Jump to content

Recommended Posts

To VF_DVB-T.ts je znatelně míň ostré (což dává smysl, každá komprese typicky trochu rozostřuje, pokud se někde nepoužije sharpening filter - a tohle je reencode z HEVC), ale s méně viditelnými artefakty než Skylink_DVB-S2.ts (do jaké míry díky tomu rozostření těžko říct). Já mám bohužel jen jednu DVB-C/T2 capture kartu, která může mít naladěn jeden kanál, nejsem schopen srovnat frame ke framu, protože bohužel přelaďuje mezi DVB/T a C pomaleji, než televize, kde díky zpoždění mám při DVB-C->T tak 0,5 vteřiny zopakované.
Koukám jen na hokej, tak by mě zajímalo srovnání hokeje (v pohybu).

Každopádně HEVC ve vzduchu vládne...

Edited by DiDiDi
  • 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

Tak podle tohoto srovnání je skutečně o něco kvalitnější DVB-T než DVB-C. Níže je také pro referenci ještě i DVB-T2:

image.thumb.png.07e66c312d64475d1aaa128c1995885f.png

Mnou nahráno na PC pomocí DVBViewer Media Server mými digitálními kartami.

Edited by mirij
  • Like it 1
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha

Tak mohu jen potvrdit. Zkoušel jsem naladit DVB-T a opravdu obraz je znatelně lepší. Žil jsem také v domění, že DVB-C je to nejlepší co člověk může mít, ale asi to v dnešní době již není pravda. 

• Agree 2
  • Super
  • Start
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Šumperk

@mirija v kolik hodin si to nahrával, netrefil ses zrovna do chvíle kdy se vysílají regiony, to v tom jednom multiplexu pak běží 9 HD kanálů současně.

Jinak jsem tady trošku pátral v historii zdejší diskuze a co jsem zjistil tak, ČT vysílá dva streamy, jeden v h.265 pro pozemní DVB-T2, ten má bitrate 33 Mbps, a druhý v h.264 pro satelitní distribuci a ten má bitrate 38 Mbps.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

@tomusTen srovnávací snímek je z času 17:19:33.

před 3 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

Tak ještě hokej, něco přes dvě minuty: https://posilej.cz/zasilka/D1JTZhaf

Provedl jsem porovnání pohybující se scény z Vašich nahraných dat a DVB-T je lepší než DVB-S2. DVB-S2 může sice mít lepší barvy (viz mé předchozí srovnání Vašich dat), ale u okrajů pohybujících se předmětů vychází lépe DVB-T. Z toho by vyplývalo, že ten H264 poskytovaný stream samotnou Českou televizí je horší než ta jejich H265 varianta. Závěr: kontaktujte Českou televizi, ostatně ani oni nejsou vždy bezchybní, několikrát jsem je sám kontaktoval kvůli jejich problémům se špatně vysílaným  EPG "running statusem" (to se týká EPG present/following dat, ne EPG dlouhodobého).

image.thumb.png.8ac29c5337d4c71f1b59c06206f385dc.png

• Like it 1
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha

Jestli sedí ty bitraty, tak 33mbps H265 by měl být - pokud někdo něco nepodělá v nastavení, nepoužije špatný enkodér atd. - logicky lepší než 38mbps H264. To není žádná záhada. Jde ale o to o kolik (fakt by za žádných okolností ten reencode do H264 neměl vyjít líp).

Já bohužel v 1. patře DVB-T2 téměř nechytnu, multiplex s ČT ani nenaladím... 😞

Edited by DiDiDi
  • 1000 Mb/s
  • -
  • Start
  • Vodafone Station / TG3442DE
  • Brno

Že je pozemní DVB-T2 lepší než DVB-C jsem zjistil už před drahnou dobou (LG OLED 55cm ze 2m). Vzhledem k tomu, že sleduji už jen něco z ČT a Prima News, tak už skoro rok sleduji jen pozemní signál z naší STA a VF TV na CA modulu za 80 Kč mám odpojenou a platím jen kvůli aplikaci, když si chci něco zpětně pustit na tabletu ze stanic mimo ČT. Pokud to zdraží, odcházím od VF patrně i s netem a možná i s telefonem.

Ten rozdíl je u mne velký jak v barevnosti, tak v ostrosti. Mluvím o ČT., vysílající v 1080p, na rozdíl od kabelovky 1080i. U komerčních stanic kvalitu neposuzuji, tam je špatná technicky i obsahově, o reklamách nemluvě.

I stream z Ivysílání je podle mne lepší než DVB-C, ať už přes "červené tlačítko" nebo aplikaci. Alespoň semi nezdá nějaký rozdíl mezi pozemním signálem a streamem. Ve videu, v audiu je jen jedna stopa.

@DiDiDi Naprostý souhlas.

Edited by bnone
  • Super
  • Super
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • OV

No takže poslední výhoda kabelovky tímto padá, protože argumentovat kvalitou signálu už nelze. Pokud je to daň za "regionální" vysílání, tak ať si ho daj do jiného multiplexu a klidně v SD. Porovnával jsem Nova Sport 6 v kabelu a pres voyo.sk a překvapilo mě, že kvalita obrazu na voyo.sk přes AppleTV byla také lepší. O tom, že vysílání v DVB-T2 minimálně multiplex ČT je kvalitní vím dávno, kdyý jsem to porovnával se sledovani.tv a O2TV.

• Agree 2
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

Ten srovnávací snímek kde je DVB-T + DVB-C + DVB-T2 je z času 17:19:33 - to neběželo regionální vysílání (předpokládám, že regionální vysílání běží po nějakou dobu od 18:00).
A ty zbylé dva srovnávací snímky mnou publikované, které jsou z dat nahraných Shitlerem, jsou předpokládám také z dob kdy neběželo regionální vysílání (podle toho jak je zveřejňoval).

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha