Technikus Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 (edited) Když se nastaví alternativní DNS v mobilu, tabletu, PC/notebooku, Smart TV apod. a když je výpadek toho DNS co je přednastavené ve Vodafone routeru, přijme to na daných zařízeních nastavené to alternativní a bude internet na daných zařízení s altern. DNS fungovat? Nebo bych musel mít jiné DNS nastaveno přímo na routeru? Proč mají Vodafone routery defaultní DNS takové, které tak často padá a ovlivńuje chod internetu? Proč není uživatelsky povolené si ho změnit? Edited May 23, 2023 by Technikus Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 No tu zmenu DNS by povokit mohli. Na urovni routeru je to lepsi. Ja mohu jen potvrdit ze mam vlastni DNS a ze mi v OV internet nevypadl 1 Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomus Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 @Technikus Ano bude to fungovat, zrovna dneska jsem si na mobilu přepnul DNS servery na Google a ačkoliv mám modem Compal od Vodafone kde DNS servery měnit nejdou, tak internet normálně běžel i přesto že Vodafone DNS měly tu chvíli výpadek. 1 Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts