Odesláno 28. října 2024 1 rok Před hodinou, srna napsal: Pride mi, ze VF nema nastavenu routu na moj Prefix Delegated subnet. Mate uz niekto odskusane (v bridge mode), ze to funguje? Usudzujem to z toho, ze ked dam traceroute6 na moju WAN IPv6, tak sa dotrasuje spravne, ale ked na prvu IPv6 prvej /64 (router ju ma na interface, nazvime ju LAN Router IP), tak sa nedotrasuje. A teraz to najdolezitejsie, preco si myslim, ze chyba nie je u mna: V traceroute na LAN Router IP sa neobjavi IP WAN, co by mal byt predosly hop. No já mám Home přípojku, ale platím si pevnou IPV4 adresu a Vodafone station mám v bridge. V samoobsluze mám u svého modemu tu IP 4 adresu přiřazenou na modem. a IPV Prefix /56. Standartně používám router Turris Omnia který tyto adresy dostává. Zkoušel jsem tam dát záložní router synology a rovněž dostane stejné adresy. Proto si myslím, že to funguje jinak, já totiž pamatuji když jsem měl u UPC podnikatelskou přípojku a pevnou IP v ceně a modem v bridge, tak když jsem změnil router musel jsem volat na UPC, aby mi tu moji pevnou ip přiřadili na novou mc adresu nového routeru. Tady to asi funguje jinak. Premium Super+ ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Premium, CA modul Vsetín
Odesláno 28. října 2024 1 rok Ano, od předvčerejška se pevné ipv4 registrují na modem, nikoliv na zařízení za ním. Proto taky tohle už v samoobsluze není (aspoň já to tam už nemám). Premium+ Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV app, CA modul Praha 6
Odesláno 28. října 2024 1 rok On 10/26/2024 at 11:50 AM, Jenda055 said: Taky si myslím, že by to nedávalo smysl v jedné síti dávat někde dual stack, někde DS - lite a někde jen IPV4 a ještě to dělit na home a firemní. Podobne to deli VF DE, vacsina domacich uzivatelov a novi uzivatelia maju DS lite, uzivatelia so starymi programami full DS (co mali povodne verejnu IPv4 alebo niektore pridane sluzby), firemni uzivatelia full DS. Super - Základní - Bratislava
Odesláno 28. října 2024 1 rok Tak jako tak by se hodil někde popsanej status, jak to teda bude vypadat. Zatím to vypadá takto: Business: full dual-stack Home přípojky s DS-Lite: full dual-stack Home připojky s IPv4 only: zůstaly jak byly Mohl by to @Marek-26, nebo někdo z VF rozlousknout? Nativní IPv6 bych docela rád (měl jsem ip4 bez DS-lite), co pro to mám udělat? Upraveno 28. října 2024 1 rok uživatelem lenny Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno 28. října 2024 1 rok Na infolince ani na technicke podpore mi k dual-stacku pro bezne domaci linky nebyl nikdo nic schopny rict. Pry vi jen o nasazeni pro zakazniky s pevnou IPv4 adresou. O variante "Home přípojky s DS-Lite: full dual-stack" si dovolim pochybovat, to bychom asi uz vedeli. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 28. října 2024 1 rok Před hodinou, lenny napsal: Tak jako tak by se hodil někde popsanej status, jak to teda bude vypadat. Zatím to vypadá takto: Business: full dual-stack Home přípojky s DS-Lite: full dual-stack Home připojky s IPv4 only: zůstaly jak byly Mohl by to @Marek-26, nebo někdo z VF rozlousknout? Nativní IPv6 bych docela rád (měl jsem ip4 bez DS-lite), co pro to mám udělat? Asi si objednat službu pevná IPV4 adresa. Já měl taky IPV4 bez DS-Lite, ale platil jsem si tu statickou IPV4 protože tam byla IP4 dynamická a to mi nevyhovovalo a normálně z pátku na sobotu mi naběhla i IPV6 s prefixem /56. Ale je to pouze má zkušenost a nevím jestli by to fungovalo i u vás. Upraveno 28. října 2024 1 rok uživatelem Jenda055 Premium Super+ ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV Premium, CA modul Vsetín
Odesláno 28. října 2024 1 rok Před hodinou, zajdee napsal: Na infolince ani na technicke podpore mi k dual-stacku pro bezne domaci linky nebyl nikdo nic schopny rict. Pry vi jen o nasazeni pro zakazniky s pevnou IPv4 adresou. O variante "Home přípojky s DS-Lite: full dual-stack" si dovolim pochybovat, to bychom asi uz vedeli. No přesně proto by bylo fajn, aby někdo řekl, jak to teda je a co se s tím dá dělat 🙂 Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha
Odesláno 28. října 2024 1 rok já bych k tomu asi řekl to, že až Vám příjde info do vyúčtování/emailu/SMS, tak můžeme čekat změny Premium+, Super DSL Super, Red Basic Lite Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app, Vodafone TV Play box, Zyxel VMG8623 Praha, Nová Ves
Odesláno 30. října 2024 1 rok Poradí někdo jak nastavit druhý a další router na IPV6, modem v bridge.
Odesláno 30. října 2024 1 rok Můžete být trochu konkrétní? Co je druhý a další router? Jaká je topologie vaší sítě? - Super+ - - Praha 7
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.