Odesláno včera v 10:121 den Nedělejte si z něj prdel, to přeci chudák nemohl vědět, že tím inspiruje Vdf a budou dávat to, co si vloni na podzim sám koupil. Vdf by měl na ty modemy teď dávat fotku Sodeka, jako hrdiny, co do toho šel sám a za vlastní. Čest jeho odvaze. Premium Super - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno včera v 11:101 den Autor Přesně tak jak říká Komár, buďme rádi že se tady našli takový průkopníci kteří se nebáli ten modem koupit za drahé peníze a díky tomu se tady o něm dost diskutovalo a možná i proto ho nakonec Vodafone zařadil do svého portfolia, protože po obyčejném modemu za nízký pronájem, už je tady dost dlouho poptávka. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno včera v 11:171 den V 25. 8. 2025 v 22:20, Slamb napsal:když tady v roce 2021 dělal síť cetin s tmobilem, ptal sem se týpka a ten řikal, že to v klidu zvládne i 5 Gb/s, takže na 10g-pon je nachystáno už dávno a nejspíš na větší části sítě, otázka je, na co se tak dlouho čeká 🤔možná na upgrade zbytku sítě, ty karty a moduly taky nejsou zadarmo a určitě jich po celym česku nebude málo na instralaci 🤔I Vodafone už první OLT s XGS-PON instaloval do sítě před více jak 2 lety. Spuštění XGS-PON bylo čisté komerční rozhodnutí, kdy se čekalo až na to uzraje poptávka zákazníků. Stejně tak by se dalo spustit až 5/5, technicky na to síť připravená je, jen ochota zákazníků za to adekvátně zaplatit zatím není. Tipuji, že Cetin a T-Mobile to v reakci na Vodafone brzy spustí také.Jinak karty pro OLT jsou typicky duální (GPON+XGSPON) včetně SFP modulů. GPON only karty již pár let z velké trojky nikdo v nových OLT nenasazuje, jelikož cenový rozdíl za ten HW je nepatrný.Větší problém je s upgradem páteře, aby se vyšší rychlosti daly protlačit až do internetu. Super Fibre - ALLinONE - Praha
Odesláno včera v 12:461 den poptávka by byla dávno, ale jestli třeba za 8 Gb/s budou chtít 4 tisíce jako tmobile nebo 3 tisíce jako grapesc, tak s tim klidně můžou ještě pár let počkat 🤔 snad na dalších 10 let nezamrzneme na rychlosti 2 Gb/s 🙄 - Red Basic+ - - Praha
Odesláno včera v 14:311 den V 25. 8. 2025 v 17:32, zajdee napsal:Prvni vetsi naszeni XGS-PONu u velke trojky u nas. Kontroloval jsem nahodne dve adresy a obe nabizeji 2/2 Gbps, jedna z nich s VF infrastrukturou, druha s TM infrastrukturou. Zajimalo by me, jestli VF na TM infrastrukture ma vlastni OLT, nebo jestli uz i TM nasadil do infrastruktury XGS-PON.B je správně. Proč ale TM neposkytuje XGS-PON i svým vlastním zákazníkům je mi záhadou. Asi stejný příběh jako s IPv6, kdy to VF u nich umí už 2 roky, ale TM pro vlastní zákazníky až do nedávna neuměl. Prostě z pohledu TM to zákazníci asi nechtějí.V 27. 8. 2025 v 15:39, pkoci napsal:Vztahuje se možnost mít vlastní modem/převodník i na vlastní xgspon sfp+ modul?Mít vlastní SFP modul není problém, stačí VF poskytnout jeho PON serial number a zaregistrují ho jako zákazníkův vlastní modem. Nicméně nikdo ti nebude garantovat, že to hlediska interoperability bude fungovat správně, to je čistě tvoje riziko. Super Fibre - ALLinONE - Praha
Odesláno včera v 16:201 den před 1 hodinou, Matěj napsal:TM pro vlastní zákazníky až do nedávna neumělCožpak oni už IPv6 na vlastním GPONu umí? :-) - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno včera v 16:281 den Aha žil jsem v domnění, že to letos na jaře spustili plošně, tj. i na FTTH a oni jen v mobilní síti 🙂 Super Fibre - ALLinONE - Praha
Odesláno před 23 hodinami23 hod @r2d2 tak už to občas chodí. Jen abyste se dočkali a nesebrali vám jiné výhody, jak se píše ve vedlešjším vlákně :) Že já jsem to otestoval pro celý Vodafone? Pokud mi klekne, případný další pronájem nebude tolik bolet. Upraveno před 23 hodinami 23 hod uživatelem sodekcz Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.