Odesláno 13. června 2020 6 let @ Retiree Někdo si - naivně - myslí, že když má optiku až do bytu, tak má zázrak. Přitom mu z neznalosti věci nedochází, že kvalitu připojení rozhodně nedělá jenom tzv. poslední míle, ale spousta faktorů před. O Starnetu (nebo taky Strachnetu atd.) se raději nevyjadřovat, napsáno už bylo na jiných fórech dost :D - - - - -
Odesláno 13. června 2020 6 let před 6 hodinami, DanielV napsal: Namec@ Kolik let maš ten samej set-top-box? Asi hodně dlouho. A maš opticku siť? Kolik investovala UPC do tebe jako platiciho zakaznika a co si dostal jako omluvu za vypadek sitě? Jako hlavni mam modul.Asi 8 let.Odkoupen.A ten samej STB mam asi 4 roky.Pouzivam ho spis kvuli ZZ.A za dobu,co mam UPC,jsem.moc výpadku nezažil.Kdyz nepočítám,co byla na přelomu května.A jelikož platím za služby o něco méně než je ofi cena,tak každy měsíc dostavam "nějakou potencionalni kompenzaci" za možně výpadky služeb A za mě,kdyby VF/UPC vyradili duplicitni Sd/HD programy a ponechali pouze Hdčka,tak by se vubec nic nestalo.A kdyby se domluvili s provozovateli různých stanic,které má pouze v Sd a presto vysílají i v Hd(Fishing and Hunting,Aréna sport)tak by se taky vůbec nic nestalo.Ja HD vysílání považuji za standart,Sd je uz přežitek.Za UHD bych byl jedině rad,ale opravdu smysluplné stanice Upraveno 13. června 2020 6 let uživatelem namec - - - - Brno-Kohoutovice
Odesláno 13. června 2020 6 let před 7 hodinami, Adolf.Shitler napsal: @ Retiree Někdo si - naivně - myslí, že když má optiku až do bytu, tak má zázrak. Přitom mu z neznalosti věci nedochází, že kvalitu připojení rozhodně nedělá jenom tzv. poslední míle, ale spousta faktorů před. O Starnetu (nebo taky Strachnetu atd.) se raději nevyjadřovat, napsáno už bylo na jiných fórech dost 😄 Optika do bytu neni žadna rarita. Viděl jsem to v ruznych socialnych skupinach. Asi to bude levnejši system. před 5 hodinami, namec napsal: Jako hlavni mam modul.Asi 8 let.Odkoupen.A ten samej STB mam asi 4 roky.Pouzivam ho spis kvuli ZZ.A za dobu,co mam UPC,jsem.moc výpadku nezažil.Kdyz nepočítám,co byla na přelomu května.A jelikož platím za služby o něco méně než je ofi cena,tak každy měsíc dostavam "nějakou potencionalni kompenzaci" za možně výpadky služeb A za mě,kdyby VF/UPC vyradili duplicitni Sd/HD programy a ponechali pouze Hdčka,tak by se vubec nic nestalo.A kdyby se domluvili s provozovateli různých stanic,které má pouze v Sd a presto vysílají i v Hd(Fishing and Hunting,Aréna sport)tak by se taky vůbec nic nestalo.Ja HD vysílání považuji za standart,Sd je uz přežitek.Za UHD bych byl jedině rad,ale opravdu smysluplné stanice ja mam pronajatej set-top-box už 7 let. Taky jsem za 11.let měl jenom pár vypadku. A kompezace byla aj HBO na půl roku zdarma. SD by už tam nemělo co byt. A Uhd už rok meška. Ak nestači tak nech to řeši aj vyměnou set-top-boxů.
Odesláno 13. června 2020 6 let To by nesmělo desetitisíce zákazníků odmítat výměnu boxů, které HD neumí. Už před cca 10 lety, když jsem ještě dělal pro UPC operátora, jsme tyto lidi obvolávali a přemlouvali. Ještě bych to trošku chápal u DVR boxů Handan CV6000, ale u nenahrávacích "pětitisícovek" jsem to moc nechápal už tenkrát. Ale pak se člověk dostane k datům, co lidé opravdu sledují nejvíce a je mu to jasné. Na Ulici, Ordinaci a zprávy opravdu HD není třeba. Tam jde o příběh, ne o obraz (a mezi top 10 nejsledovanějších pořadů se vždy dostane "Závěr vysílání"). Stejně u toho žehlení na obraz nikdo moc nekouká (dle výzkumů je většinou ženám rozdíl mezi SD a HD u toho rozkošného na čem sedávají), od jistého věku i mužům ten rozdíl smaže zhoršující se zrak a na to, aby si u derby pražských S zvedli tlak či usínali u detektivek jim stačí SD. Takže pak jsme tu my, ti šťastní "mladí" muži s ne až tak špatným zrakem, kteří obrazně řečeno slintají nad ostrým obrazem s vysokým rozlišením a plynulými scénami. Ano, jsou to ti, kteří za techniku utrácejí nejvíce a jsou cílovka pro různé technologické novinky. Ale bohužel nejsou ani náhodou většina. Pak je tu ještě další menšina, která na to má a kupuje si to z důvodu společenského statusu, aby mohli zamachrovat ve své sociální bublině atp. Já vím, že se opakuji a že můj pohled je možná dost ovlivněný mým názorem na věc, ale na UHD je v síti UPC ještě čas (ale už se snad pomalu krátí). Ano, NASA UHD by byla krásná, abychom si zaslintali, ale ... Ještě lepší by byl některý z dokumentárních kanálů, které vysílají v UHD, ale než mít zaplácaný MUX dvěma kanály v UHD se sledovaností dohromady pod 0,1%, raději 6 HD kanálů. A proč jsou stále SD duplicity? Viz začátek tohoto mého slintu + rušení HD muxů DVB-T a LTE ... No nic, přeji všem dobrou noc. Super - 18+ Vodafone Ultra Hub 7 Brüx
Odesláno 14. června 2020 6 let Naprosto chápu tyto argumenty.Z mé strany to byl jenom takový povzdech,co by se mě libilo. - - - - Brno-Kohoutovice
Odesláno 14. června 2020 6 let @ DanielV Nepsal jsem, že je optika do bytu rarita, ale že samotná optika do bytu rozhodně nezaručuje kvalitu připojení. - - - - -
Odesláno 14. června 2020 6 let Zaručuje levnejši system. Aj když je počatečny investice vyši. před 22 hodinami, Marek-26 napsal: To by nesmělo desetitisíce zákazníků odmítat výměnu boxů, které HD neumí. Už před cca 10 lety, když jsem ještě dělal pro UPC operátora, jsme tyto lidi obvolávali a přemlouvali. Ještě bych to trošku chápal u DVR boxů Handan CV6000, ale u nenahrávacích "pětitisícovek" jsem to moc nechápal už tenkrát. Ale pak se člověk dostane k datům, co lidé opravdu sledují nejvíce a je mu to jasné. Na Ulici, Ordinaci a zprávy opravdu HD není třeba. Tam jde o příběh, ne o obraz (a mezi top 10 nejsledovanějších pořadů se vždy dostane "Závěr vysílání"). Stejně u toho žehlení na obraz nikdo moc nekouká (dle výzkumů je většinou ženám rozdíl mezi SD a HD u toho rozkošného na čem sedávají), od jistého věku i mužům ten rozdíl smaže zhoršující se zrak a na to, aby si u derby pražských S zvedli tlak či usínali u detektivek jim stačí SD. Takže pak jsme tu my, ti šťastní "mladí" muži s ne až tak špatným zrakem, kteří obrazně řečeno slintají nad ostrým obrazem s vysokým rozlišením a plynulými scénami. Ano, jsou to ti, kteří za techniku utrácejí nejvíce a jsou cílovka pro různé technologické novinky. Ale bohužel nejsou ani náhodou většina. Pak je tu ještě další menšina, která na to má a kupuje si to z důvodu společenského statusu, aby mohli zamachrovat ve své sociální bublině atp. Já vím, že se opakuji a že můj pohled je možná dost ovlivněný mým názorem na věc, ale na UHD je v síti UPC ještě čas (ale už se snad pomalu krátí). Ano, NASA UHD by byla krásná, abychom si zaslintali, ale ... Ještě lepší by byl některý z dokumentárních kanálů, které vysílají v UHD, ale než mít zaplácaný MUX dvěma kanály v UHD se sledovaností dohromady pod 0,1%, raději 6 HD kanálů. A proč jsou stále SD duplicity? Viz začátek tohoto mého slintu + rušení HD muxů DVB-T a LTE ... No nic, přeji všem dobrou noc. Před 10ti leti jsem musel urgovat aby mi vyměnily set-top-box. Operatorka mi asi 3x řekla že je pronajem o 30kč drahši. Tak jsem musel 3měsice čekat aby mi ho poslaly a mam ho do dnes!!! Za deset let se nic nezměnilo kromě routru. Technologicky je už vše zastarale.
Odesláno 15. června 2020 6 let Kam chodíš na ty ekonomické teze? Které jsou mimochodem dost mimo? Optika do bytu znamená, že musíš mít u každého koncáka opto-převodník, což rozhodně při větším počtu lidí není moc ideální. Mnohem lepší je mít na poslední míli UTP, pokud se bavíme o bytových domech. Význam optiky je pro rozvody na dlouhé trasy, což potřebuje ISP. Ale u koncáka je to skoro vždy akorát marketing, aby se mu prodala služba dobře zabalená do keců. A nezřídka služba mizerná, protože ta optika od koncáků končí někde na bezdrátovém pojítku, koncák dostane domů opto-převodník, co se tentuje jak může a na finále má ještě ISP úzké hrdlo ven. Netvrdím, že to platí vždy, ale jak lze zjistit, tak optiku až do bytu velmi často nabízí právě ne příliš dobře hodnocení ISP... - - - - -
Odesláno 20. listopadu 2022 3 roky Vím, že je to trochu OFF, ale tento týden jsem si všiml, že se na společné anténě objevili poláci 4K - - ALLinONE CA modul OVA
Odesláno 21. listopadu 2022 3 roky Opravdu, u mne taky, dle EPG to vypadá, že to bude sportovní. Momentálně tam je jen znělka ve smyčce, ale opravdu formát 4k. Kvalitu obrazu zatím nelze posoudit. Super BezLimitu L Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul OV
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.