Odesláno před 18 hodinami18 hod Tak uz i na mne doslo. V pristich dnech nam prijedou vymenit modem, aby vse bylo jeste lepsi, bla bla bla...Ac me slape cerny Compal bez sebemensich problemu petistovkou a nic rychlejsiho nepotrebuji, bude mi vnucen jiny modem. (kolik let by jeste ten Compal slapal?)Tak se chci zeptat zdejsich znalcu, muzu si (az me technik zavola) vybrat z nabizenych modelu, nebo me proste neco privezou? Jde mi hlavne o to, aby sel prepnout do bridge modu. Wifi nepotrebuju, mam vlastni router, ktereho se nechci vzdat. Predpokladam, ze me nejvic sympaticky "prevodnik" stale neni dostupny. Nebo?Ktery jiny modem doporucujete pro rychlost 500? Diky!P.S. muzu tu vymenu odmitnout?Tak jsem se informoval ve VF. Muze to zajimat i dalsi. Me, jako zakaznikovi prejatemu jeste z dob UPC se starym modemem (cerny Compal neni jeste tak moc stary??) neni umozneno si vybrat jaky modem dostanu (mozna podle stari coax linky u nas v baraku?). Dovezou mi VodafonStation 3.1, ktery by mel jit prepnout do bridge, coz je pro mne podstatne. Cena pronajmu se doufam nezmeni. Konec hlaseni!P.S. prevodniky pry davaji jen k 2gb tarifum. Ten VodafonStation 3.1 je uz taky starsi rocnik, ne? Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Odesláno před 16 hodinami16 hod Compal by ještě letos šlapal. Ale už na něj nevyjde žádná aktualizace a to ani bezpečnostní + konec PKI certifikátu se blíží. Těch Compalů bude na síti mnohonásobně více, než bylo Cisco modemů. Jo a barva toho modemu není až tak určující, při repasi bílých se převlékali do černé. Prakticky uvnitř obou bylo to stejné. Výměny jsou nastaveny za Arris s WiFi 5 bez změny ceny pronájmu (bridge jde). Samozřejmě se dá ta výměna odmítnout, ale pak bude možné plánovat výměnu dle standardních podmínek, za standardní ceny pronájmu a dle volných kapacit, což jsme viděli, že pak vyměnit tisíce zařízení v nějaké rozumné době poté, co přestanou fungovat možné moc není. Převodníků je málo a jen pro firemní zákazníky. Pro rychlost 500/200 ten Arris bohatě stačí. Oproti Compalu umí kromě klasických DOCSIS kanálů i OFDM a OFDMA (D3.1). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 15 hodinami15 hod Autor Dik za info. Nepamatuji se, ze by mne nekdy prisla nejaka aktualizace Compalu, ale asi ani Cisco v minulosti. Asi VF aktualizuje tise? Kabel 500 Mb/s - Komfort 2x CA modul, Compal black Praha
Odesláno před 15 hodinami15 hod A jaký je nejpozdější termín pro výměnu? Kdy přestane Compal definitivně fungovat?Modem mám jen pro Vodafone TV. Klidně bych přistoupil na to, že žádný modem nechci a set top box připojím ke svému internetu. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno před 15 hodinami15 hod @homberg Jo, FW se upgraduje automaticky "tiše" ze sítě. Po stažení se modem restartuje, děje se to v noci. @Ivo2003 Co popisujete, tak se dá vyřešit přechodem na OTT. A nebo v klidu čekat, až přijde email o plánované výměně. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 15 hodinami15 hod Tak to nebyl žádný update už od června 2025. Od té doby mám uptime Compalu bez restartu.Přechod na OTT ale znamená výměnu boxu a nejspíše i ztrátu výhodnější retenční ceny. Technicky připojit box k jinému internetu jde i u DVB-C služby. Otázkou je jestli to umí nastavit i v systému (zrušit pronájem modemu a nechat dvb-c verzi TV ale s vlastním připojením pro zpětné shlédnutí)To konečné datum platnosti certifikátu je asi neveřejné info. Nikdy tu nebylo zmíněno. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno před 14 hodinami14 hod @homberg Nebál bych se toho, prošel jsem si tím taky. U mě to technik vyměnil, zjistil že musí vyměnit zásuvku, tak ji vyměnil taky, vypapírovali jsme to. Já jsem to po prvních updatech shodil do bridge a místo zařízení, které jsem nastavil a zapomněl na něj mám zařízení, které jsem nastavil a zapomněl na něj. Spotřeba elektřiny se liší v řádu desetin wattů, IP adresa routeru se zachovala a pocit, že jsem něco udělal pro vědeckotechnickou revoluci (aka DOCSIS 3.1) je k nezaplacení. Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
Odesláno před 14 hodinami14 hod Podle údajů na webu Vodafone se liší spotřeba výrazně. Compal okolo 11 WattStejšn okolo 18 Watt Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno před 13 hodinami13 hod A jaké jsou jiné možnosti?Vesměs žádné. Pronájem, elektřina se platí v každém případě. Lze si tak zkusit udělat příjemnější cenu Vodafone služeb, zkusit retenci u dodavatele elektřiny, ale stejně to bude nějaký výdaj. Na druhou stranu může mít rychlejší internet, mít zařízení připojené na Wi-Fi 6 apod. Jinak moje Sonoff chytrá zásuvka ukazuje na Station s Wi-Fi 6 aktuálně 18,97 W. Premium+ - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Praha
Odesláno před 12 hodinami12 hod U docsis jiné možnosti nejsou. U optiky má ONT spotřebu 2-6 Watt to už je rozdíl. U mne se jedná o možnost se modemu zcela zbavit. 11 Watt ještě bylo tolerovatelné. 19 W už mi přijde nepřijatelné. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.