Jump to content

Konec emailů upcmail.cz

tomus

Recommended Posts

před 1 hodinou, Adolf.Shitler napsal:

Jakýkoliv jiný, než vlastní email, není výhra. A není to jenom případ VF, tuším Volny dopadl podobně, resp. jeho uživatelé. Stejně jako třeba Spolužáci (tam byl taky email) a celá řada dalších.

Nevím, kde čerpáš svoje informace (spíš dezinformace), ale volny.cz funguje stále a spolužáci měli email seznam.cz, který taky funguje doteď.

Edited by petrmet
  • Internet 300
  • -
  • TV Start
  • Wifi Modem Compal
  • Praha 10

Volny je Centrum, takže pokud funguje, tak už pod ním a Spolužáci jsou sice pod Seznamem, ale otázkou je jak dlouho, když doména jako taková je pryč. Pro Seznam není nic snadnějšího, než se podívat na provoz a navíc nepoužívané emaily se automaticky deaktivují a mažou. Ani v jednom z těchto případů to tedy není žádné terno ve smyslu, že bych si tam nechával email, na kterém mně záleží.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

před 28 minutami, Retiree napsal:

@SlambNeříkal bych tomu zrovna nezodpovědnost, spíš blbost, nebo lépe neznalost. Co jsem v důchodu (2005), nemám absolutně žádný kontakt s kýmkoli, kdo by se byť jen vzdáleně zabýval IT (velmi mi chybí kolektivní povědomí), rovněž si nevybavuji, že by se podobná problematika na Karneval- či UPC -Zone v minulosti diskutovala.
Pokud tomu rozumím, potřebuji vlastní doménu s jedinečným jménem, což také není jednoduché (tedy pokud má vypadat poněkud inteligentně). Např. domény typu @blbec.cz, nebo  @shitler.com  by se mi nelíbily 🙂

Plně ti rozumím, mám podobný problém se svými rodiči. Je mi jasné že potřebuješ něco jednoduchého. Zkus si pročíst https://napoveda.seznam.cz/cz/email-profi-zakladni-informace/

• Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • CA modul
  • Ostrava

Taktéž se přidám. @volny.cz používám bezmála 20 let (možná i déle) a ani přechodem pod centrum.cz jsem nezpozoroval žádné potíže (jen změna IMAP a SMTP) a ani nemám žádné info od Centrum.cz že by měl @volny.cz končit. Pokud někdo tuto informaci má, nechť uvede zdroj.

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • -
  • Cisco EPC3208
  • Ostrava - Zábřeh
  • Speedtest

Zruseny byly tehdy emaily mbox.vol.cz Sam jsem jej vlastnil, stejne jako nyni aktivne vyuzivam upcmail (drive chello.cz a dkm.cz). Jsem zvedav, kdy mi prijde informace o zruseni, dosud se tak nestalo.

• Agree 1
  • Internet 300
  • Jiná služba
  • TV Klasik
  • modem, box, CA
  • Praha

@Adolf.Shitlerchápu, jak to myslíš. Řekl bych, že v případě volny.cz hledáš bubáka za každým rohem😎. Připouštím, riziko je vždycky. Patřím k těm, kteří to s volny.cz táhnou téměř od počátku. Žádné nebezpečí tady necítím. A pokud, tak se dokážu zařídit. Myslím, že rozumní freemailoví operátoři si důkladně rozmyslí zrušení té které domény. UPC/Vodafone nepovažuji za mailového operátora, ukončení této služby mě nerozhodí. Pořizovat vlastní doménu vidím v tomto okamžiku až jako poslední řešení. Taky o tom přemýšlím, jen mě nic netlačí abych v této oblasti musel udělat radikální řez.

@MOpasi by se z těch zaniklých domén ještě něco vyhráblo. Teď mě napadá třeba quick.cz. 

• -
  • -
  • -
  • Bridge
  • KrPole