Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konec televizní nabídky Start v DVB-T

Doporučené odpovědi

Odesláno
před 1 hodinou, dad18 napsal:

@DiDiDi Že něco nechápeš není můj problém. Ty nechápeš asi ani svoje příspěvky. Ty si pouze VYPSAL to co chytáš v Brně. Nikde si tam nenapsal, že to jsou kanály které vypnutím zmizí, proto jsem ti napsal, že už dlouho je sledovat nebudeš, jinak bych nereagoval. To jsi až dopsal do dalšího příspěvku.

A cenu za co? No za ty programy co tam jsou, nebo myslíš, že VF to bude provozovat zadarmo?

????? Vypnutí DVB-T na koaxu je pointa a téma tohoto vlákna. Od prvního příspěvku. Je to i v názvu.🫣

Cenu jsem nikde neřešil, ani jsem nikde nerozjímal nad tím, jestli by to měl nebo neměl VF nabízet zadarmo. Každopádně drtivá většina těch kanálů je zdarma dostupná vzduchem přes DVB-T2 (koneckonců jde o reencody právě z terestrálu), takže by za to asi nikdo neplatil. Patrně to vzniklo historicky za dob UPC, kdy minimálně multiplex ČT tak museli šířit povinně.

Upraveno uživatelem DiDiDi

• Ultra+
  • -
  • -
  • Commscope Arris CM3500
  • Brno
Odesláno

Nechci být šťoura, ale otec tohoto tématu jsem já, když jsem požádal o rozdělení jiného tématu, takže vím co je jeho obsahem😉.

A až se to vypne tak tam bude tma což někteří nepochopili. No a dostupná vzduchem? (ale to se netýká VF) Jak kde, byty v panelovém domě našeho družstva mají zakázáno montovat nějakou anténu na dům a na domácí anténu z těch kanálu lze chytit tak čtvrtina...

Jinak, že se tohle vypne jsem psal už dříve a jinde a taky jsem to za to schytal od těch co nevěřili...

A kdyby si četl i ostatní příspěvky tak uživatel @hpfunny o tom psal, že do roku 2023 za ty kanály platil a od té doby se to začalo vypínat a v březnu se to vypne všem definitivně. Takže fakt nechápu co tu furt řešíme, když oba to že to vypnou nerozporujeme.😀

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV 3 box
  • Teplice
Odesláno

No co, ono tohle téma ožije, až to vypnou a někdo se ozve, proč to nejde 🙃

• Premium+
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app
  • Praha
Odesláno

No význam to má pro lidi, kteří nedisponují tv s tunerem DVB-C ani DVB-T2, ale pouze starší DVB-T. Ti bez settopboxu chytí ze vzduchu už leda prt. A jako druhá, třetí tv v domácnosti klidně mohli doteď fungovat.

Upraveno uživatelem retron

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

V tom lepším případě, spíše tipuji, že si založí vlastní téma 😄 ono toto nejspíše za ty 2 měsíce zapadne. A kdo ví, kdy se bude s tím vypínáním pokračovat.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

před 6 hodinami, dad18 napsal:

@Technikus Jasně, protože tenkrát žádný VF nebyl. Taky to tak mám, ale pak přišel VF, natahal si svoje kabely a svojí krabičku do bytu a z té společné antény se odmontovaly zesilovače a další věci co byly v domě a přestala být funkční. Takže jede jen koax od VF ve kterém je zakódovaný signál který rozkóduje set top box. A zbytek toho volného co tam je se vypíná a už tam nic jiného než ten zakódovaný signál nebude, jak tu někdo má problém pochopit.

A jestli má někdo nějakou společnou a funkční anténu na baráku a bude na ní něco ještě chytat tak to nemá s VF nic společného.

EDIT někde vodafone použil staré vedení co bylo v paneláku jako společná anténa, takže byla jen jedna krabička v bytě.Zažil jsem to, když mu družstvo nedovolilo natahoval lišty na kabely.po chodbách.

To, že po vypnutí nic volného nezbyde je nesmysl. Zůstanou nekódované DVB-C

Upraveno uživatelem Daviddvbc

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno

Takže zapojím koax do tv a naladím nějaké stanice? A kdo je tam bude pouštět, proč a za co?

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Teplice
Odesláno

Furt se tady dokola hloupě neptej a vyzkoušej si to sám na svém televizoru co naladí v režimu kabel a kolik kanálů pojede.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

@tomus To je na mě? Ptám se hloupě? No že mi tedy na to ještě nikdo neodpověděl.

A jak si to mám vyzkoušet poradíš pane chytrý, když se tu řeší co se stane až to VF za dva měsíce vypne?

Nebo i ty si myslíš, že tam něco bude hrát? A co podle tebe? A kdo to tam bude pouštěj, starat se o to a platit podle tebe? Nebo si myslíš, že ty stanice volně lítají a stačí je koaxiálem lapnout a pustit si do tv, že.

Fakt nechápu co na tom nechápete, sám VF to napsal, že vypne volné stanice v koaxu a bez boxu nebo karty už na ten koax nechytíš nic.

• Super
  • Basic
  • Základní, Sport
  • Teplice
Odesláno

Pokud ty kanály v DVB-C Vodafone nezakóduje ani po zrušení vysílání v DVB-T, tak se dá očekávat že situace bude stále stejná jako nyní, tedy měl by jsi naladit asi 20 kanálů.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 1

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague