Přejít na obsah

Pozor na podovdy při jakékoliv změně využívaných služeb


Návštěvník cernoch23

Doporučené příspěvky

Cituji z "Moje UPC"

V případě potřeby změnit automatické prodloužení věrnostní slevy pro další období, kontaktujte prosím naše klientské centrum na tel. čísle 241 005 100 Učiňte tak prosím alespoň 15 dnů před uplynutím věrnostního období.
  • Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • STB Vodafone, modem Compal CH7465
  • Jirkov
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože je tady plno chytrolínů, tak se zeptám jako tupan a určitě mi hravě odpovíte : dejme tomu, že mám smlouvu s věrnostním oobdobím prodlužovaným k 20.11. Kdy a jak (po lopatě pro trotly) mám smlouvu vypovědět, abych neplatil jakoo mourovatej "za nedočerpání" a nedodržení podmínek věrnostního období?

Tak když nepomohla, napíšu to jinak. V případě, že má tedy smlouva pokračovat a nechci nic ukončovat, pošlu klidně dnes na UPC email, že nechci prodloužit věrnostní období. Nejpozději jim dám vědět 15 dní předem, tedy 5.11. 2016

V případě, že chci ukončit, opět napíši klidně již dnes, nejpozději ovšem duručím písemnou výpověď na UPC 30.9. 2016 a uvedu, že chci smlouvu ukončit k 20.11. 2016

 

Pokud nepomohlo, zkuste blíže specifikovat dotaz.

  • Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník Roger
No ale tady jde o závazek se slevou tak čemu se divíš že to UPC bude chtít doplatit ??

To by pak každý dělal vezmu si slevu a pak zaplatím jen pokutu 1/5 ?? známe to, češi jsou vychcánci v tom jak ušetřit.

 

Jakýpak Češi jsou vychcánci, chtějí ušetřit a potom nechtějí platit? Takhle že prý by to mohl s tou sankcí 1/5 paušálů dělat každý? Už mne tyhle poznámky začínají štvát.

 

Samozřejmě, že to je obcházení zákona o el. komunikacích. Sám jste to napsal, ve skutečnosti se jedná o závazek se slevou, takže na ten by se měla vztahovat max. sankce 1/5 zbýv. paušálů. Ze ČTÚ je v obraně proti tomuto nbeschopný nebo zbabělý, to už je jiná věc. Chtělo by to asi nějaký precedens u soudu. Ať si to klidně každý, jak říkáte vychcánek využívá, má na to ze zákona svaté právo a zase takový terno to taky není.

 

Já bch ten Váš argument "to by mohl každý vychcánek" přesně obrátil: To by mohl každý mobil. operátor si stanovit cosi jako věrnostní klub se spec. cenami a tak obcházet zákonem max. povolenou sankci pro fyz. osoby ve výši 1/5 zbývajících paušálů. vV tom není rozdíl mezi Upc a mob. operátory. Kdyby to dělali všichni (trochu se divím, že to zatím nedělají), tak by to získalo publicitu, že byb to snad konečně začal ČTÚ asertiuvně řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger

Yabaka:

Jo, takže aŤ si klidně UPC dál obchází zákon o elektron .komunikacích a nedodržuje max. povolenou sankci, i když všichni mobilní opové ho (zatím) dodržují.

Máte informaci, kolik % lidí má věrnostní ceny a kolik % nevěrnostní ceny? Pokud nejste z UPC, asi ne. Protože, když je to tak, jak předpokládám a velká většína lidí využívá věrnostní ceny (protože službu mají dlouhodobě), tak kdyby je najednou zvedli na ten dvojnásobek (de facto spíš o trochu míň), tak by to asi vyvolalo velký zemětřesení a lidi, co byli léta zvyklí platit podstatně nižší částku, by si začali rozmýšlet setrvání u Upc.

Kromě toho, kde mají konkurenci (třeba Poda a jiní) by si nějaké 2-násobné zdražení těžko mohli dovolit. Regulátor by pak měl ohlídat, aby měli ceník jednotný pro celé území, aby z toho mohli těžit i klienti, kteří mají tu smůlu, že v jejich lokalitě upc konkurenci nemá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Roger
Nepsal jsme že tys to udělal s tímto záměrem, ale že by to mohli lidé ostatní dělat.

A to že se stěhuješ na novou adresu tě také nezbavuje tohoto závazku, to by se tu plno lidí najednou také začalo stěhovat do nějaké zapadlé vesničky a dělali jak se moc podivují a litují že si tam smlouvu nemohu přenést a že jsou tím zklamáni že teda se musí smlouva rušit a bez doplatku.

 

No tak nad takovými názory je možno jenom politovat toho, kdo je píše. Chtěl jste říct, že byste viděl velké riziko pro UPC, že se lidi začnou stěhovat z měst na venkov, kde není UPC, jenom proto, aby při ukončení smlouvy nemuseli vracet věrnostní slevu (kdyby teda od toho při stěhování byli osvobozeni). Kdyby se tohle umožnilo, tak to by snad spol. Upc už úplně položilo :-) To jste snad ani nemohl myslet vážně, ne?

 

Jinak mne facinuje, jaké máte starosti s tím, že by běžní lidé-zákazníci mohli něco nějak dělat, určitým způsobem využívat určité situace. Ale to, že s tím doplácením věrnostní slevy tady Upc jasně obchází zákon o el. komunikacích, i když na to ještě není rozsudek, to Vás nechává zcela v klidu. Je to prostě obcházení zákona, je jedno, že smlouva je na dobu neurčitou, protože věrnostní sleva je na dobu určitou a tím pádem je výsledek stejný jako u klasického závazku (i když se "pokuta" počítá vlastně opačně).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v tom žádný problém nevidím (a ČTÚ zřejmě také ne), jinak bych asi na to nepřistoupil. K něčemu jsem se zavázal (aniž by mě k tomu kdokoliv nutil) a beru to jako příjemný bonus, který čerpám zálohově a když nedodržím závazek tak na něj ztrácím nárok a musím ho prostě vrátit. Takže jaká sankce? Tento systém je jistě jednoduší než platit zálohově plnou cenu a dělat roční vyúčtování a vracení přeplatku u všech tzv. věrnostních klientů, kteří smlouvu dodrželi. Jen ten název věrnostní cena je poněkud zavádějící a některé letité zákazníky irituje.

  • Start
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Brno-Žabovřesky
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

O co jde? Máš možnost platit buď 900kč bez úvazku a nebo 600kč s věrnostní slevou, kterou čerpáš od prvního placení. V okamžiku předčasného ukončení doplatíš zpětně slevy. O nic nejde, to je jak kdyby ti dali vždy na poslední třeba 3 měsíce slevu 100%... Sám ČTÚ to řeklo, že to žádné obcházení zákona není. Kdyby to bylo obchátení zákona, tak bys najednou neplatil 600kč, ale 900kč a UPC by ti pak odpustilo poslední například 3 měsíce ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...