October 26, 20241 yr @zajdeeUž jsem to našel. Používal jsem ke své pevné IPv4 ještě jednu dynamickou IPv4. Dokud interface s dynamickou IPv4 nevypnu, tak se dějou věci - už jsem viděl, že mi po restartu modemu DHCP poslalo na obě rozhraní stejnou adresu (tu pevnou). Když obě rozhraní vypnu a zapnu jen to statické, tak funguju. Ale když to dynamické rozhraní zkusím potom zapnout taky, tak adresu nedostane, ale taky mi přestane fungovat routing na to statické rozhraní. Premium+ Profi - ALLinONE Commscope Arris CM3500 Praha 6
October 26, 20241 yr U mě v práci v pořádku (tedy na vnějším rozhraní): [admin@RB5009] /ipv6/dhcp-client> print Columns: INTERFACE, STATUS, REQUEST, PREFIX, ADDRESS # INTERFACE STATUS REQUEST PREFIX ADDRESS 0 ether8 bound address 2a02:830a:f03a:xxxx::/56, 5w4d23h55m9s 2a02:8302:0:xxxx::a0f, 5w4d23h55m9s prefix Tak jdu meditovat zda, co, jak a kdy s tím udělám směrem dovnitř sítě. (ano, minimálně některé sítě tu IPv6 dostanou, nastuduji v dokumentaci, snad ještě o víkendu). Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
October 26, 20241 yr @Ondrej1máte ke službě dynamickou veřejnou IPv4 nebo statickou? (Ptám se, protože na přípojce s dynamickou IPv4 zatím IPv6 nedostávám.) - - - Compal, 3xCA modul Praha
October 26, 20241 yr @zajdeeTaky ještě nic, to spíš bude přípojka s DS-lite, kde ta ip6 je už dlouho. Vypadá to, že minimálně u home linek s dynamickou se nestalo nic a šestka není Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha
October 26, 20241 yr @zajdeeJe to firemní tarif s pevnou veřejnou IPv4, ode dneška nově i s dynamickou IPv6. Pro úplnost: Compal v bridgi, za tím můj Mikrotik RB5009, ROS 7 nejnovější, IPv6 v default nastavení, jenom přidaný dhcpv6 klient na vnější rozhraní. O ulici vedle domácí tarif s dynamickou veřejnou IPv4, zatím nic. (Vodafone Station v bridgi, za tím Mikrotik hAP ac2, ROS7 nejnovější, konfigurace co se IPv6 týká je identická.) [admin@MikroTik] /ipv6/dhcp-client> print Columns: INTERFACE, STATUS, REQUEST # INTERFACE STATUS REQUEST 0 ether1 searching... address prefix Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
October 26, 20241 yr Tak si objednejte k Home přípojce pevnou IPV4 za 175 korun a máte po problému IPV6 dostanete. Premium - ALLinONE Vodafone TV Play box, CA modul, Commscope Arris CM3500 Vsetín
October 26, 20241 yr @Jenda055to je asi zbytečný, když i podle vyjádření VF mají dostat ip6 nakonec všichni. Spíš to spouští postupně Premium - - Vodafone Station WiFi 5 Praha
October 26, 20241 yr Taky si myslím, že by to nedávalo smysl v jedné síti dávat někde dual stack, někde DS - lite a někde jen IPV4 a ještě to dělit na home a firemní. Premium - ALLinONE Vodafone TV Play box, CA modul, Commscope Arris CM3500 Vsetín