVB-T nikoliv DVB-C, a opravdu umím naladit televizi 😅 Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 6. ledna 2023 Sdílet Odesláno 6. ledna 2023 Také mám jen hloupou TV Samsung a je to schované až trošku hlouběji v menu a myslím že každé zařízení by mělo ukázat kvalitu signálu, jinak na tom posledním obrázku vidím opravdu ladění DVB-C a tam by ani jeho autor noc nenaladil. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 6. ledna 2023 Sdílet Odesláno 6. ledna 2023 mohu ladit automaticky anebo ručně ale pouze podle čísla kanálu, frekvence se upraví vedle toho, sílu signálu to zobrazí až pokud to programy vyhledá, ovšem na kanálu 21 alias 474 MHz nevyhledá nic Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 7. ledna 2023 Sdílet Odesláno 7. ledna 2023 Ok, tak tam zapoj něco jiného co dokáže změřit kvalitu signálu i bez naladění. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daviddvbc Odesláno 7. ledna 2023 Sdílet Odesláno 7. ledna 2023 Zkus třeba zapojit "starý" dvb-t set top box, pokud jej nemáš, za 100,- vpohodě seženeš na bazaru, nebo i za odvoz, nebo si vypůjči dvbt nebo i t2 STB od známého. Citovat Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 Já nic zkoušet nebudu, vím, že ostatní kanály mají signál 95 a v pohodě jich 39 naladím, technik na místě byl prověřil to vyměnil zásuvku nepomohlo. Hlášené jako chybu od více zákazníků to mají a vědí o tom, akorát s tím nic evidentně nedělají. 2 Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daviddvbc Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 (upraveno) A proč to nechcete vyzkoušet ? Musíte si přece připustit, že chyba může být na vaší straně, i kdyby se to zdálo jakkoli nepravděpodobné. Dovolte se mi podělit s mojí zkušeností s upc dvb-t. Asi před rokem jsem chtěl známému do pokoje pro hosty dát starou crt televizi, aby tam měli aspoň nějaké kanály. V té době se vypínal analog, a tak jsem se zeptal kamarádů, a jeden mi daroval starý dvb-t set top box značky optex electronique, tak jsem jej u známého zapojil, naladil jsem dvb t nabídku, a začal jsem vše zkoušet. Zjistil jsem, že všechny kanály čt + pár dalších vždy kostičkovaly, občas pomohlo, pokud jsem koax vypojil a zapojil, problém se ale znovu zachvíli objevil. Konzultoval jsem to s kamarádem, který je opravářem televizorů, ten mi vypůjčil zesilovač, který situaci nezlepšil. Následně jsem zapojil na stejný kabel místo STB novou televizi, a ještě jednu starší, a u nich se tento problém nevyzkytoval. Onen kamarád mi poté zdělil, že si myslí, že časem tuner zeslábl, nebo se rozladil, co já vím, a že set top box je prostě kaput. Takže chyba skutečně může být ve vaší televizi, může se projevovat jen na určité frekvenci, a to z mnoha různých důvodů, skutečně zkuste tam zapojit ještě něco. Tím že tvrdíte, že to je problém VF, a popíráte možnost závady na vaší straně jste jen strčil hlavu do písku, a rezignoval na řešení problému. Upraveno 8. ledna 2023 uživatelem Daviddvbc 1 Citovat Basic 250 Mb/s - Komfort Compal CH7465VF, 1x CAM Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 8. ledna 2023 Sdílet Odesláno 8. ledna 2023 On už s tím má problém od poloviny září a v říjnu psal že zkoušel připojit nějaké další zařízení a všechny měli problém s příjmem na tomto kanále, takže z mého pohledu tam asi bude nějaká chyba na straně Vodafonu a s největší pravděpodobností pokud se nic nezměnilo se jedná o nějaké rušení na tomto kanále z nějakého okolního zdroje, ale tím že bude čekat že se to samo vyřeší ničemu nepomůže, protože už to budou skoro čtyři měsíce a bez nějakého dodatečného změření se přesně nedá říct zda jde o rušení, nebo nějakou chybu s kterou přišel technik, ale ta se mi nezdá moc pravděpodobná. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.