Přejít na obsah

Nové stanice


Pavel m

Doporučené příspěvky

Návštěvník Retiree

Tahle pozice se sice logicky nabízí, ale někdo z Mostu se trochu unáhlil. I v neděli dopoledne tam bylo mrtvo, resp. stále K29, nosné obrazu/zvuku 540,75/535,25 MHz (Das Erste).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Cipísek

Discovery Science HD mám na pozici Discovery Science SD, Discovery Turbo xtra je na pozici po Discovery World.V mobilní aplikaci Horizon Go zatím beze změny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Discovery v kabelové síti UPC s vlastním multiplexem, zařazeny nové HD kanály

 

Programové novinky DTX HD, Discovery Science HD a ID Xtra HD měly na několikaminutovém měřeném úseku datový tok okolo 4 Mbps při použitém kódování videa H.264/AVC. Obrazová kvalita byla subjektivním pohledem na 50‘ úhlopříčce uspokojivá. Divákům jsou na všech třech kanálech k dispozici dvě jazykové stopy s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1 (audio 384 kbps) – čeština a originální audio. Rozlišení všech stanic je plné Full HD, tedy 1920x1080 obrazových bodů (pixelů). Jedna sekunda odpovídá pětadvaceti obrázkům., tedy frekvence 25 fps. 

 

http://www.rozhlas.cz/digital/televize/ ... y--1651852

 

není to trochu málo ten datový tok. Hlavně že mají místa dost je tam asi 5 rezerv .

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

UPC zařazuje 3 nové programy, v HD kvalitě je jich už víc než 60

 

Praha 20. září 2016 – Nabídka digitální kabelové televize od UPC se dnešním dnem rozšířila o tři nové programy z rodiny Discovery, všechny tři jsou ve špičkové HD kvalitě. Nově mohou zákazníci UPC v České republice sledovat programy Discovery Science HD, Discovery Turbo Extra HD a Discovery IDx HD, čímž počet programů v HD kvalitě v nabídce UPC překročil už šedesátku, tedy třetinu z celkových téměř 180 programů v nabídce digitální kabelové televize. Společnost UPC tímto zároveň posilnila svou vedoucí pozici s nejširší nabídkou HD programů mezi kabelovými operátory v České republice.

 

„Společnost UPC rozšířením programové nabídky opětovně potvrzuje své úsilí poskytovat žánrově rozmanitou a bohatou nabídku s přihlédnutím k požadavkům a představám zákazníků. Proto investujeme do partnerství s hlavními producenty TV obsahu, jako je například Discovery, s cílem inovovat programové portfolio a nabízet zákazníkům více programů v nejvyšší HD kvalitě, než kterýkoliv jiný operátor v České republice," uvedl generální ředitel společnosti UPC Česká a Slovenská republika Martin Miller.

 

Nové programy v nabídce UPC

Nabídka digitální televize od služby Komfort získává od dnešního dne navíc tři další programy ve vysokém rozlišení:

 

Discovery Turbo Extra HD - nabízí množství adrenalinových zážitků spojených s auty, motocykly, unikátními vozidly, zkrátka extrémní zábavu s extrémními sporty. Discovery Turbo Extra HD nahradí program Discovery World, který v České republice ukončil vysílání.

 

Discovery Science HD – program, který se zabývá nejnovějším děním ze světa techniky, vědy a převratných objevů. Vědecké dokumenty a seriály ve vysílání Discovery Science HD rozšiřují badatelské obzory diváka skutečně zábavným způsobem. Zákazníci s novým Horizon HD Mediaboxem a na službě Horizon Go mohou navíc využívat funkci 7denního zpětného zhlédnutí, nově také ve špičkové HD kvalitě.

 

Discovery IDx HD – nabízí příběhy ze života, skandály, záhady, intriky, dokumenty a seriály o vyšetřování známých, ale i zapomenutých případů. Discovery IDx HD s českým zněním nahradí původní program Discovery ID, který nabízel pouze anglickou jazykovou verzi.

 

Zařazení zmíněných třech programů navazuje na novinky v programové nabídce z uplynulých 3 týdnů. Začátkem září nabídku rozšířily programy o přírodě a historii, Viasat Nature HD a Viasat History HD, přesněji kombinace jejich střídavého vysílání. První z programů vysílá denně od 7 do 19 hod, druhý od 19 do 7 hod pro uživatele služby Komplet, respektive balíčku Koktejl. A následně, od října bude nabídka služby Komfort rozšířena o programy AXN Black a AXN White, které byly původně součástí služby Komplet.

 

Jaroslav Kolár

Tiskový mluvčí CZ, SK

Tel.: +421 911 911 422

Jaroslav.Kolar@upc.cz

 

 

http://www.upc.cz/o-upc/pro-novinare/ti ... ce-nez-60/

  • Premium
  • -
  • -, Základní, Family, Sport, Cinema
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná to je takhle přehlednější a pohodlnější, ale kvalita (přestože se na to dívat dá) není úplně nejlepší. Všechny HD kanály Discovery mají sice variabilní tok pohybující se od 3-8, ale většinu času se drží okolo 4,5/5. To na HD vskutku není moc. Mám trochu obavu, aby se nezačal z kabelu časem stávat šetřílek ala Digi/O2/Skylink. Už jsem to tu jednou počítal. Pár měsíců nazpět. Díky vypnutí SD klonů, popřehazování některých stanic nebo jejich překlopení do MPEG4, se ještě místo najde. Na rok, dva. Ale bez zrušení analogu to časem prostě nepůjde. Uvidíme.

 

Tento týden, případně ten příští, by mělo dojít k oznámení nějakých dalších novinek. Nebudou se nutně týkat pouze nových stanic, ale i úprav těch stávajících.

 

Co nás zatím jistě v nejbližší době čeká?

 

Říjen:

- Přesunutí AXN Black + AXN White z Kompletu do Komfortu (zapříčiněno jejich rostoucí sledovaností)

- Mňam TV v HD (SD asi zatím zůstane)

 

Listopad:

- ČT24 v HD (SD asi určitě zatím zůstane)

- ČT Art/Déčko v HD (SD asi určitě zatím zůstane)

 

Kdy dojde přesně ke spuštění 360 tunebox HD, AXN HD, C&I HD, C Music HD, Discovery HD, Disney Channel HD, E! Entertainment HD, Film+ HD, Fine Living HD, History 2 HD, Megamax HD, Minimax HD, Nat Geo HD, Nickelodeon HD, Paprika TV HD, Prima Comedy Central HD, Spektrum Home HD... a ještě pár dalších... je otázkou. Nějaké informační tipy mám, ale radši to už sem psát nebudu, protože se to může změnit. Určitě ale něco málo z toho bude ještě letos. Více informací snad brzy.

 

Jinak si myslím, že celkový počet HD stanic se zastaví někde u 80. Možná 90. 100 pokud bych byl velký optimista.

  • Super
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Compal CH7465, CA modul
  • Hlavní město
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka by spíše měla být dána na společnost Discovery. Využili jsme možnosti a do multiplexu zařadili nové programy Discovery přímo ze satelitního downlinku z Thora, 12,303 V. Jde o primární zdroj a přístup k programům Discovery. Jedinou úpravou je, že pouze regulujeme na výstupu strop 54 Mbps, aby nedocházelo k přetečení kapacity. Kabelový multiplex je postavený takto:

118 Animal Planet HD* 762

119 Discovery Showcase HD

120 Discovery

121 Turbo Xtra HD*

122 Discovery Science HD*

123 IDx HD*

124 TLC

Pokud by kvalita nebyla odpovídající, otevřeme s Discovery možnost příjmu HD programů po optice nebo IP. David - UPC Facebook tým

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...