Odesláno pátek v 08:52 3 dny 1 hour ago, Technikus said:Předpokládám, že spousta z nás tady má jasný cíl tohoto zařízení.A to, že se pronajímá zařízení za zcela minimální cenu, 20 Kč měsíčně, tedy 240 Kč ročně se spotřebou cca 10 W a za to si lze připojit cokoliv svého.Jen však, aby obě připojená zařízení, tedy to v pronájmu a za tím nějaké své mělo spotřebu pod aktuální spotřebou Stationu a nedošlo ke zhoršení podmínek, například zhoršením wifi signálu.Já jsem třeba se Stationem s Wi-Fi 6 naprosto spokojen, co se týče signálu wifi v paneláku. To jak s pokrytím, tak s rychlostí.Nemám však tušení, jakou alternativu bych musel zvolit, aby byly podmínky v dosahu a rychlosti v rámci bytové jednotky zachovány. I když tu už někdo dřív zmiňoval, že snad modely Archer od TP-Linku jsou v pohodě pro běžné domácí fungování. Nebo co eventuálně jiného? Lze vůbec pořídit do pronájmu Arris CM3500 pro všechny tarify koax internetu?Řešit to vlastní zařízení + převodník kvůli tomu, aby člověk ušetřil, je dle mého názoru velmi pravděpodobně nereálné. Dvě zařízení budou mít odběr z principu vyšší (2x zdroje, 2x ztráty, 2x běžící CPU/OS).Archer jsem měl několikrát v ruce v jeho různých inkarnacích, ale víceméně to bylo podobné – levné zařízení, mizerná podpora a aktualizace (včetně bezpečnostních) a špatná WiFi (nestabilní ping, vyšší jitter, kolísavá rychlost, občas nějaké odpojení). Z TP-Link má slušnou WiFi například TP-Link Archer BE550, ale jiné nevýhody této značky zůstávají, a v této cenové kategorii si podle mě člověk už vybere lépe.Takže dle mého názoru ten převodník má smysl tam, kde uživatel chce (či potřebuje) svoje zařízení/bridge – tzn. uživatelé, kteří bridge už teď mají. Například proto, že chtějí nějaký lepší router (Unifi, Mikrotik, OPNsense/PFsense boxy atd.), separátní AP a router, více AP, netriviální topologii sítě (VLAN) atd. Premium - - - -
Odesláno pátek v 09:05 3 dny Jinými slovy pro nás obyčejné smrtelníky stačí to, co nabízí Vdf v podobě jeho "stejšnů". Pro fajnšmekry typu @r2d2 atd. nebo pro amatérské nadšence co se rádi hrabou v nastavené své sítě, je jediná možnost převodník (nebo stejšn v bridži) a pak cokoliv co uzná za vhodné a ukojí jejich potřeby.Já si ještě počkám na tu optiku (2000/2000) až bude u nás v ulici a pak uvidím dle ceny od koho. Premium Super - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno pátek v 09:40 3 dny Autor Mám stejnou SMSku, v samoobsluze vidím, že byla zrušena. Ale má se mi operátorka ještě ozvat, tak čekám. Premium+ Super ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Praha
Odesláno pátek v 09:46 3 dny @Komár Nejdůležitější omezení pro běžného uživatele bude jedno AP. Pokud je potřeba více, dává smysl mít most (bridge), samostatný router a APčka v objektu dle potřeby v různých místech.Vodafone sice nabízí jejich mesh SuperWifi, ale to používá bezdrátový uplink, což je principálně mnohem horší technologie než mít router a ethernetem připojené AP.Jinak bych to vůbec neviděl jako záležitost pouze pro pokročilé uživatele. Když si někdo pořídí 2 Gbps internet, má přece smysl mít síť, která ho i využije, ne? A pokud ne, tak proč si vůbec takový tarif pořizovat?Dosáhnout 1,5–2 Gbps a více na WiFi není ani v bytě možné jen s jedním AP (možná v garsonce nebo jedné místnosti). Co se týče počítačů, je pochopitelně nejlepší je vždy připojit kabelem. I tam však bude třeba odpovídající hardware (switch, pokud to nepřipojuji přímo do modemu, síťová karta atd.).Pokud u vás někdo hraje online, tak tu optiku rozhodně ocení. Kvalita a stabilita připojení je totiž někde jinde než u koaxu. Minule jste myslím psal, že se vám nechce vrtat, takže jste přehodnotil ? :) Upraveno pátek v 09:46 3 dny uživatelem r2d2 Premium - - - -
Odesláno pátek v 10:02 3 dny No vrtat se mi nechce stále (to se nezměnilo), ale mít upload 100 nebo 1000-2000 v optice, když ne jen děti, ale i my dospělí rádi zapaříme gamesy, je lákavá a trochu to vrtání začíná nějak prohrávat :-) Prostě až Vdf bude v naší ulici s tou optikou, tak to budu muset už rozetnout.Děti se nějak brání mít kabel do NB (je to prostě bezdrátová generace :-D ), ale já jsem připraven, jen protáhnu lany dírou do pokojíku a je to :-D Evidentně u vás je to celoživotní láska a nebo profese, protože s takovou láskou a nadšením o síti, zde píše málokdo :-) Premium Super - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno pátek v 10:13 3 dny před 1 hodinou, pavel87 napsal:Žeby "fakáč"?I tento výklad je zcela jistě možný 🙂 Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno včera v 08:541 den @Komár Kabel je určitě lepší. Teoretická varianta je umístit do místnosti AP, ale to bude fungovat dobře jen tehdy, pokud mají nové / kvalitní WiFi karty v těch noteboocích (tzn. ideálně WiFi 7). Samozřejmě je možné je vyměnit; udělal jsem to u svého notebooku, ale člověk se nesmí bát rozebrat ho. :)Takže kabel je asi pořád nejjednodušší. :)Osobně doporučuji udělat to vrtání. Já jsem se tomu taky bránil, ale pak jsem to udělal a už mám (minimálně do doby, než prestane stačit ethernet) doma síť bez problémů a dalších řešení, bez ohledu na poskytovatele. Premium - - - -
Odesláno před 9 hodinami9 hod Dostal jsem informaci od technika VDF, že tyto modemy se (zatím?) budou nabízet pouze pro firemní zákazníky, nikoliv pro domácnosti. Basic - - Compal CH7465 Brno-Ponava
Odesláno před 6 hodinami6 hod Také jsem psal na Vodafone, zda by byla možná výměna a přišla mi tato odpověď. "Převodník nabízíme pouze k variantě Internet Ultra+ s rychlostí až 2 Gbps. Ověřila jsem Vaši adresu XXXXX a zjistila jsem, že u Vás aktuálně nenabízíme rychlost až 2 Gbps :-( Pokud u Vás tuto rychlost v budoucnu budeme nabízet, určitě si převodník můžete pořídit :-)" Premium - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5 Praha
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.