Přejít na obsah

TechniSat TechniCorder ISIO STC - nový multituner


Návštěvník Kodl

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
Návštěvník pbr

To: Kodl.

Dobrý den, protože jste mi v minulosti už několikrát dobře poradil, dovoluji se na Vás obrátit i nyní. Vzhledem k tomu, že mi můj současný rekordér Synaps vykazuje stále větší množství poruch, rozhodl jsem se (konečně) pořídit si nový rekordér. Už v minulosti jsem zvažoval tento typ (TechniCorder ISIO STC), přestože zpočátku také trpěl několika "dětskými nemocemi" (například nutnost jednoho CA modulu typu CI+ a druhého CI apod., ale to je už myslím vyřešeno). Nyní se objevil nový typ rekordéru Technisat (TechniSat DIGIT ISIO STC, 4K Ultra HD). Recenzi jsem si samozřejmě přečetl, ale vzhledem k tomu, že osobní zkušenost nemám se žádným Technisatem, chtěl bych Vás požádat o Váš názor na tyto dva typy. Já nemám satelit a ani o něm neuvažuji. Trochu mne zklamalo, že nový typ má jen jeden tuner (jedno místo pro CA modul) a chybí místo pro vložení HDD. Pochopil jsem, že je absence jednoho CA modulu možno řešit zpožděným dekódováním, ale pokud vím tak se to tady v diskuzích moc nedoporučovalo. TV mám plasmu od Panasonicu a zatím má pořád skvělý obraz a v současné době také na UHD nemíním přecházet. Technisatem bych chtěl vyřešit jeden velký problém Panasonicu a to, že i přes existenci DLNA mi TV nedokáže filmy uložené na domácí NASce Synology zobrazit (to jsme už spolu v minulosti řešili). U staršího typu (TechniCorder ISIO STC) mi vadila snad jediná věc a to absence USB 3. Přišlo mi dost divné, že typ z roku 2014 ho nemá (na PC se začaly osazovat USB 3 tuším už od roku 2010). Ten nový už ho samozřejmě má, ale byl bych nerad, aby to nedopadlo jako mezi operačními systémy Windows 7 a 10, kdy se za každou cenu po odlišení ve Windows 10 ignorovalo mnohé z toho co si uživatelé Windows 7 oblíbili a používali. Nejde mi o žádné podrobné srovnávání, ale jen o Váš názor, co byste mi doporučil, vzhledem k tomu, že starší typ zřejmě co nevidět zmizí z trhu. Děkuji předem za laskovou odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

To pbr:

Bohužel, zřejmě Vás tentokrát zklamu. S přijímačem TechniSat DIGIT ISIO STC nemám žádnou zkušenost.

Mám TechniSat TechniCorder ISIO STC, který má dva CI+ sloty, 2hybridní tunery + 2satelitní tunery + 2přídavné hybridní tunery formou vloženého dokoupeného modulu.

Nějakou dobu jsem jej provozoval v konfiguraci s opožděným dekódováním. Myslím, že až do příchodu firmware s číslem 3133 to nahrávání s opožděným dekódováním bylo vcelku spolehlivé, i když také ne úplně stoprocentně. Nyní od firmware 3133 je nahrávání s opožděným dekódováním nespolehlivé.

Zrovna před pár dny - nahrával jsem ze dvou kódovaných program současně, jeden z nich jsem zapauzoval a přepnul jsem na jiný kódovaný program. Ten se bez potíží zobrazil, ale když jsem pak chtěl sledovat některý z těch nahrávaných programů, zjistil jsem, že se od chvíle přepnutí nahrávala tma.

Poslušně jsem se tedy před pár dny vrátil k provozu bez využití funkce "opožděné dekódování" s tím, že jsem si vědom omezení, že mohu sledovat/nahrávat pouze 2 kódované programy současně. Mohu nahrávat i 3. a 4. program, ale ty už musí být nekódované.

Nemyslím si, že by firmware DIGIT ISIO STC měl opožděné dekódování nějak lépe ošetřené, proto bych doporučoval se vyhnout přístroji s pouze jediným CI slotem.

Teoreticky je možné, že mi opožděné dekódování nefungovalo správně proto, že mám v TechniCorderu nyní vložené dva moduly UPC. Možná, kdybych nechal vložený jen jeden modul UPC, tak by i funkce opožděného dekódování byla spolehlivější, protože by přístroj neměl dilema, který z modulů použít. Vím, že jsem kdysi zkoušel kombinaci 1modul UPC + opožděné dekódování a fungovalo to dobře, ale netestoval jsem to nijak dlouho a důkladně.

Doporučuji vám tedy, kupte si ten nový DIGIT ISIO STC, nechte si do něj nahrát aktuální verzi firmware, vyzkoušejte jej při aktivovaném opožděném dekódování při nahrávání ze dvou kódovaných programů UPC a případně přístroj do 14 dnů vraťte. Doporučuji toto otestování předem domluvit s OMKO. Z vlastní zkušenosti vím, že jsou vstřícní a mohou Vám třeba nechat přístroj na testování i delší dobu, než těch 14 dní, co máte ze zákona při nakupování z eshopu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pbr

To: Kodl.

Dobrý den. Zkusím ještě jednou pročíst recenze a zvážit všechna pro a proti. Děkuji Vám za odpověď a za Váš čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pbr

To: Kodl.

Dobrý den. Omlouvám se, ale ještě bych se chtěl zeptat na dvě technické záležitosti. Pokud snad již byly zmíněny v této diskuzi tak se omlouvám, ale nemám čas ji teď celou znovu procházet. V modelu Technisat TechniCorder ISIO STC, který používáte je šuplík pro osazení HDD. Chtěl jsem se zeptat na jaké rozhraní je tento disk připojen. Na to USB 2 nebo na nějakou interní rychlejší sběrnici? Nechce se mi věřit, že by při tom množství tunerů, které tento model obsahuje by rychlost rozhraní USB stačila k záznamu na HDD současně třeba pro 2 nebo 3 filmy v HD. Tohle bych si potřeboval ujasnit. Spíše předpokládám, že to bude přes nějakou interní rychlou sběrnici. K modelu je možné HDD připojit i externě, tj. přes USB, ale pak jsou asi možnosti paralelního záznamu omezené.

Druhý dotaz bych měl k možnostem přenosu dat z Technisatu v domácí síti. Rekordér je osazen síťovou přípojkou, takže předpokládám, že dostane od routeru (DHCP) svou IP adresu, je z počítače viditelný a je možno si z jeho disku filmy stahovat na PC. Nejde mi o možnost záznamu na NAS, či o případný přenos, který řídí Technisat, ale jen o ten případ, kdy ovládání je pod kontrolou počítače. Dělal jsem to tak doposud, i když mi k přenosu sloužila fleška, protože SYNAPS nemá žádné síťové propojení, jsem na to už zvyklý a po pravdě se v počítači vyznám přece jen o něco více než ve videotechnice. Děkuji předem za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl

To pbr:

Disk v šuplíku je připojen přímo do SATA, takže nejrychleji jak je možno. Já používám tento disk: WD AV-25 WD10JUCT 1TB.

Síťové připojení má TechniCorder STC příjemně rychlé. Výrazně rychlejší než dřívější model DIGIT ISIO C.

Disk v TechniCorderu není přímo viditelný přes namapování síťové složky (SMB/CIFS), ale je možné na PC použít SW TechniPort Plus, ve kterém lze stahovat z TechniCorderu nahrané pořady a lze tam i editovat naladěné programy.

Já nahrávky z TechniCorderu nestahuji, ale naopak je "tlačím" z TechniCorderu na síťovou složku. TechniCorder umí ve Správci filmů zobrazit síťové složky a kopírovat na ně záznamy z interního disku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník pbr

To: Kodl.

Tak jsem se po dlouhém váhání nakonec rozhodl pro ten starší typ, tj. Technisat TechniCorder ISIO STC. Rozhodla účelnost použití. Zatímco letošní nový model (možná je to jen můj dojem) je orientován spíše jako set-top box (možná záměrně), tj. pro sledování programů (absence "šuplíku" pro interní HDD, jeden dekódovací modul apod.), tak Technisat TechniCorder ISIO STC je orientován spíše pro záznam pořadů (dva CA moduly, interní HDD) a to je přesně to, co potřebuji. Televizi sleduji přes televizní tuner, toto zařízení potřebuji jen k záznamu vybraných pořadů. UHD je pro mne (zatím) příliš nadčasové. Myslím, že s jakýmkoli Technisatem chybu neudělám. Pokud firma dodrží inovační cyklus, tak se už za pár měsíců na trhu objeví další model a bude jasnější kam se bude jejich vývoj orientovat. Neméně důležitou součástí mojí volby je i diskuze na tomto fóru, kde lze najít celou řadu podnětných zkušeností. K tomu letošnímu typu jsem nic podobného nikde nenašel. Jen jsem se ještě chtěl zeptat k čemu Vám vlastně slouží ty dva přídavné hybridní tunery, když dekódovací moduly tam jsou jen dva a s opožděným dekódováním byly problémy ?

Ještě jednou děkuji za Vaše odpovědi. Je příjemné si věcně podiskutovat bez předsudků a invektiv. Ať se Vám daří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kodl
Jen jsem se ještě chtěl zeptat k čemu Vám vlastně slouží ty dva přídavné hybridní tunery, když dekódovací moduly tam jsou jen dva a s opožděným dekódováním byly problémy ?

Ještě jednou děkuji za Vaše odpovědi. Je příjemné si věcně podiskutovat bez předsudků a invektiv. Ať se Vám daří.

Psal jsem to výše. Opožděné dekódování v dřívější verzi firmware fungovalo vcelku spolehlivě takže přídavné 2 tunery našly využití. Nyní už je opožděné dekódování nespolehlivé, ale to může být jen tím, že mám v přístroji vložené dva CA moduly UPC. Jak už jsem psal, domnívám se, že v případě jediného CI slotu a vloženého jediného CA modulu by to mohlo fungovat spolehlivěji, protože přijímač by neřešil dilema, který modul má použít a zda vůbec může - zda není obsazený.

Psal jsem také, že 3. a 4. tuner mohu zaměstnat nahráváním z nekódovaných programů.

Stejně si myslím, že byste si měl ten Digit ISIO STC nezávazně půjčit a vyzkoušet ho (v konfiguraci 1 UPC modul + zapnuté opožděné dekódování by to fungovat mohlo).

Výsledky testu by byly užitečné i pro nás ostatní a vás by to, kromě vynaloženého času a úsilí, nic nestálo.

Budete kupovat přes eshop? Tak minimálně těch 14 dní máte dobu, po kterou můžete přístroj vrátit, pokud nebudete spokojený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
Návštěvník pbr

To : Kodl

Dobrý den. Pokud by Vás to moc neobtěžovalo, tak bych se ještě rád zeptal na pár věcí. Nakonec jsem si přece jen zakoupil Technisat TechniCorder ISIO STC a metodou postupných kroků získávám s ním praktické zkušenosti. Jednou z důvodů pro tuto volbu bylo snížení ceny na 9990 Kč, takže jsem za původní cenu získal přístroj i interní 1TB HDD WD. Přiložený návod byl pouze v němčině, kterou neovládám, a tak jsem si stáhl k tomuto přístroji jen dostupný stručný návod, který mi však vzhledem k mému prvnímu kontaktu s přístroji Technisat moc nepomohl. Podrobný návod jsem našel jen pro satelitní verzi, která se naštěstí od té kabelové zase až tak moc neliší a tak jsem se v tom ovládání začal už trochu orientovat. Nicméně jsem narazil na pár problémů, na které bych se chtěl zeptat. Pokud jsem jejich řešení nepochopil nebo v návodu přehlédl, tak se předem omlouvám.

Jedním z těch méně důležitých problémů je možnost či nemožnost vlastního pojmenování vybrané skupiny programů (Oblíbených). Na své TV Panasonic) jsem si pojmenoval vybrané programy např: Základní, Filmy, Sport apod. Zde je samozřejmě též možnost vytváření skupin podle svého výběru, ale zatím jsem nepřišel na to, zda je možné jejich defaultní název nějak smysluplně přejmenovat.

Má další otázka je na automatické vypínání přístroje. V mém předchozím rekordéru SYNAPS byla možnost při programování nahrávky zvolit možnost automatického vypnutí po skončení této nahrávky. Tady jsem to nenašel. Ale je tam zřejmě nějaká taková automatická funkce, protože když jsem na tento víkend naprogramoval záznam a v neděli večer se vrátil, tak byl přístroj vypnutý (STANDBY). Vypíná se tento přístroj i před nahrávkou (po nějaké době, kterou by šlo nastavit) a na záznam se "probudí" ? A jak je to v případě naprogramování více nahrávek dopředu ? Je možné, že by se přístroj vypnul i během mé přítomnosti (bez naprogramovaného záznamu), protože většinou TV sleduji prostřednictvím tuneru TV (jsem na to už zvyklý ze SYNAPSu, který měl velmi špatný obraz). Možná změním názor, protože Technisat má excelentní obraz, ale zvyk je železná košile, znáte to.

Další moje otázka s tou předchozí volně souvisí. Jak je to se sledováním programů (pro tentokrát abstrahujme od rozlišení na kódované a nekódované) v závislosti na CA modulech. Vím, že se to tady podrobně probíralo, ale přece jen bych si pár věcí ujasnil. Předně, mám v Technisatu vložené dva moduly CA (jeden CI a druhý CI+). Spustím si jeden záznam (je snad lhostejné pro tento případ zda ručně nebo automaticky naprogramováním) a ten mi zaměstná jeden modul CA. Budu-li přepínat na Technisatu (jen pro sledování) další kanály, zabere mi to druhý CA modul ? V případě, že ano, pak už nebudu mít tento modul k dispozici pro další záznam. Ale nemělo by vadit, když budu mít naprogramované 2 současné záznamy a dívat se (případně přepínat apod.) prostřednictvím tuneru TV. Pochopil jsem to správně nebo jsem "vedle jak ta jedle" ?

Pokud si přehrávám nějaký film a zastavím ho (ukončím přehrávání) přístroj si to místo pamatuje a při dalším spuštění téhož filmu pokračuje v přehrávání od místa předchozího ukončení. To je velice užitečné jen postrádám (nebo jsem to přehlédl) funkci skutečného ukončení, kdy nechci z nejrůznějších důvodů pokračovat ve sledování, ale chci si film pustit zase od počátku. Takhle musím odskákat nejdříve na konec, abych si ho mohl pustit od začátku.

Nejvíce mne zaskočilo, že jsem zřejmě vůbec nepochopil nastavení UPnP. Z diskuzí zde a z hledání na Internetu jsem se domníval, že se jedná o jakýsi protokol přístroje k zprostředkování jeho přístupu na různá media jako např. DLNA (což je prý jen jakási podmnožina UPnP). Tak jsem UPnP zkusil zapnout. Od té chvíle jsem si žádný film nemohl přehrát a to ani na NASce, tak ani na současně připojeném externím HDD (USB), kde mám některé své oblíbené filmy nahrané ještě na SYNAPSu. Na filmy jako takové jsem se dostal, ale po jejich spuštění se film nerozeběhl, nestalo se nic. Abych byl přesný, filmy se normálně spustily pouze z interního HDD v Technisatu. Předtím (před zapnutím UPnP) se mi filmy normálně přehrávaly. A také se mi v nabídce médií objevila 2x NASka, jednou jako NASHOME a jednou jako NAS-NASHOME s označením UPnP. Po vypnutí UPnP se to "vrátilo do starých kolejí". Takže jsem to zatím odložil. Co jsem pochopil špatně ?

Dovolím si ještě jednu otázku. Jak jsem se v předchozím zmínil mám externí disk s nahrávkami ještě ze SYNAPSu (formát *.ts). Domníval jsem se, že nebude problém si je přehrát. S většinou snad ne, ale s některými ano. U některých mi nejde zvuk a našel jsem i takové, které se sice rozběhnou, ale po několika málo vteřinách "spadne" Technisat (udělá automaticky reset). Problém je, že se žádná chyba nehlásí a tak nemám šanci zjistit, čím tato chyba nastala. Pro úplnost dodávám, že na počítači (Windows Media Player) všechno přehraji bez problémů. Musím si postesknout, že přestože multimediální svět přejal z toho počítačového hodně a umožnil tak svůj rozvoj (digitalizace apod.), tak v kompatibilitě pořád ještě zaostává. Např. moje TV Panasonic nedokázala prostřednictvím DLNA přehrát téměř žádný záznam z NASky. Každá firma si to zřejmě upravuje jak se jí to hodí. Nedovedu si naopak představit, že by na nějakých komponentách počítače od některých firem nefungovalo třeba USB či podobně.

Děkuji předem za laskavou odpověď. Zatím se s přístrojem seznamuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník Kodl

Vyšel nový firmware 2.63.0.8-3415 (15.12.2016 16:10, 41.3 MB).

Změny:

Obecná zlepšení funkcí:

- uPnP

- DVR (nahrávání)

- SCR (podpora Satellite Channel Routing / Single Cable Distribution - asi?)

- WLAN

- řízení CI+ (rozhraní CA modulů)

- USB

Aktualizoval jsem na něj včera. Zatím jsem nezaznamenal žádné rozdíly. Jelikož jsem předtím s přijímačem neměl problémy, tak jsem rád, že to tak (zatím) zůstalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...