Přejít na obsah

zesilovač signálu


Návštěvník mkarek

Doporučené příspěvky

Zpetný kanal se nezesiluje, je tam na nej jen udelana vyhybka, koukni se na schema

http://shop.atoselektro.cz/alcad-ai-133 ... 13696.html

 

A s tim druhym vystupem se to ma tak, ze slouzi pouze pro test, tedy zmereni vystupni urovne signalu, proto je 15 dB slabsi,

takze tedy tento zesilovac ma prakticky pouze vystup jeden.

  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Potřebuju rozdělit signál na 4 TV (2 usb tunery, 1 TV, 1 stb). Při návštěvě Omko při koupi http://www.omko.cz/rozbocovac-xghs-3b-3x-65db-homolog/ mi bylo sděleno, že už je vhodné mít zesilovač. Tak jsem narazil na tohle vlákno a zaujalo mě vzít http://www.ivo-pt.cz/antenni-rozbocovac ... 0-i105.htm a nebo http://www.omko.cz/domovni-zesilovac-te ... xvystup-f/ (sice je docela drahý, ale tak co už :? ) a nebo https://www.alza.cz/alcad-ai-400-d1533413.htm

 

Momentálně mam od UPC dvě zásuvky. Přes Teleste DSS2 to je rozděleno do dvou ú. zásuvek. Přemýšlel jsem, že bych vzal i tu třetí, abych měl od UPC garanci, ale když jsem zjistil, že zesík není v ceně, tak jsem si to hned rozmyslel a zvlášt, když mi lada-vir napsal, že UPC nabízí zesilovač za 1541 Kč vč. DPH, což je dost přehnané. V jedné zásuvce to mam rozdělené přes Toner XGHS-2 a na TV to funguje dobře, ale přes usb tuner ta kvalita klesá na některých muxech mam cca 50% (obraz se kostičkuje). Ještě zkusím prověřit kabel, zda není špatný, ale obávám se, že když budu chtít připojit další usb tuner, tak ta kvalita dost klesne. I když signál na modemu mam slušný. V té druhé je zapojený jenom stb. Možná rozdělit tam? V případě zakoupení zesilovače, kam ho nejlépe umístit?

 

//EDIT: Koukal jsem, že existuje novější Televes 552240 (http://www.elektrobauer.cz/satelitni-te ... lovac.html) a je dokonce i levnější. resp. nevím, zda se mi podaří sehnat ten starší typ. Vyplatí se vzít novější i s rušením LTE (které se týká pouze dvb-t)?

 

//EDIT2: Yabako, tak hlavně, že hned v druhém příspěvku doporučuješ televes.. co ta změna? :lol::lol:

Upraveno uživatelem Návštěvník
  • Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník lada-vir

Cenu jsme bral dle ceníku partnerských firem UPC tak že vlastně cena je UPC

http://www.upc.cz/pdf/Cenik_praci_a_mat ... _firem.pdf

 

"Domovní zesilovač MSB-10/65 bez DPH 1273,91Kč "

Samozřejmě se dají sehnat levnější a případně se dají pokut ti jde jen o TV dát zesilovač bez zpětného směru, ale ten by musel být až za internetem tak že bys musel někde rozdvojit pasivně signál na TV a internet a na větev pro TV teprve dát zesilovač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník

zdravím, potřebuji radu ohledně zesilovače. Nyní mám od UPC hned u vstupu do bytu zásuvku, která není úplně standartní (technik kabel ucvakl a zakončil F konektorem na který pověsil rozbočovač s F konektory a z něj mám jeden koax. přímo do modemu a na druhý výstup dal nějaký filtr zpětného kanálu takový váleček) a tam mám napojený koax na tv rozvod dlouhý asi 7m ukončený opět F konektorem. Dále už jsem si sám dal hybridní rozbočovač Teroz se třemi výstupy a cca. 10 let to běží celkem v poho ale signál v jedné TV je občas už na hraně (chvilkové kostičkování). Kabely a koncovky mám kvalitní na to jsem puntičkář. Nyní ale potřebuji rozbočovač nahradit 4-výstupovým a tam už bude trochu větší útlum a uvažuji o zesilovači. Asi nejlepší by bylo dát zesilovač úplně na začátek ještě před ten rozbočovač od upc, kdybych koupil zesilovač se 2.výstupy a zpětným kanálem mohl bych úplně vyřadit ten od UPC a napojit kabel od UPC do zesíku a z něj přímo jeden vstup do modemu a druhý táhnout do rozbočovače na TV? A mohl bych tím vyřadit i ten váleček co filtruje ten zpětný kanál? Jinak z mého rozbočovače táhnu kabely rovnou k televizím, nepoužívám žádné ukončení zásuvkami, je to tak v pořádku? Jaký zesilovač by jste doporučili aby splňoval požadavky a hlavně měl malou spotřebu.Nebo mám dát zesilovač až za ten UPC rozbočovač jen na větev TV?

předem díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YABAKA

Zásadní problém je, že neznáš úrovně signálů a chceš něco zesilovat jenom proto, že jsou kdesi výpadky. Což je špatně, napřed nechat změřit signál, pak hledat řešení. A každopádně nezasahovat to něčeho, co je tam od UPC a už vůbec ne jak popisuješ, že vyřadíš filtr a začneš zesilovat zpětný kanál. To by se ti pak mohlo taky pěkně prodražit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Dík za reakci, ale úplně blbý nejsem a dokonce tu někdo radil zesilovat raději hned na začátku. Zesilovat zpětný kanál nehodlám, proto také sháním zesilovač s pasivním zpětným kanálem a upřímně to co tam je od UPC je prachsprostý rozbočovač se dvěma F výstupy a zřejmě právě proto na výstup k TV zařadili ještě ten filtr. Jde mi jen o to jestli nějaký zesilovač dokáže pustit z modemu zpět do sítě ten zpětný kanál a zárověň by sám o sobě zamezil propustit tento signál do dalšího výstupu na TV? Signál mám určitě celkem dobrý, protože ten slabší signál pozoruji až po dalším rozbočení do tuneru v PC. Mám vlastně od upc vstupní rozb. útlum cca4db,dále ten filtr cca útlum 1db dále vlastní roztrojku útlum dalších cca 7db, dále galvanický oddělovač taky má trochu útlum a ten další rozbočovač opět 4db. Proto chci ten roztroj. nahradit 4výstupovým. Ten původní co mám s těmi 3-mi výstupy má výhodu že první výstup má útlum pouze 4db.

Můj favorit by byl zesilovač terra as038r65, ale není nikde k sehnání a nebo televes 5522, ten ale nemá ten zpětný kanál a musel bych ho dát za ten UPC rozbočovač. Zesílit potřebuji jen trochu tak počítám že ho zapojím pustím si tv která ukazuje kvalitu a sílu signálu a nastavím ho na minimmum a když bude úroveň slabá trošku přidám ne? Jsem si naprosto jistý že na vstupu mám signál dobrý, protože napřímo je plná kvalita i síla. Důvod proč to řeším je že jedna TV má zřejmě slabší tuner a musel jsem jí zapojit na ten výstup s tím menším útlumem, ale tu další větev s horším útlumem potřebuji ještě rozbočit. A co jsem koukal tak rozbočovače se 4-mi výstupy už mají útlum cca 8db na každém výstupu.

Zesilovač pořídím každopádně jen potřebuji radu jaký a jestli ho dát jen na větev s TV nebo hned na vstup kabelu do bytu?

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Retiree
jestli ho dát jen na větev s TV nebo hned na vstup kabelu do bytu?
Tak vezmi v úvahu ještě úroveň signálu a SNR na modemu, úroveň nejlépe okolo 0 dBmV a SNR blízko ke 40 dB...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...