Odesláno sobota v 12:05 3 dny @Jenda055 Dokud nebude IPv6 provoz výrazná majorita, tak je DS-Lite jednoznačný downgrade. A v úplně nejhorším případě to skončí u dvojitého NAT (jde to i bez toho, ale je to další komplikovaná konfigurace navíc - a nevím zda to někdo tady vůbec zkoušel - u VFDE s tím byly problémy - řešilo se to hodně na OpnSense fórech, ale mělo by to snad fungovat). IPv6 by bylo příjemné, ale plný DS. A navíc - moje zkušenost je taková, že čím méně něco jako modem od UPC/VF dělá, tím lépe. Já raději zatím zůstanu u pomalejšího tarifu s bridge, bez DS-Lite a podobných hloupostí a počkám. Premium - - - -
Odesláno pondělí v 09:27 1 den Dvojity IPv4 NAT pri DS Lite by sa dal obist, ak VF povoluje vytvorenie IPv4 tunela na AFTR server (CGNAT) z adresneho rozsahu IPv6 zakaznika, alebo vytvorit IPv4 tunel na vlastny server/hosting (myslim si, ze ani jedno nie je v silach BFU).. osobne tiez radsej uprednostnim verejnu IPv4 ako skripleny DS Lite (pokial nie je dostupny full DS). Upraveno pondělí v 09:29 1 den uživatelem quadra2030 Super - Základní - Bratislava
Odesláno před 17 hodinami17 hod Dvojity IPv4 NAT pri DS Lite by sa dal obist, ak VF povoluje vytvorenie IPv4 tunela na AFTR server (CGNAT) z adresneho rozsahu IPv6 zakaznikaTestoval jsem to naposledy někdy před šesti lety, tenhle scénář nebyl funkční (AFTR neodpovídal). Nepředpokládám, že by se to nějak změnilo, ale rád se nechám opravit, pokud ano. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno před 16 hodinami16 hod Toho bych se přesně obával a podobný problém byl i na VFDE, co jsem četl (ale tam se to prý nějak podařilo vyřešit - ale nemám osobní zkušenost) Premium - - - -
Odesláno před 15 hodinami15 hod Ahoj všem, předem se omlouvám, že můj dotaz bude jak od lamy ale v tomhle nejsem úplně zběhlý, tak se zeptám zde. Před pár dny jsem si objednal výměnu připojení ze stávajícího koaxu přes optiku, která je k nám nově přivedena (Praha 9 - Vysočany), přijel technik pracující pro Cetin a dvě hodiny se snažil protáhnout optický kabel husím krkem do bytu... to se ale nepodařilo, protože prý je na cestě do bytu překážka a ani se stávajícími kabely nejde ani hnout. Správce budovy nebude kvůli jednomu kabelu bourat podlahu na společné chodbě a tudíž jsem odkázaný pouze a jenom na onen koaxiální kabel. Vodafone mi jako náhradu nabídnul rychlost 1GB přes koax, včera vyměnili modem a dnes konečně pustili i onu rychlost. To co je k modemu připojeno přes kabel jede skutečně přes 1 GB, věci co jsou přes Wi-Fi mezi 500-600 Mb, což je spíš o přijmacím zařízení. Ale teď k mému dotazu... tímto nepovedeným připojením jsem opět závislý jen a pouze na pronajatém zařízení od VF a tudíž měsíční platbě navíc za zařízení, což jsem u optiky nepotřeboval (už jsem měl připravený router od TP-Linku, který jsem nakonec vrátil). Opravdu není možnost aby byl koax zapojen do nějaké krabičky (ne modem od VF zapojen jako bridge) z které by šel kabel do svého vlastního routeru, který by už byl vysílačem Wi-Fi a možnost napojení LAN kabelů?? Premium+ Premium ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Praha 9
Odesláno před 15 hodinami15 hod @mulik ano, je možné mít vlastní modem však tady je o tom celé tohle téma a taky se to teď řešilo v sousedním tématě zde:https://www.techforum.cz/topic/62550-arris-cm3500bce/Nicméně je potřeba zdůraznit že kabelové modemy nejsou běžně určené pro koncové uživatele a proto pokud si takový modem koupíš, bude nejenom drahý, uvedený Arris v sousedním tématě stojí 200 euro, ale také bude u něj problém s aktualizacemi, protože kabelové modemy nejsou technicky vybavené na to aby si uživatel mohl aktualizovat sám, jedinou výjimkou je volně prodejný Fritzbox, ale opět za vysokou cenu, takže ve finále se to prostě nevyplatí a je lepší platit měsíční pronájem za modem od Vodafonu.A jak už tady bylo několikrát zmíněno, není až tak podstatné kolik platíš za pronájem modemu, ale spíš jaká je celková cena za službu internetu a pronájmu, když si dojednáš zajímavou cenu, tak nemusíš řešit cenu pronájmu modemu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno před 15 hodinami15 hod @mulik Psal jsem ve vedlejším vlákně na to stejné téma:Tak ve stručnosti (psalo se tu toho hodně o tomto tématu, stačí hledat) - vlastní modem se Vám velmi pravděpodobně nikdy nevyplatí oproti pronájmu finančně, VF vyžaduje aby modem měl aktuální FW (ale vy ho nemůžete aktualizovat sám - je nutné ho zaslat výrobci a pravděpodobně zaplatit tuto akci), VF na vlastní modem neposkytuje žádnou podporu (viz některé zvláštní problémy, co tu např. reportoval jeden uživatel s nestabilním uploadem, které se pak sami nějak vyřešily po nějaké době) a nikdo vám nebude garantovat, jak dlouho ten modem vydrží funkční v síti (než se VF rozhodne pro jiné požadavky pro vlastní zařízení).Vlastní router používat můžete - stačí přepnout modem do režimu bridge (nutno dohodnout s VF), ale na platbu pronájmu za modem to nemá žádný vliv. Upraveno před 15 hodinami 15 hod uživatelem r2d2 Premium - - - -
Odesláno před 15 hodinami15 hod Ano já jsem ta vlákna všechny pročítal a vždycky to je takové ano bude/ne nebude fungovat... u té optiky to bylo celkem jasné a mohl bych mít svůj router a nemusel bych platit za pronájem. Ale za starý Compal jsem platil 70,-Kč jenže se začal poslední dobou dost přehřívat tak jsem to začal řešit a byla mi nabídnuta ona optika, která nevyšla. Jsem zvědavý jak stabilní bude 1GB přes tan koax, technik byl trošku skeptický k tak velkému toku dat přes koax tak uvidím. Mě šlo spíš o to jestli opravdu není technicky možné aby byl koax veden do nějaké krabičky z které by pak byl výstup pro kabel k připojení na vlastní router...Ale s tou podporou a aktualizacemi je jasné, že je toto určitě výhodnější a stovka měsíčně mě určitě nezruinuje 🤣 Premium+ Premium ALLinONE Vodafone Station WiFi 6 Praha 9
Odesláno před 14 hodinami14 hod DOCSIS potřebuje trošku náročnější zařízení, než je ONT převodník. 😃 Takže modem. Můžete si tedy pořídit vhodné zařízení. Bude to dražší než mít Arris v bridge. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno před 7 hodinami7 hod @mulik ber to tak, že koax je tak trochu jiná, méně univerzální technologie. Proto ta první krabička není "nemodem". Nicméně bridge existuje a dnes je na tobě, zda modem budeš mít v pronájmu, nebo si za daných podmínek koupíš a zapojíš vlastní. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.