Přejít na obsah

nové stanice


Návštěvník jardazholesovic

Doporučené příspěvky

Pan Malina mi odpověděl, že za email velmi děkuje a že ho přeposlal kompetentnímu oddělení.

 

Psal jsem mu přibližně toto:

 

1) Stanice, které by stálo za to zařadit:

SD:

- BBC One

- Boomerang

- CCTV-9 News

- Doku CS

- DOQ

- ESPN

- ESPN Classic Sport

- G4 TV

- Eurosport 2 NEE

- Investigation Discovery

- Kino CS

- Muzika CS

- NASA TV

- Nat Geo Adventure

- Public TV

- Retro Music Television

- Sky 1

- SPIKE TV

- SyFy Channel

- Zee TV

 

HD:

- Animal Planet HD

- AXN HD

- BBC HD

- Cinemax HD

- ESPN America HD

- ESPN HD

- Eurosport 2 HD

- Food Network HD

- MGM HD

- MTVN HD (MTV HD)

- Nat Geo Wild HD

- Nickelodeon HD

- Sky 1 HD

- Travel Channel HD

 

2) Stanice, které by potřebovaly navýšit datový tok:

- MTV

- CNN

- National Geographic HD

- Nova HD

- HBO HD

- Discovery HD Showcase

- VH1 Classic

- Disney Channel

- Spektrum

 

3) Stanice, které by potřebovaly navýšit rozlišení obrazu a nevysílají v plném PALu:

 

- Animal Planet (544x576)

- AXN (544x576)

- AXN Crime (544x576)

- AXN SciFi (544x576)

- CNBC (480x576)

- CNN (528x576)

- Discovery Channel (544x576)

- Discovery Science (544x576)

- Discovery Travel & Living (544x576)

- Disovery World (544x576)

- Extreme Sports (528x576)

- HBO (640x576)

- HBO 2 (640x576)

- HBO Comedy (640x576)

- MTV Dance (544x576)

- MTV Rocks (544x576)

- Russia Today (544x576)

- Universal Channel (544x576)

- VH1 (544x576)

- VH1 Classic (544x576)

 

To je cca vše.... Snad s tím UPC něco udělá....

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, takže jsi požadoval anglické kraviny a jako bonus i jednu čínskou kravinu. No děkuji pěkně. Ale u tebe mě to nepřekvapuje. Z toho tvého výčtu jsou rozumné jenom tyto:

Doku CS

DoQ

Kino CS

Muzika CS

Retro Music Television

AXN HD (ve chvíli kdy to spustí sputí česky, což je otázka jestli vůběc někdy bude)

Travel Channel HD

Za sebe bych pak ještě poněkud sobecky přidal Investigation Discovery, ale je mi jasné, že šance na něj bez počeštění jsou bohužel minimální.

 

S navýšením datového toku a rozlišení se dá souhlasit, ale rozlišení není na UPC, to je na jednotlivých stanicích. Pokud sám kanál, resp. jeho provozovatel šetří, UPC může maximálně vznést požadavek na vyšší rozlišení k provozovateli kanálu ale to je tak všechno co UPC může.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám nové info, že česká verze AXN HD zahájí vysílání během ledna-února 2011. Programová skladba bude podobná jako u SD verze, ale nebude identická. Proto to spuštění trvá relativně dlouho a bylo před nějakou dobou o trochu odloženo. Česká verze Cinemax HD se také posouvá a zahájí vysílání přibližně na jaře 2011.

 

@namec: Pokud mi ho pošlou, tak to sem hodím. :wink:

 

@PN: Proč podle tebe, když stanice nevysílá česky, je automaticky kravina? Příjde mi to jako neochota ze tvé strany se naučit anglicky. Spousta stanic vysílá jen anglicky (např. Nat Geo HD) a nelze je momentálně nijak počeštit. Jsou to podle tebe kraviny a myslíš si snad, že tyto stanice nemají sledovanost? BBC HD, které si UPC registrovalo, nikdy česky nebude. Když ho UPC zařadí, bude to podle tebe kravina? Je zajímavé, že absence češtiny ti vadí, ale přítomnost maďarštiny u některých kanálů nikoliv. To snad umíš lépe maďarsky, než anglicky? Ale je to tvoje věc.

 

K tomu datovému toku a obrazu... Nejsem si tím tak jistý. Podle mě to UPC ovlivnit může, přinejmenším ten datový tok určitě. Nebo je snad náhoda, že všechny HD kanály v nabídce mají datový tok maximálně 9-10 Mb/s? Např. Nova HD a HBO HD jsou odbavovány s mnohem vyšším datovým tokem, než v jakém je šíří UPC. Podle mě si UPC myslí, že 9-10 Mb/s na HD program stačí a tak i činí. Já říkám, že to je absolutní minimum. Ideální by bylo okolo 15-25 Mb/s, tak, jak to mají některé jiné zahraniční kanály v HD. Kapacita na kabelu je, tak nevidím důvod to utahovat. A u SD kanálů to samé. Např. CNN má příšerný obraz - rozlišení 528x576 a datový tok 2 Mb/s je zoufalství. Taky furt kostičkuje. MTV je pro změnu často mazanice, protože datový tok 3 Mb/s je pro něj jen tak tak. Stejně tak je úsměvné, že všechny kanály HBO jsou ve stejném rozlišení a v jednom muxu. Zajímavé, že když jsem si kdysi dupnul kvůli Disney Channel, stejný den se kvalita zvýšila o 100%. Je mi celkem jedno, kdo datový tok a rozlišení ovlivňuje, pravda asi bude někde uprostřed (jak UPC, tak provozovatel), ale měly by s tím něco udělat. Alespoň vznést namítku provozovatelům.

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda
Z toho tvého výčtu jsou rozumné jenom tyto:

Doku CS

DoQ

Kino CS

Muzika CS

Retro Music Television

AXN HD (ve chvíli kdy to spustí sputí česky, což je otázka jestli vůběc někdy bude)

Travel Channel HD

 

Mě v tvém seznamu "rozumných" schází ještě Eurosport 2 NEE. A ten mimochodem vysílá česky už druhým rokem.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AXN HD (ve chvíli kdy to spustí sputí česky, což je otázka jestli vůběc někdy bude)

a titulky by ti nestačily.

to samé platí o kanálech NASA TV,Nat Geo Adventure,SyFy Channel,Animal Planet HD,Cinemax HD,Nat Geo Wild HD,MGM HD,Nat Geo Wild HD,tam by taky stačily jenom titulky,číst snad umíme všichni a na možné procvičování angličtiny je to lepší než anglicky bez cz titulků

a ještě bych tam přidal Viasat Nature

  • -
  • -
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím, že volitelné titulky by byly asi nejlepší volbou, dokud se nespustí CZ verze těchto stanic. Dabing by byl moc nákladný a těžko půjde realizovat ihned.

 

AXN HD kompletně v češtině bude, nejpozději v březnu 2011. Spíše alena přelomu ledna a února. :)

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Katoda: Na Eurosport 2 NEE jsem zapomněl, za což se omlouvám, ale myslím že z mých předchozích příspěvků je jasné, že o tento kanál vemi stojím a myslím si, že včera bylo pozdě pro jeho zařazení.

 

Jack: Nemyslím si, že kanál je automaticky kravina proto, že není česky. Některé jsou, např. Putinova hlásná trouba Russia Today, který bych nejraději viděl vyřazený z nabídky a třeba klidně místo něj klidně některý německý zpravodajský kanál, proč ne. Podobně je pro mě kravina CCTV-9, což je pro změnu čínská státní propaganda. O takový kanál opravdu nestojím.

A obráceně i český kanál může být kravina. Viz Public, u kterého opravdu chápu proč o něj UPC nestojí. On i UPC Express má mnohdy lepší program a to už je co říct.

Problém je ale jinde. Češi prostě chtějí dabing. Nemusí se nám to líbit, ale je to tak. A UPC se chtě-nechtě prostě musí přizpůsobit, pokud chce získat nové zákazníky nebo nepřijít o ty stávající. A o to jde. UPC se musí chovat tržně a tržní v Česku je přidávání česky dabovaných kanálů. Ostatně většina kanálů má anglickou zvukovou stopu, takže kdo mermomocí stojí o angličtinu, má možnost si na ni přepnout.

 

Datový tok je ve většině případů věcí UPC. O to se nehádám, to beru jako fakt, i když výjimky, kdy na datovém toku šetří provozovatel kanálu existovat mohou. Rozlišení obrazu ale UPC skutečně příliš neovlivní.

 

Namec: Mě by titulky nevadily, naopak, já preferuji sledování v originále s titulky. Jsem ale také realista a vím, že většina o titulky příliš nestojí. Ano, titulky by mohli být řešením počeštění pro některé kanály, ale chtě nechtě musí brzy následovat dabing. Viz National Geographic, který také pro nmoho lidí začal existovat až po té, co začal dabovat, byť titulky měl mnoho let. Taková je bohužel realita českého televizního trhu.

 

Ad AXN HD: Hmm, takže začátkem příštího roku začne vysílat, což znamená, že u UPC ho můžeme začít reálně očekávat v polovině roku 2012. Nebo UPC příliš podceňuji?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PN: Myslím, že jsi s Russia Today a CCTV-9 zbytečně zaujatý. Podíval jsi se na RT někdy vůbec? Dost často se dívají na věci z jiného úhlu a mají informace, které jiné stanice vynechávají. Říkat, že to je Putinovská propaganda je podle mě omezenost.

 

S Public TV souhlasím, je to stanice celkem o ničem, ale protože znám dost lidí, kteří by ji přesto chtěli, tak jsem ji do toho seznamu dal.

 

Ano, UPC by se určitě mělo přizpůsobovat trhu, o tom žádná. Kdyby to nedělalo, menší firmy by ho sežraly. Proto taky UPC neustále zlepšuje nabídku (jak tv, tak internetu). Ale myslím si, že by zároveň měli naslouchat přáním zákazníků. V 90. letech volali sami od sebe průběžně a ptali se na spokojenost se službami a občas zaslali i nějaký dopis. Dneska UPC zákazníkovi nepošle samo od sebe ani email. Zákazník se musí starat o všechno sám a ještě si u toho hlídat, aby UPC něco nezvoralo. To je chyba.

 

Jinak doufám, že s těmi datovými toky něco udělají, protože zejména CNN a MTV jsou nekoukatelné čtverečky. Pokud to nenapraví UPC, budu to řešit s provozovateli těchto stanic, dokud nedojde k nápravě.

 

Mimochodem, všimli jste si, že u Disney Channel navýšili datový tok na 4,2-4,5 Mb/s, přesně podle přání? Je vidět, že to jde, když se chce! Jen tak dále, UPC!

 

Ne všechny kanály mohou mít titulky, natož dabing. Viz. zahraniční zpravodajské stanice a některé zahraniční sportovní kanály. Mě titulky příjdou jako rozumný kompromis. Na druhou stranu musím uznat, že čeští diváci jsou docela lenivý něco číst a koukat na něco vzdělaného, když tomu ještě úplně nerozumí, protože to nemluví jejich řečí. Nemám rád hybridní řešení, kdy je grafika stanice v angličtině nebo několika dalších jazycích, ale zvuk je česky. Když česky, tak komplet, včetně grafiky, reklam, atd. jako tomu je třeba u NGC, AXN, MTV...

 

HBO u AXN HD počítá i s UPC a budou spolu jednat. Bližší informace o AXN HD budou zveřejněny na přelomu roku a v průběhu ledna, přičemž AXN HD Czechia zahájí vysílání nejpozději v březnu 2011. Cinemax HD Czechia by měl být spuštěn později v průběhu roku 2011.

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, takže jsi požadoval anglické kraviny a jako bonus i jednu čínskou kravinu. No děkuji pěkně. Ale u tebe mě to nepřekvapuje. Z toho tvého výčtu jsou rozumné jenom tyto.

...

 

...

S navýšením datového toku a rozlišení se dá souhlasit, ale rozlišení není na UPC, to je na jednotlivých stanicích. Pokud sám kanál, resp. jeho provozovatel šetří, UPC může maximálně vznést požadavek na vyšší rozlišení k provozovateli kanálu ale to je tak všechno co UPC může.

 

Tyhle "anglické kraviny" jako BBC jsou asi 100x kvalitnější než většina programů co UPC nabízí. Osobně bych za každý přidaný britský Freeview program v nabídce obětoval 10 jiných ze současné nabídky UPC.

 

ad. rozlišení - Rozlišení sice je na jednotlivých stanicích, ale když bude UPC co k čemu, tak nastaví stanicím nějaké požadavky na nejnižší kvalitu vysílání, přes kterou prostě nepojede vlak. UPC především může program ve své síti prostě nevysílat. UPC je ten, kdo na stanice může nejlépe tlačit.

  • 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komfort
  • Vodafone Station, CA modul
  • Pardubice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...