Odesláno 12. března12. břez Zdravím. Jen malá zkušenost. Synovi v cca 3:50 někdo vlezl na účet a objendal si eSIM a tím pádem zneaktivnil jeho SIM v telefonu. Problém ale je ten, že na přihlášení používám dvoufaktorové ověření a autorizační SMS chodí na můj telefon. I tak si tam někdo založil administrátorský účet. Přihlásil jsem se na portál a eSIM i účet odstranil. cca 7 hodin ráno. Znovu jsem zkoušel zda funguje dvoufaktorové přihlášení a bez něj to prostě nejde. Zkoušel jsem i jako "nějaký" anonym zažádat o změnu hesla atd a bez úspěchu. Bez dvoufaktoru smůla a nešlo se přihlásit. V cca 10 hodin dopoledne na účtu znovu založen nějaký administrátorský profil, který jsem znovu odstranil. Situaci jsem řešil na lince Vodafone a dostavil se na pobočku kvůli ověření atd. Momentálně jakékoliv služby bohužel nedostupné :-(. Toto berte spíš jako info aby se případně posílila bezpečnost na straně Vodafone, jelikož nevím co víc bychom měli udělat a to i přes to, že se jedná o předplacenou kartu - Basic - - Děčín
Odesláno 12. března12. břez Centrum péče @casperpHezký den, doporučuji ověřit, zda máte nejen unikátní heslo pro e-mailové přihlašování, ale také číselné heslo, které slouží pro komunikaci s operátorem. Toto jsou v kombinaci s dalšími faktory věci, kde bývá nejčastěji příčina. Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno 12. března12. břez No pokud někdo "cizí" obchází dvoufaktorovou autentifikaci a dokáže si objednat např. eSIM, tak je to pro VF docela smutný příběh. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 12. března12. břez No ono je dvoufaktorové ověřování pouze pro aplikace a web. Při telefonickém kontaktu se identifikuješ znalostí PINu, jak psal Ondra Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha
Odesláno 12. března12. břez Ve zmíněných 03:50 by se na Vodafone lince nikdo eSIMky asi nedočkal, nebo? Nebo to chce u vyzvednutí eSIM administrátoský PIN i na webu/v aplikaci? Upraveno 12. března12. břez uživatelem Technikus Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 12. března12. břez Centrum péče Nemůžu se vyjadřovat k té konkrétní situaci, tu neznám, ze zkušenosti však vím, že prakticky vždy je příčinou podobného typu podvodu slabé heslo (jednoduché, opakovaně používané apod.) a v kombinaci s dalšími podvodnými technikami je pak toto slabým článkem... Super Fibre Extra ALLinONE Vodafone TV app Samsung Pardubice
Odesláno 13. března13. břez Ale furt je to na vaši straně jak si někdo může registrovat email na můj účet když tam mám svůj mluvím z vlastní zkušenosti platby bez porvrzeni nechápu hacker objedná vaše nezabezpečený služby vy s tím uděláte prd a pak mi napíšete ze jsem mel slabé heslo přitom to bylo administrátorské heslo prez který se přihlašoval víte kolik mam všude účtu jak si to můžu pamatovat ze zrovna u vás jsou idiotský 2hesla a ještě arogantní ženská na lince ze to proste musím zaplatit nepříjemná neřekla mi k tomu ani podrobnosti takže vám moc děkuji vodafone Basic Basic+ Základní Vodafone Gigacube Osek
Odesláno 13. března13. břez @ZszaczNapříklad ten email, pod kterým byla registrace je součástí minimálně 7 úniků dat či velkých kolekcí. V některých těch datech bude k emailu i telefon. Ve většině je heslo. Pak už jen stačí vědomost, že většina lidí používá stejné heslo všude a zadá robotovi, aby se zkusil přihlásit s touto kombinací všude možně. Doporučení za mě – používat rozdílná idiotská hesla u věcí, které mohou mít vliv na mé peníze a citlivá data. V opačném případě se smířit s tím, že se takové věci mohou stát, dokonce mohu přijít o komplet online identitu. Jak se někdo dostane k emailu, tak většinou všechno, kde je veden jako registrační je naservírováno na stříbrném podnose. U platební karty se pojištění také nevztahují na případy, kdy byl k potvrzení použit PIN. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 13. března13. břez No ano, používání silných hesel je potřeba. Ale nezapomínejme na těch minimálně 7 úniků dat jak zmiňuješ. Tam bych hledal grunt, z kterého potom tyjí podloudníci. Ostatně, je-li to s těmi úniky dat doopravdy tak jak píšeš, tak by mě zajímalo, kdo je za to odpovědný a jak to vlastník - správce dat vyřešil s těmi, které přivedl do takovéto situace. - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Odesláno 13. března13. břez Klíčenka, unikátní hesla a ideálně k tomu nějaký další faktor. Doba je zlá, Kamile 🙂 Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Premium box, CA modul Praha 6
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.