tomus Posted February 8 Share Posted February 8 Tak jsem se teď na to mrknul, TV Samsung + CA modul a řekl bych že to není chyba Vodafone, ale spíš to vypadá že Premier sport vysílá v nějakém ne úplně obvyklém obrazovém formátu (poměru stran), se kterýmy si ty hardwarové převaděče do IPTV prostě poradí, ale při příjmu přes DVB-C který není nijak upravovány je potřeba na televizoru upravit nastavení obrazu, tak aby obraz nebyl roztažený za okraj obrazovky, konkrétně u mého televizoru bylo potřeba přepnout formát obrazu na Přizpůsobit obrazovce, pokud jsem tam nechal Automatický formát, nebo 16:9, tak byl obraz lehce roztažený do šířky za okraje viditelné části obrazovky. Quote Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
penca Posted February 8 Share Posted February 8 Potvrzuji, že Samsung si s tím dokáže poradit změnou nastavení formátu "Přizp. obrazovce". Moje hlavní televize OLED od LG si s tím bohužel neporadí a žádná volba v menu (16:9/originální/celá šířka/4:3/vertikální zoom/4směrné přiblížení) nevede k tomu, aby obraz byl celý. Čekal bych, že existují nějaké standardy, které bude distributor signálu respektovat. Quote Super 500 Mb/s Super Komplet Compal, 4 x CA modul Brno - Žabovřesky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Standa Posted February 8 Share Posted February 8 Neměl by ty standardy spíše dodržovat programer, když ten program vytváří. Distributor pouze přenáší program z bodu A do bodu B Quote Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
penca Posted February 8 Share Posted February 8 Měl jsem na mysli toho, kdo ten stream vyrábí a posílá operátorům. Jestli se mu říká programer, pak souhlas. Quote Super 500 Mb/s Super Komplet Compal, 4 x CA modul Brno - Žabovřesky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted February 12 Share Posted February 12 Distributor by měl ctít - a mít standardní normy. Z hlediska diváka je součástí vysílacího řetězce. Quote - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaischumi Posted February 12 Share Posted February 12 Samozřejmě existuje tzv. safe area, jenže ten kdo tu grafiku do vysílání vložil, na to úplně vykašlal. https://en.wikipedia.org/wiki/Safe_area_(television) https://en.wikipedia.org/wiki/Overscan Quote Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted February 15 Share Posted February 15 V 8. 2. 2024 v 18:17, penca napsal: Potvrzuji, že Samsung si s tím dokáže poradit změnou nastavení formátu "Přizp. obrazovce". Moje hlavní televize OLED od LG si s tím bohužel neporadí a žádná volba v menu (16:9/originální/celá šířka/4:3/vertikální zoom/4směrné přiblížení) nevede k tomu, aby obraz byl celý. Čekal bych, že existují nějaké standardy, které bude distributor signálu respektovat. Na LG jde nastavit, "pouzr skenovani" s pak byva obraz cely. 1 Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
penca Posted February 17 Share Posted February 17 Díky @Tube, změna nastavení "pouze skenování" na "zapnuto" pomohla, obraz už je celý bez ořezu. 1 Quote Super 500 Mb/s Super Komplet Compal, 4 x CA modul Brno - Žabovřesky Link to comment Share on other sites More sharing options...
kautskym Posted May 10 Share Posted May 10 tak si užíjte poslední měsíc s Premier Sport 1 a 2 koncem května je konec https://www.vodafone.cz/televize/televizni-tipy/novinky/programove-zmeny-ve-vodafone-tv/ 1 1 1 Quote Premium, Super DSL Basic, Red Basic ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves Link to comment Share on other sites More sharing options...
keramik Posted May 10 Share Posted May 10 No právo na to máte , ale pokud nezmění nasazování zápasů LM , tak se v úterý přijde o nejatraktivnější zápas. Mne to teda nevadí , já si kvůli české čutané a anglické ligy platím navíc O2 sport pack , ale ostatní diváci asi nebudou moc nadšení. Aha tak to je když člověk dřív píše než čte. Pokud se LM přesune jen na Nova sporty , tak je to rozumný krok , myslím , že v tomhle případě ty kanály asi mohou rovnou ukončit vysílání. 1 Quote 1000 Mb/s Jiná služba Klasik V.Station 3.1, 2xCA modul Plzeň - Skvrňany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts