Jump to content

Viditelnost dynamické IP adresy z venku

pgoc

Recommended Posts

Dobrý den,

mám modem Compal CF7465 v módu router s přidělenou dynamickou ipv4 adresou. Pravděpodobně po HW restartu modemu (nejsem si jistý přesně dobou) přestaly být viditelné otevřené porty. Moje otázky:

1. pokud provedu ping na venkovní IP adresu modemu, měl bych dostat odpověď? Já dostávám Request timed out.

2. pokud mám na modemu v port forwarding definováno pravidlo pro daný port, musí být viditelný, např. přes webovou aplikaci https://www.scan.cz/port-scanner? 

Nechápu čím by to mohlo být, že přestal být port viditelný? Zkoušel jsem opakovaný restart modemu i vypnutí firewallu na modemu.

Děkuji

• Kabel 300 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal
  • Brno

před 10 hodinami, sodekcz napsal:

Máš jistotu, že pingáš na správnou adresu? Veřejná IP by ti odpovědět měla.

IP adresu mám správnou. Ověřeno na více místech (mojeip.cz, přímo v konfiguraci modemu nebo po přihlášení přes stánky správy účtu na vodafone.cz). Chtěl jsem si jen u někoho ověřit, že by ten ping měl jít. Že to třeba neblokuje přímo modem (v konfiguraci modemu jsem nic na toto téma nenašel). Nejsem si na 100% jistý, ale podle mě jsem to v minulosti zkoušel a šlo to.

Výstřižek.JPG

před 11 hodinami, tomus napsal:

Tak ještě můžeš zkusit reset do továrního nastavení a pak to znovu nastavit.

Večer zkusím ještě ten HW reset. Klasický reset jsem zkoušel a ten nepomohl.

Edited by pgoc
  • Kabel 300 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal
  • Brno

Asi je to z důvodu bezpečnosti, takhle možná ten kdo bude zkoušet náhodné ip, tak nezjistí že na této ip je nějaké aktivní zařízení - i když tehdy by to psalo cílový hostitel není dostupný, takhle to píše že vypršel časový limit žádosti, ale někde jsem takové zdůvodnění už slyšel. 

Jinak i všechny nové tplink routery neodpovídají na ping z wan rozhraní, takže to je asi vlastnost napříč různými výrobci. 

• -
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, Set-top box Premium
  • Opava