Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

Já s tím problém nemám ani u jediného čidla. Čidlo prostě 5 GHz síť nevidí protože nemůže.

Má to sice nastavené na stejné SSID na ASUSu , ale to na tom snad nic nemění.  

Upraveno uživatelem Sparrow

• Super+
  • Red Basic Lite
  • Základní
  • Vodafone Station WiFi 5, CA modul
  • Praha 10 - Vršovice
Odesláno

Nevím, možná je to problém jen u Apple Home? Každopádně rozdělit sítě podle frekvence různým ssid je obecně věc předcházející divným problémům, který nikdo nechce řešit 🙂

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul
  • Praha 6
Odesláno
@CableG S tím problém vůbec není, sám mám síť taky jednotnou 2,4+5 a třeba jeden starý notebook má pouze 2,4 a normálně se připojí. Kdysi jsem měl potíže akorát s internetovým rádiem z Lídlu, které se připojit nechtělo, ale pak se nějak automaticky aktualizoval router AX20 a od té doby už rádio funguje v pohodě (a ovládání je mimochodem přes mobil v appce UNDOK).
A divné problémy? Jaké? Možná u nějakých prehistorických zařízení s b/g, které měly být dávno ve sběrném dvoře a ne v provozu :-)
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • po měsících...
Odesláno

Dobrý den, pořadí mi někdo, jak přistupovat do routeru Vodafone vzdálené, tak aby šlo spravovat přístupy a sledovat připojená zařízení? 🙏

Poradí někdo, jak nastavit router Model:CH7465VF tak, aby šel vzdáleně spravovat? Děkuji.

• Basic
  • Super
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Liberec
  • Slamb změnil název na Vodafone modem CH7465VF
Odesláno

Jestli myslíte vzdáleně z Internetu, tak pevně doufám, že nijak. To zařízení na to není dělané rozhodně, byl by to velký bezpečnostní risk.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
V 26. 3. 2025 v 19:47, Raybeck napsal:

Dobrý den, pořadí mi někdo, jak přistupovat do routeru Vodafone vzdálené, tak aby šlo spravovat přístupy a sledovat připojená zařízení? 🙏

Poradí někdo, jak nastavit router Model:CH7465VF tak, aby šel vzdáleně spravovat? Děkuji.

Dej ho do bridge, pořiď si vlastní router a přes VPN se do něj bezpečně dostaneš, např. Mikrotik s Wireguardem.

Podmínka IP4.

• Premium
  • -
  • Cinema
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Kladno
Odesláno
V 3. 9. 2024 v 12:27, Adolf.Shitler napsal:

@CableG S tím problém vůbec není, sám mám síť taky jednotnou 2,4+5 a třeba jeden starý notebook má pouze 2,4 a normálně se připojí. Kdysi jsem měl potíže akorát s internetovým rádiem z Lídlu, které se připojit nechtělo, ale pak se nějak automaticky aktualizoval router AX20 a od té doby už rádio funguje v pohodě (a ovládání je mimochodem přes mobil v appce UNDOK).
A divné problémy? Jaké? Možná u nějakých prehistorických zařízení s b/g, které měly být dávno ve sběrném dvoře a ne v provozu :-)

Jako mohl bych se rozepisovat se vším, co jsem kdy zažil, ale ChatGPT to zvládnul za mě 🙂

Výhody oddělených SSID pro 2,4 GHz a 5 GHz:

1. Lepší kontrola nad připojením zařízení – Můžete ručně připojit zařízení k preferovanému pásmu (např. zařízení vyžadující větší dosah k 2,4 GHz a ta, která potřebují vyšší rychlost, k 5 GHz).

2. Vyhnete se problémům s automatickým přepínáním – Některá zařízení mají problémy s roamingem mezi pásmy a mohou se držet slabšího signálu, i když je dostupné lepší připojení.

3. Menší rušení – Můžete si rozdělit provoz podle typu zařízení a snížit vzájemné rušení.

Nevýhody oddělených SSID:

1. Manuální přepínání – Pokud se zařízení nepřepínají automaticky mezi pásmy, budete to muset dělat ručně.

2. Složitější správa – Musíte si pamatovat a spravovat dvě různé Wi-Fi sítě.

Kdy nechat stejné SSID?

• Pokud chcete, aby si zařízení sama vybírala nejlepší dostupné pásmo (moderní routery s funkcí “band steering” to zvládají dobře).

• Pokud chcete jednodušší konfiguraci a méně problémů se změnou Wi-Fi.

Závěr:

• Pro pokročilejší uživatele: Oddělené SSID dávají větší kontrolu.

• Pro běžné domácnosti: Stejné SSID s dobrým routerem (podporujícím “band steering”) bývá pohodlnější volba.

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6
Odesláno

Tak to je odpověď, která lehce zavání AI halucinací 🤣Mít např. oddělenou IoT síť jen na 2.4Ghz samozřejmě dává smysl a je vysloveně rozumné (stejně jako síť pro hosty), vytvářet si pro každou síť 2-3x varianty (2.4GHz, 5GHz, 6GHz) je často spíše kontraproduktivní, zařízení mezi těmi třemi pásmy budou běžně přecházet podle potřeby / útlumu, zvlášť v síti s funkčním 802.11r / 802.11k / 802.11v / "fast roaming" atd. Samozřejmě jsou problémové zařízení a špatné AP, ale dle mého názoru lepší vyřešit tenhle problém než dělat micromanagement 3 pásem.

A odpovídáte na rok starý příspěvek.

Upraveno uživatelem r2d2

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Nějak mi utekl, ale odpověď si to zasloužilo 🙂

To rozdělení smysl má a hodněkrát se mi osvědčilo a to nejen z pohledu IoT věcí. Ale 5/6 rozdělit mi smysl nedává.

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Praha 6

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague