Přejít na obsah

penca

Uživatel
  • Příspěvky

    47
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    4

Vše od uživatele penca

  1. penca

    Špatný čas na DVB-C

    Na Samsungu mám čas EPG v pořádku, na LG je čas o hodinu zpět. Vypadá to, že si Vodafone přestal rozumět s LG, v minulosti jsem tyto problémy na LG televizi nezaznamenal.
  2. penca

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Vidím to stejně. Jenže je spousta lidí, kteří mají hodně rádi formule (1, 2 i 3) a k O2 se nahnat nenechají. A o tu skupinu platících diváků, minimálně pro letošek, operátoři přišli. V F2 máme Romana Staňka, první tři závody asi rozhodnou o jeho kariéře a já nebudu čekat na to, jestli se alespoň na část sezóny operátoři dohodnou, tou dobou už Roman ani nemusí F2 jezdit. Když O2 moje peníze prostřednictvím Vodafone nechce, jejich problém. Odmítám však platit za seriál od poloviny.
  3. penca

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Do startu závodního víkendu zbývá 1 den a 19 hodin a operátoři mají pocit, že mají ještě čas vyjednávat a fanoušci budou dál čekat. Vyřešil jsem to na ročním předplatným F1 TV za 50€ a tím se moje ochota zaplatit českým operátorům limitně přiblížila nule. Nepochopím, že někdo zaplatí kopec peněz za práva a pak takto promrhá šanci je zpeněžit. Teď už doufám, že se Vodafone s O2 nedohodne, protože by to logicky vedlo ke zdražení všech TV služeb.
  4. Díky @Tube, změna nastavení "pouze skenování" na "zapnuto" pomohla, obraz už je celý bez ořezu.
  5. Měl jsem na mysli toho, kdo ten stream vyrábí a posílá operátorům. Jestli se mu říká programer, pak souhlas.
  6. Potvrzuji, že Samsung si s tím dokáže poradit změnou nastavení formátu "Přizp. obrazovce". Moje hlavní televize OLED od LG si s tím bohužel neporadí a žádná volba v menu (16:9/originální/celá šířka/4:3/vertikální zoom/4směrné přiblížení) nevede k tomu, aby obraz byl celý. Čekal bych, že existují nějaké standardy, které bude distributor signálu respektovat.
  7. @cvancaraMám to tak na Premier Sport 1/2 i dnes. Ty programy nesleduju nijak pravidelně, tak nevím, jestli to tak je dlouhodobě, nebo je to novinka. V DVB-C výřez, IPTV celý obraz. U některých sportů tak chybí část grafiky a hlavně je obraz v kabelu na první pohled degradován ořezem a následným dopočítáváním pixelů do původního rozlišení. Mohl by se na to @technikpodívat?
  8. Právě se dívám na basket na PS2 a zajímalo by mě, proč je v DVB-C vysílán výřez z obrazu, takže je oříznutá grafika nahoře i dole a obraz tím viditelně trpí. Vyzkoušel jsem to na dvou různých televizích různých výrobců se stejným výsledkem. Změna nastavení poměru stran z originál na 16:9 žádný výsledek nepřinesla. Když přepnu na aplikaci Vodafone TV nebo na PS2 na konkurenční televizi, obraz je v pořádku v plném rozlišení. Problém je jen a pouze v DVB-C Vodafone. Kdo a proč upravuje rozlišení streamu pro kabel?
  9. Ondra samozřejmě dělá svou práci a vysvětluje nevysvětlitelné, podle vedením daných not, nic proti němu. Jen poukazuju na to, jaké nesmysly lezou ze současného vedení celé skupiny. Ostentativně vydávají kodexy, kterými se v reálu vůbec neřídí, šikanují vlastní klienty s odkoupeným Compalem nebo CA modulem jen proto, aby jim mohli identická zařízení pronajmout a nutí lidi pronajímat si další a další "prémiový" elektroodpad, i když doma mají plnohodnotný hardware, který by práci odvedl lépe a s menšími celospolečenskými náklady. Pokud by to s udržitelností myslel Vodafone vážně, nikdy by taková rozhodnutí nemohl udělat. Momentální míra pokrytectví vedení Vodafone je absurdní.
  10. @Ondra - VodafoneOndro, je dobře, že na nás globální Vodafone myslí a na rozdíl od Netflixu, Disney+, HBO Max, iVysílání, Voyo, O2 TV, Kuki a prakticky všech ostatních poskytovatelů televizního obsahu neriskuje náš špatný uživatelský zážitek. Je jistě environmentálně odpovědné a v souladu s kodexem Vodafone neriskovat využití tři roky starého HW televize s fungující SW podporou, postavené na procesorech Alpha7/9 Gen2 a místo toho nabízet prémiový set-top-box na čipu BCM7271 z roku 2018, který slibuje naprosto dokonalý uživatelský zážitek a nadpozemskou rychlost do mnoha dalších let. Za rozumných 15 stovek ročního nájemného není co řešit a vezmu je ke všem svým televizím. Jen budu muset nakoupit pár designových poliček pod televize, to budou doma koukat. Dovolím si jen připomenout Kodex Vodafone - Obchodní principy: "Dodavatel se zavazuje chránit životní prostředí. Dodavatel bude minimalizovat využívání omezených zdrojů (energie, voda a suroviny) a uvolňování škodlivých emisí do životního prostředí (včetně odpadu, emisí a odpadních vod). Dodavatel bude usilovat o zlepšení environmentální výkonnosti produktů a služeb, které poskytuje, a podporovat ty, kteří zákazníkům Vodafonu nabízejí ekologické a sociální výhody." Budoucnost je úžasná. Ready?
  11. Ještě dnes se dá zahájit alpha test pro webOS 3.0, tedy pro modelový rok 2016. To, že Vodafone zařízl televize, které přišly na trh ve 4Q/2019 a prodávaly se do konce 2Q/2021, je čistě manažerské rozhodnutí. Navenek se chce společnost prezentovat udržitelností a reálně dělá přesný opak, posílá do elektroodpadu tři roky staré (OLED) televize v ceně vysokých desítek tisíc korun.
  12. Trošku jsem doufal, že po těch mnoha letech vývoje bude aplikace podporovat alespoň modelový rok 2020, jenže 3,5 roku starý střep LG OLED55B9SLA už je bohužel pro Vodafone za zenitem a tak mají rodiče smůlu. Když jsem tu televizi objednával, tak už půl roku existovala aplikace pro android a mě ani ve snu nenapadlo, že Vodafone nezvládne portaci aplikace na tehdy aktuální model.
  13. penca

    Chyby Vodafone TV

    @CableGVyzkoušel jsem a potvrzuji, mám to na iPadu stejně. Hned od začátku se zvuk oproti obrazu posouvá, po chvíli je to nesledovatelné. Při posunu zpět v čase se zvuk synchronizuje, ale za chvíli se to opět rozsype. Vratné lahve jsou stejný případ. Namátkou jsem zkusil ještě Plán útěku a opět stejný problém. Já už tu Vodafone TV aplikaci používám jen výjimečně, je to až ta poslední možnost. Kdyby neměl Vodafone DVB-C přes CA modul, už jsem se všemi službami jinde.
  14. penca

    Galaxy S23 VoLTE

    Kdyby se jednalo o službu, která je standardem na naprosté většině zařízení v síti, tak bych souhlasil. Jenže tady jde o službu, která nefunguje ani na všech v současnosti prodávaných zařízeních, natož pak na starších telefonech a to ještě ve spoustě případů záleží, kde byl koupen. Dokážu si představit, že s nekompatibilním telefonem to může být zdrojem potíží, může to způsobovat komplikace v roamingu, někomu může vadit, že společně s VoLTE je defaultně aktivováno i VoWiFi, někomu může vadit, že má spolu s tím aktivní i ViLTE a můžou ho tak lidi otravovat s videohovory nebo když to nefunguje, nedá se to vypnout a zapnout...
  15. penca

    Galaxy S23 VoLTE

    Máte pravdu, taky mi zmizela možnost aktivace VoLTE a VoWiFi v samoobsluze. Holt to odpovídá aktuálnímu trendu u Vodafone omezovat možnosti nastavení na straně uživatele (např. nemožnost deaktivovat otravné zprávy ohledně vystavení vyúčtování nebo poděkování za úhradu, nemožnost volby roamingového tarifu - natvrdo nastaven u některých novějších tarifů roaming na den). Pak už asi zbývá jen žádat o pomoc technickou podporu, že zdánlivě aktivovaná služba nefunguje.
  16. penca

    Galaxy S23 VoLTE

    Přesně tak, ve starších telefonech jsem taky měl přepínač na aktivaci VoLTE. Měl jsem Galaxy S8, tam ten přepínač určitě byl. Pak jsem měl S20, tam si nejsem jistý, buď tam vůbec nebyl nebo zmizel s nějakým updatem FW na novou verzi Androidu a v mé současné Galaxy S23 ten přepínač není a nebyl. Mám tedy stejný telefon jako ty a na stavové liště žádná indikace VoLTE není, v menu se nic nedá vypnout a při hovoru zůstávám na 5G/4G síti bez přerušení, hotspot taky drží. Pokud ti VoLTE nefunguje se stejnou SIM ani na S10, tak bych závadu hledal spíš někde jinde než v nové S23. Samozřejmě test tvé S23 s jinou SIM, kde prokazatelně VoLTE funguje, by definitivně rozptýlil pochybnosti. Napadla mě ještě jedna možnost řešení, co podle mě stojí za pokus. Zkus si v Můj Vodafone deaktivovat funkci VoLTE, počkej, až ti přijde SMS potvrzení o změně nastavení a pak si tu funkci znovu aktivuj. Cca před rokem se mi stalo, že mi na prodejně nastavili k novému tarifu platbu inkasem, viděl jsem to v samoobsluze, viděli to operátoři na infolince v systému, všechno bylo korektně nastaveno i v mé bance a přesto se faktury generovaly s platbou převodem. Dvakrát jsem to "reklamoval" a všichni operátoři mi tvrdili, že v systému je všechno OK a ta další faktura se už určitě strhne inkasem. Pomohlo až změnit způsob platby na jiný a pak znovu nastavit v Můj Vodafone inkaso. Prostě se někam do databáze propsala špatná informace a pomohlo až přepsání novými daty. Zkus to taky tak, prostě VoLTE v Můj Vodafone vypni a znovu zapni. Pokud ani toto nepomůže, tak bych zkusil factory reset a test s úplně čistou instalací bez vlastních aplikací, abych měl jistotu, že za potíže nemůže nějaká appka. Pak už bych volal/psal na technickou podporu, že ti VoLTE nefunguje, že ho máš aktivováno a že jsi ho zkoušel na více kompatibilních zařízeních se stejným výsledkem. Galaxy S10 i S23 jsou s funkcí VoLTE kompatibilní, nezáleží z jaké jsou distribuce, stačí jen mít Android 12 nebo 13 a předpokládám, že nějaké nestandardní softwarové úpravy na telefonech nemáš. Vypadá to potenciálně na chybu na straně sítě. Nenechal bych se odbýt první úrovní technické podpory a proboxoval bych se k nějakému technikovi. Hodně štěstí.
  17. penca

    Galaxy S23 VoLTE

    OK, první post se dá vyložit i tak, že jen nemůžeš najít volbu pro spuštění VoLTE. A z toho, že jsem byl na prodejně bych moc neodvozoval. Jednou člověk narazí na zkušeného zaměstnance, jindy zase na brigádníka, co je tam první den. Ono to není moc poznat, jestli je nebo není funkce aktivní. V menu telefonu žádná volba není, aktivní VoLTE dokonce ani při hovoru žádná ikona neindikuje, jak tomu bylo dřív. Pokud ale telefon padá při hovoru do edge a padá hotspot, tak se to zdá být jasné. Pak mě napadá už jen zkusit: Restartovat telefon 🙂, vyhledat aktualizace FW, zkusit svoji SIM v jiném telefonu, kde VoLTE určitě funguje, zkusit jinou SIM s aktivním VoLTE v tvé S23, reset S23 do továrního nastavení, vrácení S23 Alze, reklamaci.
  18. penca

    Galaxy S23 VoLTE

    Taky mám S23 a taky v menu telefonu nemám volbu pro zapnutí VoLTE. Mám to aktivováno pouze v Můj Vodafone a telefon se prostě chová tak, že při telefonování zůstává připojen na LTE/5G a data se po dobu hovoru dál přenáší, hotspot funguje bez výpadku taky. Kdysi, tuším na S8 jsem snad míval ikonu indikující aktivní VoLTE, ale od S20 (kupovanou tehdy u Vodafone) tam už myslím nebyla (nebo to zmizelo až s nějakou aktualizací). Není to tedy tak, že se snažíš v menu telefonu aktivovat funkci, která už je aktivní a ovládá se pouze přes Můj Vodafone?
  19. penca

    Galaxy S23 VoLTE

    VoLTE by u S23 mělo fungovat i u telefonů, které nebyly koupeny přes Vodafone, tady je odkaz na seznam kompatibilních přístrojů. Potíž může být buď ve staré fyzické SIM kartě nebo nemáš aktivováno VoLTE v Můj Vodafone. Mám za to, že výchozí stav nastavení VoLTE je vypnuto.
  20. Už jsme to řešili ve vedlejším vlákně. Pomohlo až obnovení Chromecast s Google TV do továrního nastavení.
  21. penca

    Chyby Vodafone TV

    Mam verzi 4K s nejnovějším dostupným FW. Jediný problém byl s Vodafone TV. Všechno ostatní fungovalo bez jediného problému (Disney+, Netflix, HBO MAX, Kodi, Voyo...)
  22. penca

    Chyby Vodafone TV

    Potvrzuji, pomohl až factory reset chromecastu.
  23. penca

    Chyby Vodafone TV

    Ano. Odinstalaci, smazání dat aplikace, restart Chromecastu, nové heslo, tři různé poskytovatele internetového připojení, všechno jsem zkusil. Zjevně není chyba na straně uživatelů. Problém je jen Chromecast 4, což je bohužel jediný způsob, jak něco sledovat zpětně Vodafone TV na televizi. Aplikace v mobilu i tabletu se stejnými údaji funguje.
  24. penca

    Chyby Vodafone TV

    Mám stejný problém na stejném zařízení, taky jsem zkusil stejný postup a nepomohlo to. Vyzkoušeno na třech různých sítích, pokaždé stejná chyba TAV1871. Na mobilu i na tabletu televize funguje, problém je jen na chromecast s google TV.
  25. Mám Chromecast 4 s Google TV a Thomson THA100 a na obou zařízeních aplikace funguje. Možná díky google certifikaci, kterou obě zařízení mají. Aplikaci jsem otestoval jsem jen krátce, ale na žádný zásadní problém jsem zatím nenarazil. Hodně mě potěšilo přetáčení, kdy je vidět náhled pořadu a dá se tak poměrně přesně posouvat na požadovanou pasáž. Škoda, že při dosažení konce pořadu podle EPG +15 minut nepokračuje přehrávání dalším pořadem. Snad se začíná blýskat u Vodafone na lepší časy.
×
×
  • Vytvořit...