Jump to content

Modem Vodafone Station

Ritchy

Recommended Posts

Dekuji, takze tim to nebude.

Reset modemu (vypojeni z el) jsem samozřejmě provedl, nepomohlo, do tovarniho nastaveni se mi uplne nechce ale mozna mi nic jineho nezbyde.

Dalsi dotaz - fakt nikde jsem nenasel nejakou moznost prave schedulovaneho autorestartu (treba jednou tydne), coz je snad zakladni funkce a maji ji obvykle zarizeni za par korun.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

Bohužel, takovou funkci modem nemá. Myslím automatický restart po nějakém období. Ale třeba i sám Vodafone to doporučuje, přeci jen vyčistit RAM a Cache modemu vyřeší či předejde spoustě problémům. To, že se dlouho nerestartovaná zařízení mohou "zadýchat" je smutný fakt. 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Speedtest

Mám pocit, že nějak čarovali, protože se modem ráno sám restartoval a od té doby mám v můj vodafone tuto hlášku a včera tam bylo všechno i možnost restartu.

Modem.jpg

• Premium
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Premium, CA modul
  • Vsetín

Na helpdesku zadna pomoc, pry 5g wifi muze blokovat treba 'meteostanice' - coz chapu, to by ale sla alespon zapnout a padala/prepla se na jiny kanal predpokladam?

Na dalku zkouseli zapnout a nic, pry to jeste muze delat guest network, vypli, taky nic..tak pry jedine tovarni reset...

Zkusim vecer a pak uvidim, dik za odpovedi.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

tak update:

po factory resetu uz to volbu 5GHZ povoli a jdou zapnout obe. Co ale nejde, je pouzit moje puvodni wifi hesla (21 znaku, male+velke pismena, specialni znaky) -> ve zkratce nekde kolem znaku 12-13 je dle jejich checkeru heslo 'strong' a libovolnym dalsim znakem se stane 'weak'.

Takze je to skvele, sice mam 'znovu' pozadovanou sit ale muzu jit prenastavit komplet vsechny zarizeni (coz pri IoT vecech neni uplne vzdy prijemna a trivialni cinnost...)

Musim zatleskat Vodafonu, tohle je zkratka perfektni...

• Haha 2
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

"Vaše zařízení není pro diagnostiku podporováno." mi to píše taky, Vodafone Station Wi-Fi 6. Ale vše funguje a restart prostě provedu vytažením ze zásuvky 🙂

• Premium Profi
  • Premium 5G
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • localhost
  • Speedtest

před 23 hodinami, tomo_111 napsal:

tak update:

po factory resetu uz to volbu 5GHZ povoli a jdou zapnout obe. Co ale nejde, je pouzit moje puvodni wifi hesla (21 znaku, male+velke pismena, specialni znaky) -> ve zkratce nekde kolem znaku 12-13 je dle jejich checkeru heslo 'strong' a libovolnym dalsim znakem se stane 'weak'.

Takze je to skvele, sice mam 'znovu' pozadovanou sit ale muzu jit prenastavit komplet vsechny zarizeni (coz pri IoT vecech neni uplne vzdy prijemna a trivialni cinnost...)

Musim zatleskat Vodafonu, tohle je zkratka perfektni...

posledni update - pan na podpore byl schopny nastavit me puvodni wifi hesla vzdalene - ted nevim, jestli jsem dobre pochopil, ze vidi vsechny hesla vsech siti  (a nemaji ulozeny jen nejaky hash), kazdopadne me docela prekvapilo, ze tohle neni ulozene jen lokalne v routru...

Pro me to ale znamena 'happy end' a nemusim uz nastesti nic resit.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha