Přejít na obsah

UPC vs 802.cz


Návštěvník 68man

Doporučené příspěvky

  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Stejne je to komicke, nebo k placi. Dejme tomu, ze tu mame 4 zakladni moznosti prenosu digi TV. DVB-T, DVB-S, DVB-C a rekneme ponekud specificke DVB-C jako IPTV (oznacuje se vubec v takovem pripade jako DVB-C nebo proste IPTV?)

 

DVB-C v podobe UPC ma s prehledem ty nejvetsi mozne kapacity pri nejmensich nakladech a presto nejsou schopni prijit s konkurence schopnou nabidkou (pominu-li pokryti).

 

Hrozne!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že v tomhle případě to neplatí, protože to jejich IPTV běží po optice a její kapacita strčí DVB-C (UPC) hravě do kapsy. Ale jinak souhlas, nabídka UPC je žalostná, prostě jen využívají monopolního postavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že v tomhle případě to neplatí, protože to jejich IPTV běží po optice a její kapacita strčí DVB-C (UPC) hravě do kapsy.

Tím bych si tak jistý nebyl, nevím, co přesně mají za infrastrukturu, mají 30 Mb internet, ale pokud vezmu dnes UPC a 25Mb na multiplex (max je 64) krát 12 je 300Mb ke každé zásuvce + 30 Mb na internet a ještě kapacita zbývá. Porovnávat kapacitně IPTV po optice a DVB-C po koaxu, no nevím, jestli by optika zvítězila. Záleží na konkrétních podmínkách a množství financí.

  • Kabel 1000 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • V.Station 3.1, VTV STB 2G_A, 3xCAmodul
  • Hradec Králové
  • Speedtest
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ohledně kapacity optiky uvádím výňatek ze článku na digizone

 

http://www.digizone.cz/clanky/petr-pobo ... -v-optice/

 

Předseda RRTV Václav Žák nedávno na jedné konferenci řekl, že by stát měl zafinancovat rozvoj optických sítí tak, aby každá domácnost měla přípojku 100 Mbit/s. Stejným způsobem to prý udělali v Singapuru. Co si o tom myslíte?

Klidně budeme pracovat pro stát a necháme si to od něj zaplatit. To, co my děláme dnes, je přesně ono. Naše přípojky jsou 100 Mbit/s, ale skutečná rychlost je u té nejrychlejší služby 30 Mbit/s a je to jenom otázka konkurenčního vztahu. Když druhá strana dá 20 Mbit/s, my dáme 30 Mbit/s. Když dají 50 Mbit/s, my dáme 70 Mbit/s, nebo dokonce 100 Mbit/s. Teď jsme ve fázi testovacího provozu, kdy máme prvních 50 domácností na nové technologii a standardně tyto domácnosti mají k dispozici přípojku 100 Mbit/s. Ale už tam je nachystaný gigabitový port, takže pokud aplikace budou vyžadovat tuto šířku pásma, jsme už dnes v podstatě připraveni. Můžeme se pohybovat v šířce pásma do 1 GB/s na účastnické přípojce do jedné domácnosti. Pokud nám stát v tomto případě pomůže, rozhodně s tím souhlasím.

Jak velkou konkurencí je pro vás jako poskytovatele IPTV digitální kabelová televize DVB-C? Dají se vůbec tyto dvě služby porovnávat, když IPTV nabízí zpětný kanál a tudíž interaktivitu?

Optika je jednoznačně lepší fyzické médium. Šířka pásma, která je na optice k dispozici, je řádech úplně jinde a již dnes umožní pohodlný přenos i Ultra HD videa a samozřejmě vyšší rychlost konektivity do internetu při nižších nákladech na uživatele, než například nejnovější DOCSIS 3. Morální životnost optiky je samozřejmě delší.

Ale třeba UPC uvažuje o úpravě své sítě, aby mohla poskytovat například službu domácí videotéka, kde je zpětný kanál nutný. Budou digitální kabelové televize něčeho takového u nás schopny?

To je spíš otázka na technické tvůrce této platformy. Já říkám, že jde všechno. Je to otázka úsilí, času a peněz. Ale jestli bude mít DVB-C tyto vlastnosti, to skutečně nevím. To bychom asi měli co nejdříve zjistit.http://[/url]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...