Adolf.Shitler Posted August 15 Share Posted August 15 Nejde o to, aby VF opakoval požadavek na inkaso a pokoušel se znovu strhnout částku z účtu klienta, ale o to, že sama banka tu platbu provede v momentě, kdy má klient na účtu dost finančních prostředků. Třeba AIR Bank takto funguje běžně, první pokus o inkaso, a když se nezadaří, tak za 10 dnů druhý (a již poslední) pokus. 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted August 15 Share Posted August 15 To bude různé podle banky. Třeba Česká spořitelna - když nebude mít na účtu peníze, tak inkaso provede dodatečně druhý den po vložení částky- ale musí to být do 3 dnů. 1 Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan Novak Posted August 15 Share Posted August 15 .Ano mate pravdu oba, zalezi na bance byvaj tam male rozdily. Pokud je to ale nastaveno od vf ze se o dalsi inkaso jiz nepokusi tak si to delaj opet po svem (coz samozrejme muzou) a k inkasu jiz nedojde. Pokud by bylo vse jednoduche a tak jak je clovek zvykly a co delaj ostatni tak bychom se nudili ne? Nastesti ma vf zamestnance jenz na toto mysli a chrani nas pred stereotypy a mame o zabavu postarano... -prikladu plno viz ostatni vlakna... před 3 hodinami, Veronika - Vodafone napsal: .... Další pokus o inkasování platby neproběhne. . . Quote - - - CI O-va Link to comment Share on other sites More sharing options...
ost-plus@seznam.cz Posted August 15 Share Posted August 15 Toto upozornění jsem dostal z banky včera byl tam nastaven malý limit - důsledek navýšení platby o více jak 100 CZK 😟 tak jsem ihned nyvýšil limit a počkám cca 5 dní jestli se platba provede 🤔 Quote Super - Základní Compal CH7465 Teplice Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotasek Posted August 15 Author Share Posted August 15 před 5 hodinami, Veronika - Vodafone napsal: @pan NovakPěkný den, pokud banka požadavek odmítne proplatit (například právě z nedostatku prostředků na účtu), obdrží zákazník SMSku s informací o neproběhlém inkasu. Zpráva obsahuje informaci, zda jeho účet vykazuje nedoplatek, anebo již uhradil jiným způsobem. Další pokus o inkasování platby neproběhne. no tak moje mbank, jsem to vcera zaplatil a dnes se to strhlo pres inkaso, takze jsou tam ted dve platby Quote Super 500 Mb/s - Komfort Compal bilý brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted August 15 Share Posted August 15 Nevadí, příští měsíc nebudeš platit, nebo jen rozdíl. 1 Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan Novak Posted August 15 Share Posted August 15 (edited) Před hodinou, kotasek napsal: no tak moje mbank, jsem to vcera zaplatil a dnes se to strhlo pres inkaso, takze jsou tam ted dve platby Jak pise @Technikusmas predplaceno... nebo taky muzes pozadat o navraceni prebytku na ucet, ale pozor toto trva az 14dni... Takze neni u nich zmena, stalo se mne totez, ale mnel jsem za to, ze doslo k nejake zmene jak pise vyse Veronik "Další pokus o inkasování platby neproběhne." Proto jsem inkaso zrusil to si to radeji pohlidam a platim kartou pres tlacitko zaplatit (tedy ted ne antoz se nedostanu s jednim cislem na vsechny obhospodarovane ucty..) a jeste mam vratku s kreditni karty... Edited August 15 by pan Novak link Quote - - - CI O-va Link to comment Share on other sites More sharing options...
CableG Posted August 15 Share Posted August 15 před 6 hodinami, Adolf.Shitler napsal: Nejde o to, aby VF opakoval požadavek na inkaso a pokoušel se znovu strhnout částku z účtu klienta, ale o to, že sama banka tu platbu provede v momentě, kdy má klient na účtu dost finančních prostředků. Třeba AIR Bank takto funguje běžně, první pokus o inkaso, a když se nezadaří, tak za 10 dnů druhý (a již poslední) pokus. Ano, v podstatě totiž to inkaso na základě souhlasu s inkasem se v bance chová jako příkaz k úhradě a banka se k němu i tak chová - čili platí stejná pravidla opakování platby jako když není na účtu dost peněz (+ je tam limit uvedený v souhlasu s inkasem). 1 Quote Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts