Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

První výměna modemu, která proběhla před vchodem do domu na parapetu výlohy vedlejší prodejny 😀 Arrisace úspěšně dokončena 🙂

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul
  • Praha 6
Odesláno

Taky mám vyměněno. 💪🏻

Výměna by mohla proběhnout na parapetu, ale pan technik byl na Arris taky zvědavý. :D

Rekonfigurace na stávající službě byla rychlá, modem se asi do minuty zaregistroval a internety se rozjely. Na první pohled je latence nižší než u Compalu, uvidíme, jak to s ní (a jitterem) bude vypadat v dlouhodobých statistikách.

Teď už mi u téhle VF služby chybí jen funkční dual-stack na rezidentní přípojce (bez příplatku za pevnou IPv4 adresu).

Upraveno uživatelem zajdee

• -
  • -
  • -
  • Compal, 3xCA modul
  • Praha
Odesláno

První Arris jsem dostal přesně před týdnem a přijde mi (je to subjektivní, ale rozdíl je markantní), že internet je - lepší slovo mě nenapadá - plynulejší. Žádné občasné sekání videa, žádné občas pomalé načítání webů (kromě těch, které se opravdu pomalu načítají). Neměřím to, takže musím zůstat jen u takového vágního popisu, ale rozdíl je značný.

Je fakt, že nejsem restartovací typ, takže nevím jak dlouho ty Stationy běžely bez restartu, ale po výměně je to prostě lepší, nezávisle na mých routerech s uptime víc jak rok 😃

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6
Odesláno

Pritom fw je rovnaky ako na VF Station, pouziva rovnake Intel/Maxlinear SDK 🙂 hw je tiez velmi podobny (bez WiFi casti).

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Dnes objednaná výměna. Bohužel až na příští týden. Každopádně nižší spotřeba a pronájem pro nás co mají modem v bridge módu za to stojí a vzhledem k tomu, že mám router s 2,5Gbit porty tak i do budoucna pokud budu chtít zrychlení internetu tak to půjde bez nutnosti výměny VS.

Upraveno uživatelem hanes03

• Super+
  • Start
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Šumperk
Odesláno

@quadra2030 Je to subjektivní pocit. Dosahované rychlosti se nezměnily (download pořád tak 10 - 20 % pod, upload naprosto přesně. Nevylučuju, že je to mým mírně negativním vztahem ke Station 🙂

@hanes03 Myslím, že spotřeba Arris vs Station v bridge bude hodně podobná. Ale každopádně jsou to dveře k úvahám o upgrade routeru 🙂

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6
Odesláno

@CableG A neměl jste náhodou VF Station v režimu router (tam jsem skutečně provozoval rozdíl)? Takto u bridge by to žádné zásadní rozdíly být neměly — ani na měření nic zásadního nevidím (možná trochu nižší latence a jitter, ale je to zatím málo dat). Ale oproti Compalu je to skutečně dramatický rozdíl — ale to není tím, že by tento modem byl tak skvělý, ale že Compal je tak špatný.

Osobně jsem s tímto modemem velmi spokojený a chválím VF za tuto možnost, zejména za režim bridge u tarifu 2 Gb/s.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@r2d2 bridge, mám za tím fortigate

každopádně si u mě VF touhle krabičkou šplhnul

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6
Odesláno

@CableG A data / měření nemáte, že? To je škoda, by mě fakt zajímalo, zda to je jen placebo, nebo co se tam děje (mohl jste mít i špatný modem, nebo to může být cokoliv kontextuálního — třeba u PUMA 6 modemů stačilo trochu zahlit packety a vše začalo lagovat a objevil se packet loss). A tyhle 2 modemy jsou oba postavené na PUMA 7, měly by se chovat víceméně identicky.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@r2d2 Kovářova kobyla… Placebo nevylučuju, ale mám dvě přípojky, obě se chovaly divně. Jedna se zlepšila s výměnou minulý čtvrtek, druhá výměna proběhla dnes, tak tam na nějaké poznatky čekám - ale tam se mi poslední dobou stávalo, že mi to tam při delším vytížení uploadu opakovaně na 5 - 20 minut prostě chcíplo.

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 1

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague