Přejít na obsah

sodekcz

Uživatel
  • Příspěvky

    1 149
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    25

Vše od uživatele sodekcz

  1. @rs78nejdřív bych to změřil na počítači přes kabel a podle výsledku případně spekuloval o použití vhodného WiFi AP.
  2. sodekcz

    CISCO DOCSIS modem

    Ubee - ano, je to ten s WiFi.
  3. sodekcz

    CISCO DOCSIS modem

    Tchýně má Ubee. Už jí dvakrát přišla SMS že se chystají vyměnit modem, bez určení termínu. Od té doby nic a to trvá minimálně rok . Možná dýl. Nikam nepospícháme, má tarif s nějakou nižší rychlostí a pevnou tel. linku od VF.
  4. Uptime na bridgi přes 73 dnů, přístup na 192.168.100.1 žádný problém. Dívám se, že verze HW je o něco novější, než má třeba Jenda.
  5. Copak marketing. Takhle jsem jednou potřeboval domácí poruchu vyřešit z práce, admin číslo mám ale doma. Když jsem se proklikal plechovou hubou až na operátora, ten si mě ověřil "jiným způsobem", takže znal i velikost bot, stejně jsme nakonec problém ani nezapsali - bez administrátorského hesla nejede vlak.
  6. Zrovna jsem to povolil. Tak uvidím, jestli mě čeká nabídková smršť.
  7. Ani tahle akce ještě není dokončená. Ani přímá výměna těchhle vykopávek za VF Station. Vím o Ubee v provozu, kdy vyhrožovali výměnou před víc, jak rokem. K výměně samotné nikdy nedošlo.
  8. sodekcz

    LTE modem

    Tazatel píše "měřím na telefonu přes mobilní data". Druhá věc je, že nepíše, jak měří rychlost přímo na modemu.
  9. @David Jansavýměna modemů probíhá kvůli změně ( nebo přípravě na změnu) technologie. Pokud jsou problémy s nestabilitou linky nebo modemu, není něco v pořádku. Na nějaký extrémní počet restartů tady myslím žádné stížnosti nejsou. Neoddělatelná trubka má jasný efekt - pro použití "na stojáka". Na šikovné uchycení na zeď a bez přípravku nikdo nemyslel.
  10. @Daviddvbcdíky za popis, přiznám se, že mě to trochu míjí.
  11. Dělá to i na příjmu DVB-T. Většinou na začátku při přepnutí na JM okruh a u konce při přepnutí zpět na celostátní.
  12. Podobné pocity mám do té doby, co UPC bylo koupeno Vodafonem. Že se v tom VF jen plácá, plácá a podpora je mizernější a mizernější. Nějak z toho nedokáže za ty roky vybruslit.
  13. Mám na sebe napsaný internet u rodičů. Nepamatuji, že bych někdy musel modem na dálku restartovat. Ani doma jsem (naštěstí) tuto funkci nepoužil, i když nějaké restarty proběhly ale vždycky doma, u zařízení. Odhadem do deseti vyžádaných restartů od podzimu 2015 (ještě UPC) bych se vlezl.
  14. Tohle nepomůže. Utlučou tě novým požadavkem na přesný popis chyby a vložení printscreenů do "tamje".
  15. Na druhou stranu na jednom domácím stroji s W11 mám připojení s WPA2 a nikdy jsem tuto hlášku neviděl. Jen mám vlastní Ubiquiti AP. Ani na jiných sítích s tímto strojem (třeba na dovolých a tam).
  16. OK, zatím všem děkuji. A omlouvám se za delší popis v prvním postu. Nedokázal jsem to sumarizovat nějak stručně.
  17. Ahoj, jsou tady docela chytří kolegové na síťařinu, prosím o technickou radu. Známí mě požádali zda bych jim doporučil, případně udělal rekonfiguraci jejich domácího prostředí, ve vlastním domě. Místní průzkum ukázal, že mají doma dvě přípojky na internet, na to navěšené cca 4 WiFi AP. Každý pes jiná ves, mnoho SSID a pochopitelně se všechno dost tluče. Potom je tam jedna nebo dvě síťové tiskárny. Vzhledem ke špatnému nastavení celé sítě a nevhodnému používaní část domácnosti netiskne síťově ale jen chodí k tiskárně na USB kabel, nebo si věci přeposílají, a tisknou přes jeden počítač u tiskárny. Momentální přípojky, nejedná se o žádné firemní řešení. Jedna je klasické xDSL včetně O2 TV a druhá je nějaký lokální provider přes anténu. Lokální anténa možná nemá povinný modem/router a možná nemá veřejnou IP, to jsem zatím nezjišťoval. O2 TV musí fungovat i po rekonfiguraci. Lokální provider možná časem bude nahrazen nějakou optikou (potom by se z toho asi stala hlavní přípojka) nebo možná i v bližší době uvažují o nějakém jiném řešení, možná O2 5G bezdrát (stromy a keře v okolí lehce rostou a lokální WiFi provider to zřejmě nebude řešit). Nějaká rámcová představa zatím je, že by jedna z přípojek včetně O2 TV zůstala jako hlavní pro celý dům a druhá jen jako záložní. (občas by možná došlo k přímému využití té záložní linky, třeba na hry, ale předpokládám, že v tom okamžiku by nějaký konkrétní počítač nebyl na WiFi a připojil by se přes kabel). Domácí WiFi předpokládám nastavit na jednotnou domácí síť a na nějaké trošku lepší řešení, více jednotek (něco od TP-Linku? Deco... , nebo Ubiquti?) , jedno SSID pro domácí a oddělit druhé SSID pro případné hosty, aby nelezli do domácí sítě. Moc netuším jak se tomu říká, když je potřeba nějaká krabice na spojení dvou internetů tak, aby v případě výpadku jednoho automaticky došlo k přepnutí na druhý a v domě kromě rychlosti téměř nepostřehli žádnou změnu. Řeší se to třeba Mikrotikem? Jaký způsob nastavení hledat (nevím zda vůbec budu schopen konfigurace)? U DSL se starým Zyxelem v bridgi s Mikrotikem jsem skončil kdysi, když ještě bylo jen jednoduché přenastavení na Zyxelu bez O2TV a nemusely se nastavovat nějaké další parametry na Mikrotiku kvůli TV. Případně jak jinak se toto dá v domácích podmínkách řešit? Musí, nebo měly by být modemy obou linek v nějakém bridge režimu ? Postřehl jsem v jiných vláknech, že nějaké současné optické přípojky bridge ani neumožňují, nebo je to špatný postřeh? Co se týká majitelů a přístupu přes internet z venku domů - v tomto okamžiku nemají žádnou přechytralou domácnost a potřebu nějakých přístupů, přesměrování portů, žádné VPN domů ... do budoucnosti netuším. Případně jaké jiné řešení vás napadne a co byste mi dpoporučili aspoň trošku nastudovat. Díky za každou smysluplnou radu.
  18. sodekcz

    Konec DVB C?

    Postih by měl mít spíš manažer, který takové nevyškolené jelito (jelita) na lince nechá operovat.
  19. @Repkinspíše o placení veřejné IP. Pak bych předpokládal, že ví o čem píše a že má placenou pevnou veřejnou IP. @Marek-26Hned v dalším postu píšeš o dynamické IP. Z čeho usuzueš, že má tazatel dynamickou?
  20. A tentokrát to má zpět pojmenování bez "T2". Vidím to na nějaká data, která tam posílá VF... @technikdíky, momentálně jsem všechny automatické aktualizace vypnul.
  21. Je to tristní, ale situace se mi v podstatě opakuje. Nevím, jestli je problem v TV nebo na straně VF. V seznamu na TV mi zmizela čísla kanálů 2-5 a tyhle ČT programy v HD se mi opět zařadily až na konec (to znamemá u mě na pořadí 46-49). Přijde mi to nějaké divné. Nevím, kde hledat problém. Udělalo to teď v podvečer při zapnuté TV.
  22. Řekl bych, že norma stále stejná (DVB-T). System TV : DVBT, Název sítě : Vodafone_DVBT. Ohledně kabelů a kvality signálu - u nás všechno v pořádku. Už se v tom asi nepotřebuji dál pitvat. T2 tam v názvu doteď nebylo, odteď tam je. Asi mě taková změna zpočátku rozhodila. Kór když zůstaly ty volné pozice, byť byly vlastně skryté. Složitě se mi to vysvětluje. . To je asi tak všechno. VF zřejmě něco převzal a pustil do sítě jinak, než bylo doteď. Naše TV to z nějakého důvodu nedokázala zpracovat a uložit na původní pozice. O programy jsem nepřišel, jen to stálo nějaké zjišťování a přenastavení. Auto aktualizaci digitálních programů mám zapnutou od počátku. Navíc jsem odteď zapnul nějakou funkci "Náhrada kanálu. Automaticky sleduje změny parametrů signálu provedené vysílajícím". ČT 1 JM HD u sebe ten přídomek nemá. Díky všem
  23. U mě se jednalo o MUX na 498 MHz. Kvalita signálu před i po akci stále dobrá. Televize přibližně rok stará. Ty původní kanály a jejich názvy někdy během podvečera z mého seznamu "nějak vypadly", zbyly tam jen volné neobsazené pozice a ty s novými názvy se mi naladily na konec seznamu. Kontroloval jsem to až jsem měl více času. Potom jsem si vše přeskládal dle svých preferencí. I při ručním přeladění pásma 498 mi to ukázalo ty s novými názvy (z předchozího odkazu od @kautskym jsou v seznamu staré názvy, ve svém ladění pásma co mi doporučil @Daviddvbc už vidím nové názvy) :
  24. Tak co se jmenovalo ČT 2 HD (na 498 MHz) se teď jmenuje ČT 2 HD T2 a obdobně u dalších ČT programů takže např. ČT sport HD je ČT sport HD T2.
  25. @marian.loziměl jsem to od počátku přeskládané, na pozicích 1 - 5 jsem měl všechno z ČT HD verze programů ČT. Potom následoval blok NOVA, blok Prima, blok Barrandov, blok hudba a další. SD verze ČT jsem měl posunuté až hodně dozadu. Zkusím nějaké přeladění. Vypadá to, jako kdyby vypadl celý multiplex těch 498 MHz.
×
×
  • Vytvořit...