Odesláno 27. února27. úno DVB-C je výborná věc na sportovní přenosy kdyby Vodafone nedej bože to zruší tak odejdu též!!!!!!! Nebudu koukat na IP televizi když to bude sekat kvůli zátěži sítě kvůli sportum ! DVB-C je na to výborná věc na sport - - Sport - mladá boleslav
Odesláno 27. února27. úno Jenže dvb-c časem vyhyne, ať to bude český Vodafone vnímat jakkoliv 🤷🏻♂️ Na nich to fakt nezávisí 🙂 Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno 27. února27. úno Magentu TV jsme zkoušeli teď v akci - programová skladba ok, ale sport je jakoby rozmazanější v rychlých scénách a navíc, když zakolísá někdo něco, kostičkovaný sport nechcete. Také mě mrzelo, že se občas objevovala hláška "Pořad nelze přehrát a nepůjde přehrát ani zpětně" a nejednalo se o licenční práva, ale třeba o běžné kanály, které ve Vodafone TV běžely normálně. U Vodafone jsme tedy zůstali, bitrate začíná být někde hrozný, na Filmboxy třeba koukáme přes app Canal+, kde jsou Filmboxy skoro jak v UHD. 5 let minimálně klid s DVB-C https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/04/vodafone-kabelovou-televizi-zatim-nevypneme-prinasi-stabilitu/ Upraveno 27. února27. úno uživatelem Michal Kourek Basic - ALLinONE, 18+ Vodafone TV app Google, Vodafone TV app LG, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Premium box, Compal CH7465 Praha Zlín
Odesláno 27. února27. úno @Michal Kourek5 let v nějaké formě s postupným utlumováním a přechodem na IP, pokud chcete věřit tomu článku (já bych to jako fakt úplně nebral, může to být jakkoliv). V důsledku asi hlavně závisí na konkurenci - VF se do toho upgrade a utlumení DVB-C asi sám úplně nepohrne, nicméně nabídka konkurence u optiky se zrychluje, 2 Gbit už je celkem běžný, VF není zatím schopen nabídnout ani to a celkem určitě v následujících letech dojde k dalšímu zrychlování a dalšímu zavádění XGPON. @petr-000To vůbec nesouvisí s DVB-C vs IP. Kdyby chtěli, mohou nabídnout i násobně větší bitrate než na DVB-C s minimálním dopadem na vytížení sítě pomocí multicastu s možností použití jakéhokoliv přehrávače. Vlastně by se tím teoreticky mohlo vytížení sítě i snížit, protože DOCSIS má lepší spektrální efektivitu a kódování než DVB-C. Ale pointa je, že nic takového nechtějí - místo toho se VF vydal úplně opačnou cestou streamingu přes HTTPS / MPEG-DASH (stejně jako všichni ostatní), navíc doplněné DRM nutící používat jen jejich aplikaci na certifikovaném hardwaru. A to nemluvě o tom, že tu více jak 15 let existuje novější standard DVB-C2, ale o jeho zavedení nikdo neuvažuje ani u Vodafone, ani nikde jinde. DVB-C bohužel jenom dožívá a postupně času ztrácí své výhody alespoň u VF (pamatujete HBO s 12Mbps bitrate?). A bohužel ačkoliv technicky nic nebrání tomu stavět IPTV/OTT řešení s stejnou či vyšší kvalitou, děje se přesný opak. Ale to není chyba technologie, ale záměr poskytovatelů... Premium - - - -
Odesláno 27. února27. úno https://www.zive.cz/clanky/o2-air-bank-unity-podminky-2025/sc-3-a-233310/default.aspx nobe podmínky pro čerpání 300 Kč díky AirBank Upraveno 27. února27. úno uživatelem kautskym Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Standard box, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno 28. února28. úno Autor před 13 hodinami, cvancara napsal: Kolik že má zpoždění? 30 vteřin? 😃To je pěkný nesmysl. Když jsem měl ještě kabelovku , tak jsem měl na 1 televizi DVB-C a na druhé internetovou ( zkoušel jsem T-mobile , O2 , Telly a Skylink ) a u všech byla časomíra posunuta cca 30 - 40 vteřin. Jedině když jsem měl kdysi dávno 02 ještě s tím jejich stříbrným boxem přes jejich internet s vyhrazeným LAN portem na TV tak tam to bylo zhruba na stejno . Ono je to blbý hlavně když člověk sází live sázky. Ale naštve i to když při MS v hokeji sousedi řvou gól a já mám puk za naši bránou a naši střídají. - - - - Plzeň - Skvrňany
Odesláno 28. února28. úno Značné zpoždění má i DVB-C oproti DVB-T, což vím jelikož mám hluché sousedy takže "góóól" slyším tak o cca deset vteřin dřív anebo když si člověk srovná čas se znělkou např. Událostí tak to vidí přesně. - - - - Praha
Odesláno 28. února28. úno Tak jestli je to 10 nebo 30 (DVB-C vs IP), to už je fakt úplně jedno 🤣 Premium - - - -
Odesláno 28. února28. úno Zpoždění může vadit jedině tak při sportu. U jiných pořadů je to úplně jedno jestli je zpoždění 5 sekund nebo minuta. I ta zpožděná informace není o nic méně hodnotnější. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 28. února28. úno 1 hour ago, keramik said: Když jsem měl ještě kabelovku , tak jsem měl na 1 televizi DVB-C a na druhé internetovou ( zkoušel jsem T-mobile , O2 , Telly a Skylink ) a u všech byla časomíra posunuta cca 30 - 40 vteřin. Jedině když jsem měl kdysi dávno 02 ještě s tím jejich stříbrným boxem přes jejich internet s vyhrazeným LAN portem na TV tak tam to bylo zhruba na stejno . Ono je to blbý hlavně když člověk sází live sázky. Ale naštve i to když při MS v hokeji sousedi řvou gól a já mám puk za naši bránou a naši střídají. Tak ty sázky chápu, nikdy jsem to nedělal, takže to mne nenapadlo. Premium - - - -
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.