Jump to content

Guest, which answer was the most helpful?

If any of these replies answered your question, please take a moment to click the 'Mark as solution' button on the post with the best answer.
Marking posts as the solution will help other community members find answers to their questions quickly. Thank you for your help!

Featured Replies

Zdravím,
snad se v roce 2023 ještě najde pár skalních fanoušků TechniSatu TechniCorder ISIO STC 🙂

Pořídil jsem si druhý TechniSat TechniCorder ISIO STC a v obou přístrojích mám v šuplíku interní 1 TB pevný disk TechniSat StreamStore 100.
Oba přístroje mám připojené přes WiFi ke stejné síti.

Je možné, aby bylo z jednoho přístroje možné vidět přes síť na HDD z druhého přístroje a naopak?
Vidět myšleno ve smyslu přehrávat, kopírovat, popřípadě i ukládat záznamy.

Zkusím ještě jeden dotaz - lze se dostat na HDD s formátem souborů TDS nějak jinak než přes ten "file manager" ve správě filmů?  Jde mi o to, že při kopírování mezi interním 1TB HDD a externím 1TB HDD, který mám rozdělen na jeden 500GB (Fat32) a jeden 500GB (formát TSD) došlo k tomu, že některé složky ve file manageru prostě zmizely i když tam fyzicky jsou, jiné nejdou smazat apod. Práce s tím "file managerem" je o nervy. Nejde mi o to dostat data z TechniSatu ven, chtěl bych se na ty disky jen dostat přes nějaký jiný rozumný program a udělat na obou HDD pořádek.

TechniSat nepoužívá otevřený operační systém, kam by šlo nainstalovat kde-co (jako třeba přístroje s linuxem), ale vlastní systém, takže lze jenom to, co tam výrobce umožní, což je bohužel značný handicap tohoto jinak dobrého přijímače.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Tak se mi podařilo dohledat odpověď:

Funguje to takto:
- súbory uložené v zložke "Moje záznamy TV pořadu" sa zobrazujú ako jeden súbor, TechniSat zobrazí ich EPG, zvukové stopy atď.
- zložka "Moje záznamy TV pořadu" môže byť vytvorená na internom HDD, NAS, USB. Kopírovanie programov medzi týmito zložkami vždy zachová všetky dáta, EPG a komfort zobrazenia.
- túto zložku treba vytvoriť tak, že raz nastavíš pre nahrávanie v menu SPRAVA FILMU-DVR/HUDBY/OBRAZKU -> NASTAVENI ZAZNAMOVYCH MEDII daný HDD ako disk pre nahrávanie. Potom zapni tlačítkom REC nahrávanie, nahraj 10 sekund hocičoho. Na disku sa vytvorí daná zložka s jedným záznamom. Medzi takýmito zložkami na rôznych diskoch môžeš ľubovoľne kopírovať a presúvať záznamy. Ich názov sa nezmení a EPG je tam.
- možno vytvoriť podzložky v zložke "Moje záznamy TV pořadu". Súbory v týchto podzložkách sa budú chovať rovnako.
- možno kombinovať, napr. interný HDD je formát TSD, NAS v NTFS, USB HDD FAT32 a môžeš medzi nimi ľubovoľne kopírovať.
- v momente keď skopíruješ záznam do zložky, ktorá je "nad" zložkou "Moje záznamy TV pořadu", t.j. v hlavnom koreni USB HDD, NAS alebo aj na internom HDD tak záznam vytvorí svoju vlastnú zložku s názvom vo formáte "dátum_hodina_minuta_názov nahrávky". v tejto zložke budú tri súbory - ts, msc, dsc. TS je stream, ktorý môžeš prehrať na hociakom zariadení. EPG sa nezobrazuje. DSC a MSC nesú nejakú informáciu, podľa mňa EPG a zvukové stopy.
- ak takúto zložku bez dotknutia skopíruješ nazad do ľubovoľného disku do zložky "Moje záznamy TV pořadu" obnoví sa opäť pôvodný názov a EPG informácia. Zrejme keď vymažeš DSC a MSC tak sa informácie stratia.
- názvy súborov sa musia zhodovať s názvom zložky.

U mě nastal problém, když jsem kopíroval soubor z interního HDD ze složky "Moje záznamy TV pořadu" na externí HDD mimo složku "Moje záznamy TV pořadu".
Tento způsob kopírovaní vytváří shora uvedené složky ve kterých jsou 3 soubory (ts, msc, dsc). Některé takto vytvořené složky mi pak nešlo smazat, jiné prostě zmizely.
Teď už jsem chytřejší a vím jak se těchto chyb vyvarovat 🙂

Dále jsem dohledal, že HDD ve formátu TSD by se dal připojit k PC přes Digiextractor.