Přejít na obsah

Prima zacala testovat HD vysilani


homberg

Doporučené příspěvky

Dneškem počínaje lze na území Prahy naladit vysílání komerční stanice také ve vysokém rozlišení obrazu (HD). Zkušebně běží na 46. kanále, v digitální síti operátora Czech Digital Group. "Vysílání v HD kvalitě bude programově naprosto shodné s vysíláním televize Prima ve standardním rozlišení," sdělila Prima.

 

Půjde o obraz přepočítávaný z rozlišení standardního, testovat se má zároveň i šíření více stop zvukového doprovodu.

 

Podle slov technického ředitele televize Patrika Slavíka tím Prima vyšla vstříc divákům, kteří po vyšší kvalitě obrazu volali. "V této přípravné fázi si chceme kromě jiného ověřit, jak se budou v běžných domácích podmínkách chovat přijímače při příjmu vysílání v MPEG4," dodal Slavík.

 

Konkurenční Nova i veřejnoprávní ČT šíření vysokého rozlišení z pozemních vysílačů testují už déle. Ve své digitální síti jejich testy vysílá Telefónica O2, a to v Praze, Plzni, Brně a Ostravě.

 

Konkrétně Nova dává v nativním HD necelou polovinu toho, co vysílá - zpravodajství, publicistiku a některé vlastní seriály. Ve vyšší kvalitě ale začíná zařazovat i kupované filmy - tuto sobotu to byl Růžový panter, na sobotu 23. května chystá bondovku Casino Royale.

 

Nova od loňského října vysílá v HD také na satelitu, letos v dubnu tam přidala Novu Sport. ČT chystá svůj satelitní HD kanál na zkušebně podzim, naostro pak kolem zimní olympiády ve Vancouveru v únoru 2010.

 

HD verze českých i několika zahraničních programů jsou k dispozici také prostřednictvím tuzemských kabelových a IPTV operátorů.

 

Dockame se i v UPC?

  • Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Big.rob

jak jsem se zminoval u v jinem vlaknu , v kvetnovem UPC informuje mluvil neakej typek z UPC o tom ze tuzemske HD (CT1 , Nova 1 a Sport ... a tez asi i Prima tedy ) zaradi na podzim tohoto roku ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník yoky

Tomus tomu snad nevěříš. Chceš tím tvrdit, že ostatní co ji poskytují tak ji mají zadarmo a nebo jsou zvýhodněni a Nova si to vybírá tak, že po UPC chce velké peníze?. Zákon stanoví podmínky pro všechny stejné. A věř tomu, kdyby se tak dělo UPC už by křičelo a jednalo cestou soudní. Tady jde pravděpodobně o něco jiného a bůh ví o co.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda
Tomus tomu snad nevěříš. Chceš tím tvrdit, že ostatní co ji poskytují tak ji mají zadarmo a nebo jsou zvýhodněni a Nova si to vybírá tak, že po UPC chce velké peníze?. Zákon stanoví podmínky pro všechny stejné. A věř tomu, kdyby se tak dělo UPC už by křičelo a jednalo cestou soudní. Tady jde pravděpodobně o něco jiného a bůh ví o co.

Jak naivní. :D A můžeš mi říct, který je to zákon, který nařizuje, že ceny za zboží a služby musí být stejné? Asi sis spletl dobu, protože časy, kdy bylo jedno, do jakého obchodu jsi přišel, protože všude stál rohlík stejně a ceny čehokoliv určovala strana a vláda jsou už dávno, naštěstí, pryč. Slyšel jsi někdy něco o smluvních cenách? A proč se jim říká smluvní? Věř, že to jsou tvrdá jednání a že například takoví obchodníci z Novy jsou ostřílení hoši, kteří moc dobře ví, že kvůli tlaku, který na UPC vyvine desítky tisíc zákazníku, si můžou říct o pár korun za zásuvku více než třeba od Mattesu, který těch zákazníku má jen pár stovek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník yoky

Bohužel jsi naivní ty a ještě neznalý. Tak především v CR paltí jak ceny smluvní tak ceny regulované. A pokud chceš tvrdit, že nelze cenu smlouvní omezit hluboce se mýlíš. Jen pro příklad. ceny pozemků ať jsou smluvní můžou a jsou v určitých lokalitách v souladu se Cenovým zákonem omezovány. zákon připouští myslím, že je to v § 5,6,7 že taková cena může být regulována a to čtyřmi způsoby. Časová platnost, minimální, maximální výše a nyní si nevzpomewnu na too čtvrtou. Jinak příklad je právě vyhláška místního úřadu kde je v ní přímo napsáno, že cena smluvní při prodeji pozemku se omezuje maximální výší a je tam částka. Jinak např doprava je v čr s cenou smluvní, ale je DP regulována, dále je mnoho regfulovaných cen. BTW podívej se na rozhodnutí ČTÚ vůči některým poskytovatelům jejichž smluvní ceny byly a jsou rozhodnutím tohoto úřadu upraveny či omezeny. ( jinak regulované ceny máme např v oblasti bydlení, zdravotnictví. telekomunikacích poštovní služby, přenosy dat a tv signálu. Např. v oblasti licencí jsou pevně stanovené ceny. Někde tady jsem viděl tabulky s cenou.

 

Navíc si hodně protiřečíš. Mluvíš o tom, že Nova dává někomu levně a jiného chce oškubat. To je nesmysl jak dům a popírá to smysl obchodování a produkci zisku. Navíc cena se tovoří na základě přímých a nepřímých nákladů plus margin ve kterém je mimo jiné obsažena i EBit A což je zisk po zdanění. A takhle podle Tebe "ostří hoši" z Novy prostě kašlou na zisk a čekají až jim UPC zalepí díry v rozpočtu. Opravdu tolik nesmyslů a nepodložených jsem neslyšel. To si dost protiřečé. Ovšem vrchl je to zaplácnout chabou politickou proklamací o straně a vládě. Navíc prohlásit, že Nova čeká až se vzbouří zákazníci UPC a dotlačí UPC ke kroku zakoupit licenci na Novu. To už je opravdu vrchol. S tímhle kdyby přišel někdo z Marketingu Novy tak věř, že jde na minutu od válu. Tohle není MO strategie, ale věštění z křišťálové koule.

 

Příště se prosím seznam s informacemi a pak něco tvrď a hlavně nech si politické pindy někam jinam.

 

Do roku b1990 platil u nás cenový zákon, který určoval konkretní ceny všeho zboží. V témže roce byl přijat zákon nový, který již upravuje ceny jiným způsobem nicméně ceny smluvní a regulované stále platí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel jsi naivní ty ...

No pokud jsou ceny smluvní, kde prosím najdu cenu za balíčky různých poskytovatelů kabelové televize?

Jo a prosímtě, taky by měl zajímalo, kde najdu cenu za mlíko, chleba, máslo,...

 

PROBUĎ SE, tady vládne trh. Kdo si co utrhne, to má. Asi nemáš zkušenost s vyjednáváním smluvní ceny pro větší počty lidí, viď? :lol:

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník yoky

VPA Do obchodu dělám cca 12 let v oblasti kde se ceny opravdu smlouvají a to pro služby poskytované hodně firmám a státním institucím i když kromě státních institucí moc ceny regulovány nejsou jinak obecně v mé oblasti nejsou nijak regulovány. Ale pokud se chceš hádat tak mi dej protiargument, ale platný. Já jsem dal argumenty. Cena z abalíček jsou sice smluvní nicméně můžeš dělat co chceš tak je neovlivníš. Můžeš je akceptovat nebo odmítnout. Jinak ceny balíčků jsou uvedeny u většiny poskytovatelů těchto služeb. A pokud jde o trh dost se mýlíš jinak prosím o důkaz, že tomu je jak říkáš. Jinak na základě čeho usuzuješ že nemám tu zkušennost, ale měl by si být konkrétní jestli mohu poprosit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Katoda

Yoky: Má ty prostoto, tolik slov a většinou jen samé hlouposti. Včetně tvrzení, že argumentuješ, ale přitom argument žádný předložen nebyl, nebo mimo mísu, jako např. srovnávání ceny za pozemek s cenou za zbytnou službu. Tvému plácaní totiž schází to podstatné, důkaz o tom, že ceny za služby poskytované kabelovými společnostmi patří mezi ceny regulované. Ty jsi totiž tvrdikl to, že programové/televizní společnosti musí nabízet ceny svých programů všem operátorům za stejnou cenu a pokud by tomu tak nebylo, tak by se UPC soudilo. A já zase říkám, že to je blbost, že o cenách za programy se vedou docela tvrdá jednání a ceny jsou smluvní na základě dohod vzniklých z těchto jednání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...