Jump to content

Recommended Posts

Kvuli zmene bydliste prechazim na interent od UPC. Na tel. lince mi bylo receno, ze s jejich internetem budou fungovat jen modemy, ktere byly zakoupeny/pronajaty primo od UPC. Doma mam modem ZyXEL VMG1312, ktery mi zustal po O2.

Je pravda, ze nebudu moct pouzit cizi modem (napr. ten Zyxel)?

Doporucujete nakup modemu UPC z druhe ruky (samozrejme s overenim toho, ze byl zakoupen a ne pronajaty)?

Jaky z modelu, ktere UPC za poslednich par let prodavalo, doporucujete (resp. nedoporucujete), pokud chci skutecne jen modem a budu mit svuj vlastni router a pripojeni 100 Mb/s?

Diky za odpovedi

https://www.techforum.cz/topic/5280-jak%C3%BD-modem-pou%C5%BE%C3%ADt-s-upc/

UPC má kabelový internet, používá normální koaxy stejně jak tv. Ten zyxel je DSL ;)

Jestli nemáš 2000, tak si kup klidně použitý, ale ber v potaz to, že to máš pak bez záruky. A je celkem jedno, jestli to chceš jen jako modem.

Pokud chces modem z druhe ruky tak pouzitelny je budto Cisco 3208, nebo modem/router Technicolor TC7200, uz něhož je moznost prepnuti do rezimu modem (bridge).

A ten tvuj Zixel je v siti UPC opravdu nepouzitelny.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • 10 months later...

Compal ma hlavne neriesitelne problemy s vypadkami a latenciou, vdaka sudruhom z Intelu (ktori doj*bali inak kvalitny Puma chipset od Texas Instruments)! Ak staci rychlost do 300 Mbit, jednoznacna volba je Technicolor alebo Cisco (Broadcom chipset)..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava