Přejít na obsah

HD PVR Kaon KCF-B4003HCO HCO | NAS Synology


Návštěvník Seraf

Doporučené příspěvky

Návštěvník Seraf

Dobrý den,

Chtěl bych Vás požádat o radu. Využívám služeb UPC s využitím Set-top-boxu Kaon KCF-B4003 - http://www.upc.cz/televize/Prijimaci-zarizeni-digitalni-televize/hd_pvr/ Postupem času jsem si pořídil NAS Synology DS - http://www.synology.cz/products/product.php?product_name=DS213air〈=csy a chtěl bych Vás požádat o radu, jestli je možné tyto dvě zařízení propojit.

 

Moje představa je taková, že NAS Synology bude sloužit jako uložiště a z toho bude set-top-box tahat filmy. Propojení NAS Synology přímo na TV není možné, jelikož mi nepodporuje DLNA TV. Předem se omlouvám, jestli se jedná o double-post a již zde na fóře řešení existuje.

 

Děkuji za rady a přeji hezký den.

 

-=Seraf=-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Seraf

Děkuju za info. Nevím, jestli by pomohlo toto. NAS Synology o obsahuje platformu pro správu multimedií - http://www.synology.cz/dsm/highlight_multimedia_platform.php?lang=csy a Mediální server - http://www.synology.cz/dsm/home_home_applications_media_server.php?lang=csy ale pokud to dobře chápu a nemá aktivní LAN konektor, tak to nemá smysl. Můžeš mi to prosím potvrdit?

Děkuji moc

 

-=Seraf=-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lavoisier

Od Kaonu toho co se týče komunikačních rozhraní opravdu moc nečekejte, její software evidentně prošel intenzívním procesem zkriplování, takže je zcela bez LAN a dokonce neumí ani jednoduchým způsobem přenášet obsah apod.

 

Má ale vlastnost, kterou asi ještě někdo nedopatřením nestihl zakázat ;-). Umí přehrávat videa (nevím ale v jakých formátech) přes USB. Pokud tedy ten NAS server umožňuje hlásit se přes USB kabel jako běžné USB Mass Storage, tak snad tuto možnost bylo možné využít. Bohužel ale většina NAS serverů tuhle vlastnost neimplementuje, pouze jen v roli konzumenta umožňujícího připojovat externí USB disky, což ale nepotřebujete.

 

Ještě by samozřejmě šlo i bez podpory DLNA připojit televizi k počítači fyzicky (např. přes HDMI) a z počítače videa přehrávat. Pak je vám sice jedno, že Kaon a televize toho moc neumí, ale na druhou stranu zase poběží jeden přístroj navíc (PC).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...