Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Ve Vodafone už zkoumají.... 😂
Marku, dík!

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odesláno

Kdyby někoho zajímalo jak to vypadá uvnitř modemu Compal, tak jsem udělal malou rozborku, je to vyřazený kus, který mám už jen na hraní.

PXL_20230221_142045655~2.jpg

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Docela zajímavé. Hlavně ve srovnání s běžnými levnými routery, kde kromě 2 chipů, jednoho kondenzátoru a sady ethernet transformátorů není prakticky nic. 

Vtipný mi připadá Huawei ONT, kde je uvnitř optický konektor, kousek kabelu a jde to zase do dalšího konektoru na optické jednotce, působí to skoro jak nějaké samodomo řešení. 

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
  • po měsíci...
Odesláno

Včera večer mi vypadl internet a v protokolu se objevilo toto. Nevíte někdo, co to znamená? Vyhledávání na Googlu nevrátilo mnoho relevantních výsledků.

Screenshot2023-04-12165959.png.31f96754606f40bbf8968682aa041248.png

• Super 500 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • 1x CH7465LG-LC, 2x CA modul
  • -
  • po měsíci...
Odesláno

Přešel jsem na modem Compal a tarif 500/50, předtím jsem měl Cisco 3925 a tarif 300/20 a mám následující problém, který jsem předtím neměl.

Při běžném používání internetu vše chodí jak má, naměřím deklarovanou rychlost. Problém nastane, jakmile začnu stahovat 2-3 torrenty s mnoha aktivními uživateli, rychlost se dostane na cca 20-25MBs. Po cca 10 minutách, začne být internet nestabilní, nemohu se připojit na stránky nebo jsou pomalé. Tento stav navíc trvá i po skončení stahování, měřáky rychlostí kolísají.  Situace se vrátí do normálu až za cca 30-60 minut od ukončení torrentu. RS chyby v modemu v řádu nízkých stovek, signál by měl být OK.

Zkoušel jsem stáhnout i nějaké ISO (12GB)  přes Chrome, rychlost cca 30MBs, po pár minutách staženo, žádné výpadky nebo nestabilita.

Trochu mi to připadá, že Compal nezvládne větší počet spojení a pak potřebuje nějaký čas na návrat do normálu. S Ciscem jsem podobně stahoval torrenty bez problémů.

Neměl jste někdo podobný problém? Pomohl by bridge a vlastní router?

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465, CA modul
  • Zlín
Odesláno

@sodekczTo vypadá na trochu jiný problém, mě se modem nesekne.

Ale narazil jsem na toto https://www.techforum.cz/topic/60965-timeoutování-nových-tcp-spojení/ to vypadá hodně podobně a ten to má v bridgi a řešení nenašel😬.

Chtěl jsem se vyhnout zkoušení,  zdá se mi divné, že by to neřešilo více lidí, ale asi mi nic jiného nezbyde. Objednal jsem https://www.czc.cz/asus-rt-ax58u-v2/335824/produkt, tak uvidím. Pak tedy ještě možná zkusit modem Vodafone Station. Nejraději bych se vrátil k Ciscu, ale to už prý není možné. Ach jo, člověk si myslí, že si polepší, a místo toho je to horší...

• Super
  • -
  • Základní
  • Zlín
Odesláno
  • Autor

Omez počet spojení v torrent klientovi. A také má každý slušný operátor nastaven u sebe QOS, kdy torrentové packety mají jednu z nejnižších priorit, případně se zákazníkovi přetěžující linku sníží priorita většiny packetů. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

@Marek-26 To jsem zkoušel, ale moc to nepomohlo. Resp. tam bylo zlepšení jen mírné, což mě navedlo na to, že bude problém  právě s počtem spojení. Pokud by platila ta omezení QOS, proč by to na Ciscu fungovalo a s Compalem ne? Je možné, že by se s jiným modemem/tarifem použil jiný QOS u VF?
Jen aby bylo jasno, nejsem žádný masivní stahovač. Ty torrenty neběží nonstop nebo nějaké velké množství, cca jednou za týden si něco stáhnu, většinou to trvá 20-30min (z downloadu si to vezme ani ne 50% rychlosti),  zase to zavřu, to podle mě není žádné extrémní vytěžování linky.  Ale díky i za tuto informaci.

• Super
  • -
  • Základní
  • Zlín

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague