Jump to content

Ukončení podpory modemů Cisco DOCSIS

Go to solution Solved by Veronika - Vodafone,

Recommended Posts

Ahoj,

už pár dní mi leží v hlavě otázky:

Pokud ho ještě máte, tak proč? Co brání výměně za jiný typ? Co uděláte, když přestane fungovat?

Ale klidně to berte jako volnou diskusi, zajímá mě i názor lidí, kteří ho měli a vyměnili ho. 

Předem díky sdílení zkušeností, názorů a diskusi, která nebude porušovat pravidla fóra. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest

Cisco 3208 a Ubee EVM3206 boli najlepsie DOCSIS 3.0 modemy (obidva pouzivali BCM 3380 chipset), stabilna a nizka latencia, nizka spotreba, do 200-300 Mbit download by som nemenil (pokal ich operator nevyraduje zo siete).

• Agree 3
  • Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
  • Speedtest

Tchýně má Ubee. Už jí dvakrát přišla SMS že se chystají vyměnit modem, bez určení termínu. Od té doby nic a to trvá minimálně rok . Možná dýl. Nikam nepospícháme, má tarif s nějakou nižší rychlostí a pevnou tel. linku od VF.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Modem Ubee EVM3230, tedy ta základní verze bez integrovaného wi-fi routeru se hromadně vyměňovala už před čtyřmi lety a byl jsem tehdy rád že jsem se ho zbavil, zpočátku fungoval dobře ale ke konci už s ním byli problémy s výpadky a padající rychlostí a musel jsem velmi často restartovat, taky nemožnost dostat se do webového rozhraní modemu když byl přihlášený do sítě mě dost vytáčela,

naopak černý Compal, který jsem místo něj dostal a mám ho do dneška funguje naprosto bez problémů a v podstatě o něm ani nevím a toho používám v router režimu.

Jestli se nepletu tak na síti by měly být už pouze modemy Ubee EVW, tedy verze s Wi-Fi routerem.

• Agree 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest