Ivo Mašek Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 před 43 minutami, marek-81 napsal: Děkuju. Ideální by bylo, kdyby odpověděl někdo, komu teď někdy končila věrnost a prodloužil ji se sipem. Ale mám obavu, že to prodloužit nepůjde (myslím SIPO). Ach jo. Proč se musí do všeho vrtat. ☹️ Mám věrnostní, které se automaticky prodlužuje. Do schránky mě každý měsíc chodí SIPO, a UPC (stále pod názvem UPC) tam ve výpisu stržené částky mám. Takže prašule přes SIPO dostali. Také jsem zvyklý na SIPO, neb ho mám od úplného začátku a mám tam vše. Vyjma internetu, který mám ovšem od jiného poskytovatele (od UPC ovšem také)., ten si platím bankovním převodem, který je automatický. Quote Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 (edited) marek-81@ Tak to je dobrej vtip - napřed SIPO a pak to stejně platíš přes inkaso z účtu u banky, resp. tu platbu SIPO v bance dokonce ručně zadáváš :D To tam zrovna tak můžeš ručně zadat platbu pro UPC/VF, když tedy inkaso z účtu nebereš jako nejpohodlnější (nebo lze i trvalý příkaz, pokud je částka stále stejná). Edited February 13, 2020 by Adolf.Shitler Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrmet Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 To není vtip, SIPO sloučí několik plateb do jedné a tu pak inkasuje z účtu. Mě účtuje pošta 13 Kč za zaslání dokladu SIPO. 1 Quote Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek-81 Posted February 13, 2020 Author Share Posted February 13, 2020 (edited) Adolf: ale to není inkaso. Prostě ti pošta dá do schránky předpis kde máš přehledně všechny platby. Každý SIPO ma své spojovací číslo, pokud se vším souhlasíš, tak sedneš k PC a zaplatíš z účtu. Je to jednoduchý a rychlý. Z inkasa nemáš přehled. Sice pak ti dojde výpis, ale musíš to reklamovat, pokud ti něco nesedí. Edited February 13, 2020 by marek-81 Quote Basic Red Basic -, Základní -, CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 A já při platbě z banky přímo - bez prostředníka SIPO - neplatím ani těch 13 Kč, protože nic zasílat nepotřebuji. Výpis z banky si stáhnu do PC a mám tam komplet přehled o všem. K čemu bych se měl tentovat s nějakým SIPO, jenž bylo dobré tak v dobách, kdy neexistovalo internetové bankovnictví... Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo Mašek Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 před 5 minutami, petrmet napsal: To není vtip, SIPO sloučí několik plateb do jedné a tu pak inkasuje z účtu. Mě účtuje pošta 13 Kč za zaslání dokladu SIPO. Ano. Ten poplatek se přesně jmenuje: Úhrada poště za zaslání dokladu. A je to oněch 13.- Kč. Quote Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlaťák Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 (edited) SIPO přece nezadávám každý měsíc. Zadám ho jednou a už se nestarám. Lístek na SIPO mi chodí emailem zadarmo. Pokud například změním banku, změním jedno povolení SIPO a o víc se nestarám. Edited February 13, 2020 by Zlaťák 1 Quote Basic Red Basic Základní CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 marek-81@ U inkasa z účtu si ve své bance nastavím limit, takže i kdyby něco nesedělo, tak rozhodně nebudu nijak škodný. A mimochodem pokud něco nebude sedět na SIPO, tak je ti to houby platné, protože to musíš zaplatit stejně nebo max. na poště nechat konkrétní položku vyškrtnout, ale to se pak zase dostaneš do problému s neuhrazenou platbou. Takže na tom rozhodně nejsi líp než já a ještě se musíš tentovat s ručním zadáváním příkazu k úhradě, což já nemusím :-)Zlaťák@ A výhoda mezi přímým inkasem z bankovního účtu ve prospěch UPC/VF a tím mezičlánkem SIPO, kde se v tvém případě také jedná o inkaso z bankovního účtu, je prosím pěkně jaká? Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlaťák Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Adolfe: Proč tu pořád tlačíš tu demagogii, že se musí tentovat s ručním zadáváním?? Já rozhodně nic nezadávám, inkaso SIPA mám povolené trvale. Quote Basic Red Basic Základní CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adolf.Shitler Posted February 13, 2020 Share Posted February 13, 2020 Už jsem ti odpověděl a moje reakce byla na marek-81, který to ručně zadává, stačí pozorně číst. Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts