Jump to content

Problém s vypadávajícím internetem

DCG

Recommended Posts

Už na začátku jsem vyjádřil podezření, že se jedná o problém někde jinde, než na modemech. Teď večer, před naplánovanou dopolední návštěvou technika pro výměnu modemu, jsem pozoroval, že spojení se zdá být nečekaně stabilní. A skutečně - ačkoliv ještě zhruba před třemi hodinami byla ztráta pingů blízko 50 %, nyní opakovaně dosahuji nulových ztrát. Jak přímo z rozhraní modemu, tak z připojeného stroje. Přičemž verze firmware modemu je stále ta nová. Takže to nyní vypadá, že mé počáteční podezření se možná potvrzuje a výměna modemu tak bude jen zbytečný úkon a další komplikace ☹️. Nezbývá, než počkat na ráno a dopoledne, jak se to bude dál vyvíjet.

Protože i ráno bylo spojení spolehlivé - nulové ztráty, tak jsem ještě rychle zavolal na podporu a zrušil výjezd technika a plánovanou výměnu modemu. A vzhledem k tomu, že se ztrátovost napravila někdy mezi 22. hodinou a půlnocí, tak opravdu nepředpokládám, že by nějaký technik zrovna v tu dobu dělal nějaký vzdálený zásah na našem modemu - ostatně ani nebyl restart modemu. Proto předpokládám, že spíše proběhla nějaká údržbu či restart na zařízení někde cestou na straně Vodafone sítě.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha 5

tak přišel jiný technik a vyměnil svíčky, samozřejmě to nešlo a měl to udělat někdo jiný. Když mi zavolali, musel jsem vše znovu vysvětlovat a řekli, že zavolají znovu, aby naplánovali výměnu modemu (znovu) za jiný model (ne compal) - od včerejšího rána doteď žádný hovor.

zákaznický servis je hrozný. Nikdy předtím jsem za 10 let nemusel volat do UPC, takže nemohu srovnávat, ale jejich podpora se mi po více než 3 týdnech s tímto problémem vyloženě nelíbí.

• Kabel 150 Mb/s
  • Basic
  • Klasik
  • Compal
  • Praha

Dobrý den,

• 4. 6. 2022, 15:51, jsem psal e-mail na opravime@vodafone.com. Uběhlo 10 pracovních dní a žádná odpověď nedorazila. Zpráva č. 1265084.
  • 10. 6. 2022, 17:18, jsem psal e-mail na opravime@vodafone.com. Uběhlo 5 pracovních dní a žádná odpověď nedorazila. Zpráva č. 1274204.

Můžete se na to podívat a odpovědět?

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Compal CH7465VF
  • Plzeň
  • Speedtest

• tomus changed the title to Problém s vypadávajícím internetem