Přejít na obsah

hanes03

Uživatel
  • Příspěvky

    44
  • Registrace

  • Přítomen

  • Vítězné dny

    2

Vše od uživatele hanes03

  1. hanes03

    Modernizace sítě

    Modem jsem při špatných hodnotám restartoval několikrát, ale vždy jsem dostal stejné. Poté jsem to už vzdal a po pár dnech, když jste psal, že to mám řešit tak před zavoláním na Vodafone jsem modem restartoval. Jinak jsem se do modemu přihlašoval každý den a hodnoty byly pořád stejné až po restartu se změnily.
  2. hanes03

    Modernizace sítě

    Pro jistotu jsem ještě restartoval modem a hodnoty jsou opět v pořádku. Vcelku to nechápu byl jsem přesvědčen, že zobrazované hodnoty jsou nějakým způsobem aktuální, ale asi tomu tak není. Aktuální hodnoty:
  3. Vzhledem k tomu, že Tp-Link má tříjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz tak spotřeba nebude 3W. 😄 Spotřeba, ale bude menší, protože jsem zapomněl, že na zásuvku je zapojený i NAS. Dle propočtu bude spotřeba kolem 7 W.
  4. hanes03

    Modernizace sítě

    Kabeláž je v pořádku. Změna byla jen na straně Vodafonu. Zatím je vše OK tak to neřeším. Jen pro zajímavost přidávám aktuální printscreen.
  5. Na měřící zásuvce mám Vodafone station a můj TP-link Archer AX10. Celková spotřeba je 25,5W tak počítám, že to bude kolem deseti wattů.
  6. hanes03

    Modernizace sítě

    Tak po týdení modernizaci sítě je viditelná změna hodnot SNR/MER (dB) kde před modernizací bylo od 36 - 38 SC-QAM a 40 OFDM. Po modernizaci 32 - 34 a OFDM 33. Hodnoty Rx. Výkon (dBmV / dBµV) prakticky totožé před i po modernizaci. Hodnoty upload Tx. Výkon (dBmV / dBµV) bylo 30 - 31 po modernizaci je 39. Rychlost UP i DOWN v pořádku a bez výpadků.
  7. Zhodnocení výměny modemu: 1. Odezva (ping) se nezměnila. Stále od 16 - 25ms. 2. Zahřívaní se zdá být menší než u Compalu. Přičítám to většímu obalu a přední noze. 3. Spotřeba v bridge módu je o chlup lepší než u Compalu, ale budou to mA.
  8. hanes03

    Modernizace sítě

    Děkuji za info.
  9. Ví někdo něco konkrétního? Lokalita Šumperk. Začátek výpadku: 25. 03. 2024 08:00 Konec výpadku: 28. 03. 2024 18:00 Technici se ve vašem okolí pustí do hlavních prací na síti pevného internetu, dojde k výměně některých součástí a rozvodů. K omezení služeb pevného internetu a dalších služeb souvisejících s internetem (např. Vodafone TV) může dojít opakovaně, potrvají v řádu hodin. Omezení obvykle nepřesáhne víc než čtyři hodinu, ale uděláme maximum pro to, aby bylo co nejkratší. Pokud u nás využíváte i mobilní služby, můžete si v aplikaci Můj Vodafone zdarma aktivovat Neomezená data po dobu výpadku. Na Vodafone TV se můžete také dál pohodlně dívat, stačí si stáhnout aplikaci do mobilu nebo tabletu a na neomezených datech sledovat všechny pořady bez přerušení. Výpadek se týká těchto služeb: Televize, Internet, Pevná linka, VTV WWW
  10. Mám dotaz zda je výměna výhodná pokud používám Compal v Bridge módu. Hlavně se mi jedná o spotřebu, zahřívání a rychlost odezvy (ping). Aktuálně jsem nespokojen hlavně se zahříváním a horší odezvou. Spotřeba jen pro zajímavost.
  11. hanes03

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    Tak tedy v akci za 130 na měsíc 😁 při platbě za rok 😆.
  12. hanes03

    Nova Sport 5 & Nova Sport 6

    https://www.formula1.com/en-cz/subscribe-to-f1-tv Teď mají na F1 TV Pro akci a cena je něco přes stovku měsíčně.
  13. Nakonec jsem znovu změnil heslo na původní vygenerované od Vodafonu. Všechny problémy zmizely. Je to zajímavé, ale je to tak.
  14. To jsem četl, ale nepomohlo to. Zkusil jsem v aplikaci Vodafone na mobilu změnit heslo, ale pořád stejná hláška. Nakonec jsem změnil heslo přes web. Kupodivu to pomohlo. Zajímavé je, že na zařízeních kde jsem se neohlásil vše veselé funguje, i když jsem změnil heslo. Tak problém přetrvává i nadále. Po samovolném odhlášení na tabletu se již opět nelze přihlásit.
  15. Po odhlášení z aplikace se již nemohu přihlásit. Stejná situace je i v prohlížeči na NB. Je nám líto, ale nemohli jsme vás přihlásit. Zkuste to prosím později. (WA1G280) Na tabletu končí hláška jinou chybou viz obrázek.
  16. hanes03

    Modem Compal

    Modem běžel 15 hodin. Zatím nepozoruji zhoršení služby jako takové. Neměnil jsem v poslední době žádné zařízení co by mohlo způsobit rušení. Stává se taky, že po delší době ( víc jak týden) se odpojí jeden kanál na uploadu a jsou tam jen tři. Zatím to nebudu řešit, ale budu sledovat zda se to nebude zhoršovat.
  17. hanes03

    Modem Compal

    Ještě bych zkontroloval nastavení rychlosti uplodu v qBittorrent. Nejlépe nastavit max na 10Mb/1MB podle jednotek v nastavení.
  18. hanes03

    Modem Compal

    Mám černý Compal a po aktualizaci modemu se v nastavení objevilo toto nastavení.
  19. hanes03

    Modem Compal

    Po vypnutí a zapnutí modemu se nahrál nový firmware. Přibyla možnost restartu a vypnutí led. Načítání stránek je v pořádku. Žádnou jinou změnu jsem nenašel. Modem mám v bridge módu.
  20. hanes03

    Modem Compal

    Já mám verzi CH7465VF-NCIP-6.15.20.2-2-NOSH. Modem mám v bridge módu.
  21. hanes03

    Modem Compal

    Jaká je verze nového firmwaru?
  22. Tak mohu potvrdit. Provedena změna z 150/10 na 500/50 a ušetřeno 14kč. Podmínky žádné a cena trvalá.
  23. Tak jsem provedl test ze stolního PC a potvrdilo se, co jsem psal výše. Jen chci upozornit, že si nijak nestěžuji a odezva je i při hraní her v pořádku, ale jen jsem byl překvapen hodnotou oproti předchozímu připojení přes optiku. Čekal jsem menší rozdíl. Původní připojení mělo odezvu na seznam 7ms a kabelovka v průměru 17ms.
  24. V našem případě je to pouze cenová politika poskytovatele. JInak jsem také zkoušel aplikaci PingPlotter a zdá se, že největší nárust je mezi routrem Compal a bránou VF.
×
×
  • Vytvořit...