Přejít na obsah

petrmet

Uživatel
  • Příspěvky

    231
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    3

Vše od uživatele petrmet

  1. petrmet

    WiFi kanál 36

    To mi je jasné, že si můžu sám vybrat kanál. Není mi jasné, jak funguje nastavení AUTO a proč nastavuje téměř všem kanál 36, když je tam takový "nával". V minulosti to tak nebylo.
  2. petrmet

    WiFi kanál 36

    Díky za vysvětlení, i když jsem laik a tyto věci mi moc neříkají. Asi 5 let jsem jel na k100 a rychlost WiFi byla kolem 200 - 220 Mb/s. Teď na k36 dosahuji sotva 140 Mb/s. Proto jsem se ptal. Modem mám pořád stejný Compal a do nastavení nevrtám.
  3. petrmet

    WiFi kanál 36

    Nevím, co je DFS. Představa, že budu obcházet 40 bytů a nastavovat kanály, je povzbudivá. Řekl bych, že když všichni jedou na stejném kanálu, tak asi rychlost není optimální.
  4. Zjistil jsem že téměř celý dům používá WiFi kanál 36, jen výjimečně někdo kanál 40. Dříve pod UPC to bývalo rovnoměrně rozděleno od k36 až do k112. To je nějaké vylepšení od VF ? Nebo jak tomu mám rozumět ? Díky za vysvětlení.
  5. Bože, kam to všechno spěje. Jsem více než 16 let klientem užívajícím služby TV mini a na začátku Fiber Power 10, který platí, nikdy nic nedlužil, pomoc od techniků za celou dobu potřeboval 2x, z toho jednou dálkově a jednou osobně, když nepočítám instalaci zásuvky. Na fóru, které vždy fungovalo jako podpora a rádce uživatelů, tak si najednou připadám jako línej debil, který otravuje s něčím, na co vlastně nemá nárok a jen zdržuje a obtěžuje ostatní. Asi už jsem starý a ničemu nerozumím. Děkuji za pomoc zkušených a chytrých a těším se na další rady.
  6. 2x s dlouhým čekáním, aby to někdo zvednul a pak příslibem, že se ozvou Kolik hodin čekání se sluchátkem u ucha a počtu volání je potřeba, aby se KLIENT dočkal reakce ?
  7. Kolikrát ? 10x ? 20x ? 30x ?
  8. A jsme na začátku, viz. můj příspěvek 23.9.2022.
  9. Jediná reakce byla ta, kterou popisuji zde 21.9.2022. Jména techniků si nepamatuji. Žádnou zprávu jsem neposílal ani nedostal, takže číslo zprávy nemám. Za tu dobu jsem pokročil v pokusech na čtyřech zařízeních, ze kterých pro mě vyplynulo, že problém není ani v kabelech ani v síle signálu. Jeden settopbox naladil všechny MUXy, ale na kanále 21 nejsou jména stanic (je tam např. pouze CH-11003 pro ČT24, což je nějaké ServisID ) ani nefunguje EPG . Další settopbox nenaladí kanál 21 TV, najde pouze rozhlasové stanice při automatickém vyhledání, při ručním vyhledání 474 MHz TV stanice najde, ale seká se obraz i zvuk. Třetí settopbox se při automatickém ladění sekne celý a je ho třeba resetovat. Multimediální centrum má TV stanice na kanálu 21 bez zvuku. Sílu signálu mi to ukazuje 95%, kvalitu 85-90%. Do 14.9.2022 vše fungovalo bez problémů.
  10. VF někdy kolem 14.9. udělal určitě nějaký zásah do DVBT TV Start a totálně to podělal. Udělal jsem pokusy s příjmem na čtyřech různých přijímačích, výsledek byl dost špatný, rozepíšu se o něm ve vlákně https://www.techforum.cz/forum/4-vodafone-tv/ . Přístup techniků VF je strašný, jen stále slyším "předáme", "ozveme se"... Omlouvám se za odkaz, mělo to být vlákno "MUX1 kanál 21 nekoukatelný".
  11. petrmet

    Sledovaná témata

    Já tam vidím datum odeslání 4.10.2022 ve 14:57, datum doručení 4.10.2022 ve 14:58.😊
  12. petrmet

    Sledovaná témata

    Pokud je toto nastavení defaultně, tak je to možné. Já jsem to určitě nenastavoval. Když zakládám téma, tak ho pravidelně sleduji, protože čekám a doufám v odpovědi.
  13. petrmet

    Sledovaná témata

    To není odpověď na to, proč dostávám upozornění na týden starý příspěvek.😊
  14. petrmet

    Sledovaná témata

    To je nějaké divné. Jednak jsem žádné upozornění nenastavoval a poslední příspěvek v tématu, na které upozorňuje dnešní email, je z 26.9., tedy týden starý.
  15. petrmet

    Sledovaná témata

    Chápu to dobře, že mi z každého tématu budou chodit emaily, dokud je ručně nevypnu ?
  16. petrmet

    Sledovaná témata

    Ahoj petrmet, There have been replies to your téma, VF měření rychlosti. Here's what you wrote: Odesláno v VF měření rychlosti Proč mi měření rychlosti na oficiálních stránkách VF ukazuje poloviční rychlost než je můj tarif ? ... Here's what others said: Odesláno v VF měření rychlosti Ahoj, bylo měřeno kabelem nebo wifi? Co ostatní zařízení připojená k internetu, byla vypnuta? Prováděl jsi nějakou jinou činnost na PC, kde jsi m... Přejít na Příspěvek Odesláno v VF měření rychlosti Měřeno samozřejmě kabelem. Žádná jiná zařízení připojena nebyla. Jiná činnost na internetu je mailový klient jednou za 10 min. ČTU měření cca 200/20. ... Přejít na Příspěvek Odesláno v VF měření rychlosti Sice z mobilu na 5GHz, ale Bussines tarif 200/200 bohuzel v tuto hodinu nedokazu vypnout vsechny zakazniky na WiFi, takze to odpovida Spee... Přejít na Příspěvek Did any of these replies answer your question? There may be more replies than those shown here. Help others by going to the topic and use the 'Mark as Solution’ button on the post with the best answer Stop receiving these reminder emails. — Vodafone Techforum Ochrana osobních údajů Vodafone Techforum, nám. Junkových
  17. petrmet

    Sledovaná témata

    Tak mi přišel další email v angličtině z jiného vlákna. Vypadá to, že email přijde týden po posledním příspěvku a chce, abych nějaký příspěvek označil jako řešení, jinak nedá pokoj.☹️
  18. petrmet

    Sledovaná témata

    Dole mám zapnutou češtinu a sledování jsem nezapínal, to by mi asi emaily chodily často, ale tento byl první.
  19. petrmet

    Sledovaná témata

    Chceš, abych sem dal kopii celého emailu nebo stačí pouze začátek ? Ahoj petrmet, There have been replies to your téma, MUX1 kanál 21 nekoukatelný. Here's what you wrote:
  20. Proč mi z Techfora z tohoto vlákna chodí nějaké anglické emaily ?
  21. Co je špatně na televizoru ? Nějak mi uniká tvoje logika. Běží 6 MUXů, nikdo nic nekontroloval ani neměřil. Když jsem podobný problém měl kdysi, UPC ho odstranilo během jednoho dne, zjistili nějaké zarušení. Kolikrát to mám ještě napsat, abyste si to přečetli ? Nebo čtete jen poslední příspěvek a mám sem kopírovat všechny předešlé ? Je to marný...
  22. Nevím, co si představuješ tím "trval". Myslím, že to popisuji dost jasně ve svém příspěvku ve středu.
  23. @kautskym Ach jo, další, co nečte.
  24. Jak už jsem psal, dotažení koaxiálu jsem zkontroloval, koaxiál je od UPC. Do jejich zásuvky se nehodlám hrabat. Ostatní MUXy fungují, nejsem schopen hodnotit kvalitu. Při posledním problému ještě za UPC proměřili linky vzdáleně za mé asistence, konstatovali nějaké zarušení, druhý den přijel technik, po několika dalších měření něco štrachal (nejsem schopen přesně říci, co tam dělal) v rozvodné skříni ve sklepě, pak jsme spolu znovu zkontrolovali TV i PC připojení. Řekl, že už by to mělo být O.K. a odjel. Od té doby bylo vše O.K., občas se nějaký problém s kostičkováním nebo EPG na některém MUXu objevil, ale během krátké doby zase zmizel. Usuzoval jsem z toho, že to je nějaký problém s vytvářením streamu. Teď už mám 10 dní MUX1 téměř nekoukatelný, seká se obraz i zvuk. Jestli je nějaká služba pro VF nepodstatná a nehodlají ji udržovat bych nerad slyšel, když na začátku přechodu z UPC na VF ujišťovali, že přebírají vše kromě mailu a WiFree. Rád bych od nich slyšel jasné vyjádření. To "předáme dál" a "ozveme se" mě neuklidňuje.
×
×
  • Vytvořit...