Přejít na obsah

Připojení TV


Návštěvník Lachtis

Doporučené příspěvky

Návštěvník Lachtis

Ahojte, omlouvám se za svoji neznalost a při vyhledávání jsem nic na foru nenašel...

Pořídil jsem si u UPC internet 100 +, ke kterému dává UPC grátis TV službu Mini se základními programy. V bytě nemám zavedenou anténu, takže bych rád využil tuto službu (zdarma) od UPC. Můžete mi poradit, co si musím pořídit, abych na TV mohl sledovat volné kanály? Jaký kabel k propojení s modemem (ideálně odkaz), set-top-box se doufám kupovat nemusí a jen se propojím s Wifi modemem?

 

Díky za případné odpovědi :diky

 

 

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TV nezapojujete do modemu, ale do zásuvky UPC, kterou máte někde v bytě. Běžte po kabelu (signálovém) od modemu a měl byste dojít až k takovéto krabičce http://slitecz.smetiste.eu/wp-content/uploads/2014/05/pr_01_138_max.jpg. Pokud to tam nemáte tak je třeba zavolat technika. Modem je napojený na data, TV napojíte na TV.

 

Jako kabel doporučuji použít něco velmi dobře stíněného, protože v dnešní době je dost rušení všude kolem. Na kabelu a koncovkách nešetřete, rozdíl od nejlevnějších je pár desítek korun a vyhnete se možným problémům jako kostičkování atd. Já když jsem měnil kabely tak jsem zašel do GME a tam koupil kabely s měděným stíněním jak svazku tak i vlákna, ale jak se to jmenovalo si už nepamatuju. Jsou dost silné a vše co jsem teď viděl na netu u alzy atd. se mě zdá dost tenké (tudíž z mého pohledu málo stíněné).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Lachtis

Děkuji za reakci, a máte pravdu, tuto krabičku tam nemám... Ano, modem běhá a je připojen na data, pak tam jsou ještě dvě zdířky, které jsou značeny jako TV a R k připojení pře klasický koaxiál. Zkoušel jsem přes koaxiál propojit obě zdířky s TV a signál nebyl ani s jednou :-(. No nic jiného mi nezbyde a zavolám na UPC a požádám technika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten koaxiál je v pořádku, to je jediná fotka co jsem našel na webu co vypadá jako ta krabička od upc, ale upc používá koax, ty šroubované koncovky se používají u satelitních rozvodů. Připojte TV na TV a zkuste naladit ty stanice podle frekvencí co najdete zde: http://www.upczone.cz/download/seznam_muxu.htm.

 

UPC některé programy vysílá nekódovaně v DVB-C, potom má něco i v DVB-T a dokonce i v analogu. Tak laďte podle toho jaký má vaše TV tuner.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj,

možná hloupý dotaz, ale jak se v současnosti dá připojit ke kabelovce? Mám TV s DVB-T, DVB-C tunery. Momentálně jedu na Digi Start (Mini) přímo ze zásuvky. Pokud budu chtít větší nabídku než Start, musím pořizovat nějaké další zařízení? Nechci platit další pronájmy za zbytečné krabice s ovladači, které budou akorát zabírat místo vedle televize a žrát elektřinu. Lze koupit vlastní modul do TV, aby člověk nemusel platit další poplatky? Platí se za dekódovací kartu nějaký "pronájem"?

  • -
  • -
  • Klasik
  • Technicolor, 4x CA modul
  • Brno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...