Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Vodafone Techforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Odesláno

DVB-C je výborná věc  na sportovní přenosy  kdyby Vodafone nedej bože to zruší tak odejdu též!!!!!!!  Nebudu koukat na IP televizi když to bude sekat kvůli zátěži sítě kvůli sportum ! DVB-C je na to výborná věc na sport 

• -
  • -
  • Sport
  • -
  • mladá boleslav
Odesláno

Jenže dvb-c časem vyhyne, ať to bude český Vodafone vnímat jakkoliv 🤷🏻‍♂️ Na nich to fakt nezávisí 🙂

• Premium+ Profi
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul
  • Praha 6
Odesláno

Magentu TV jsme zkoušeli teď v akci - programová skladba ok, ale sport je jakoby rozmazanější v rychlých scénách a navíc, když zakolísá někdo něco, kostičkovaný sport nechcete. 

Také mě mrzelo, že se občas objevovala hláška "Pořad nelze přehrát a nepůjde přehrát ani zpětně" a nejednalo se o licenční práva, ale třeba o běžné kanály, které ve Vodafone TV běžely normálně.

U Vodafone jsme tedy zůstali, bitrate začíná být někde hrozný, na Filmboxy třeba koukáme přes app Canal+, kde jsou Filmboxy skoro jak v UHD.

5 let minimálně klid s DVB-C https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/04/vodafone-kabelovou-televizi-zatim-nevypneme-prinasi-stabilitu/

Upraveno uživatelem Michal Kourek

• Basic
  • -
  • ALLinONE, 18+
  • Vodafone TV app Google, Vodafone TV app LG, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Premium box, Compal CH7465
  • Praha Zlín
Odesláno

@Michal Kourek5 let v nějaké formě s postupným utlumováním a přechodem na IP, pokud chcete věřit tomu článku (já bych to jako fakt úplně nebral, může to být jakkoliv).

V důsledku asi hlavně závisí na konkurenci - VF se do toho upgrade a utlumení DVB-C asi sám úplně nepohrne, nicméně nabídka konkurence u optiky se zrychluje, 2 Gbit už je celkem běžný, VF není zatím schopen nabídnout ani to a celkem určitě v následujících letech dojde k dalšímu zrychlování a dalšímu zavádění XGPON.

@petr-000To vůbec nesouvisí s DVB-C vs IP. Kdyby chtěli, mohou nabídnout i násobně větší bitrate než na DVB-C s minimálním dopadem na vytížení sítě pomocí multicastu s možností použití jakéhokoliv přehrávače. Vlastně by se tím teoreticky mohlo vytížení sítě i snížit, protože DOCSIS má lepší spektrální efektivitu a kódování než DVB-C. Ale pointa je, že nic takového nechtějí - místo toho se VF vydal úplně opačnou cestou streamingu přes HTTPS / MPEG-DASH (stejně jako všichni ostatní), navíc doplněné  DRM nutící používat jen jejich aplikaci na certifikovaném hardwaru. A to nemluvě o tom, že tu více jak 15 let existuje novější standard DVB-C2, ale o jeho zavedení nikdo neuvažuje ani u Vodafone, ani nikde jinde.

DVB-C bohužel jenom dožívá a postupně času ztrácí své výhody alespoň u VF (pamatujete HBO s 12Mbps bitrate?). A bohužel ačkoliv technicky nic nebrání tomu stavět IPTV/OTT řešení s stejnou či vyšší kvalitou, děje se přesný opak. Ale to není chyba technologie, ale záměr poskytovatelů...

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
  • Autor
před 13 hodinami, cvancara napsal:

Kolik že má zpoždění? 30 vteřin? 😃To je pěkný nesmysl.

Když jsem měl ještě kabelovku , tak jsem měl na 1 televizi DVB-C a na druhé internetovou ( zkoušel jsem T-mobile , O2 , Telly a Skylink ) a u všech byla časomíra posunuta cca 30 - 40 vteřin. Jedině když jsem měl kdysi dávno 02 ještě s tím jejich stříbrným boxem přes jejich internet s vyhrazeným LAN portem na TV tak tam to bylo zhruba na stejno . Ono je to blbý hlavně když člověk sází live sázky. Ale naštve i to když při MS v hokeji sousedi řvou gól a já mám puk za naši bránou a naši střídají.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Plzeň - Skvrňany
Odesláno

Značné zpoždění má i DVB-C oproti DVB-T, což vím jelikož mám hluché sousedy takže "góóól" slyším tak o cca deset vteřin dřív anebo když si člověk srovná čas se znělkou např. Událostí tak to vidí přesně.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Tak jestli je to 10 nebo 30 (DVB-C vs IP), to už je fakt úplně jedno 🤣

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Zpoždění může vadit jedině tak při sportu.
U jiných pořadů je to úplně jedno jestli je zpoždění 5 sekund nebo minuta. I ta zpožděná informace není o nic méně hodnotnější.

• Start
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Opava
Odesláno
1 hour ago, keramik said:

Když jsem měl ještě kabelovku , tak jsem měl na 1 televizi DVB-C a na druhé internetovou ( zkoušel jsem T-mobile , O2 , Telly a Skylink ) a u všech byla časomíra posunuta cca 30 - 40 vteřin. Jedině když jsem měl kdysi dávno 02 ještě s tím jejich stříbrným boxem přes jejich internet s vyhrazeným LAN portem na TV tak tam to bylo zhruba na stejno . Ono je to blbý hlavně když člověk sází live sázky. Ale naštve i to když při MS v hokeji sousedi řvou gól a já mám puk za naši bránou a naši střídají.

Tak ty sázky chápu, nikdy jsem to nedělal, takže to mne nenapadlo.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague