Přejít na obsah

Pokaždé jiná IPv4 po restartu


Návštěvník Prexik

Doporučené příspěvky

Návštěvník Prexik

Dobrý den, již poslední týden řeším to že pokaždém restartu routeru který je za compalem (bridge mod) tak se mi změní veřejná IPv4. To poslední rok vůbec nedělalo vždy po resetu se vrátíla má původní ip. Teď mám již tak 120tou IP a prostě nejde aby mi IP zůstala. Router za compalem je Asus RT-AC59U už rok připomínám. Řešil někdo podobný problém ?. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Slamb změnil název na Pokaždé jiná IPv4 po restartu

IPv4 je pevná pouze u business tarifů, jinak nikoliv (kdysi snad šla za cca 2 stovky měsíčně přikoupit). Je sice pravda, že pokud se neměnila MAC adresa na WAN (což zkontroluj, jestli k tomu nedochází při restartu routeru), tak obvykle zůstala stejná IPv4 i u home tarifů, ale není to pravidlo.

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Ze se muze zmenit kdykoliv, to snad vime vsichni.
Spis jde o to, ze v realu se az dosud menila jen vyjimecne (napr. pri vetsich zasazich do site na strane UPC), popr. pri opravdu delsi dobe odpojeni modemu od site UPC (cca nekolik dni, napr. kdyz jel clovek na dovolenou a modem vypnul). Za beznych okolnosti zustala cloveku ta sama IP adresa. Ja takhle funguju u UPC uz snad 20 let, mozna i vic.

A tedy otazka zni, jestli Vodafone nezavedl nejakou otravnou novinku, ze DHCP lease je nejak nasilne měněn, nebo cojavim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Prexik

Adresa MAC se mi určitě nemění a začalo to právě dělat když vodafone převzal UPC. Do té doby jsem měl stabilně jednu IP. Problém je i v tom že tam je nějaká doba zapůjčení např 6 hodin a po 6 hodinách se prostě IP změní a ne vždy to router překouše a spadne net takže musím restart. Nevím zkusím zavolat na info jestli jsou schopní něco udělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Evzen

Ovsem bylo by prinejmensim slusne k zakaznikum jim takovehle případné novinky oznamit. A to samozrejme nejakou dobu predem.

Kvuli kdejakemu pripitomelemu restart modemu v nedeli ve tri rano posilaji email, tak takovou zasadni zmenu chovani by bylo slusne oznamit taky.
Teda pokud se opravdu jedna o nejaou novou "featuru", ne o chybu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Prexik

Tak jsem volal na infolinku a bylo mi oznámeno že se momentálně řeší problém s DHCP serverem u nich. Protože když přepnu compal do router modu tak je vše ok s lease time ale IP se stále mění. Problém nastane až v bridge modu. Můj router to zvládá v pohodě zkoušel jsme 3 různé routery a všechny měli podobný problém TP-Link - Cisco - Asus. Prý by to měli dát behem týdne dohromady. Ale i tak děkuji za vaše odpovědi. 🙂

Upraveno uživatelem Prexik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naposledy jsem restartoval router včera a obnovila se mi původní IP adresa z rozsahu 89.177.0.0/16 , takže problém určitě není všeobecný.

Než zkoušet několik různých routerů, tak bych vyzkoušel jeden (router, nebo třeba PC s linuxem), kde se člověk dostane ke kompletním logům (DHCPREQUEST, DHCPACK,...). Ono DHCP na klientovi je obecně docela konfigurovatelné a jestli si v tu chvíli neporozumí, tak může být problém, stejně tak mohou být timeouty, ale to bez logů nezjistíme.

Ještě mě napadlo, odpověď mi přichází z DHCP serveru 10.128.130.97 (čili privátní rozsah) a paranoidní firewall to může zařezávat.

  • 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal
  • Zlín
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...