Adolf.Shitler Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května @pan Novak To je otázka spíš na VF. Ale osobně si nemyslím, že VF půjde cestou 1080p. Už proto ne, že málokdo má možnost přímého srovnání kvality, tj. kdo si platí kabelovku, tak obvykle neřeší DVB-T2 a neví tedy, že signál "někde jinde" může být lepší. 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan Novak Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května A mohl by se k tomu vyjadrit tedy i nekdo... Ondra/Martin/Veronika - Vodafone ??? Na strankach se uvadi reklama kolikze neni programu u nich v HD ale ze je kvalita u CT degradovana oproti terestrice ani slovo... Citovat - - - CI O-va Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května Vodafone kvalitu signálu nijak nejdegraduje, posílá to k nám tak jak to bere od ČT, tedy pokud si chcete stěžovat, tak musíte napsat do České televize, že nechcete aby bylo tolik kanálu v jednom multiplexu. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiDiDi Odesláno 15. května Autor Sdílet Odesláno 15. května To by mě vlastně docela zajímalo, jestli to, co je v ČT Sport HD@VF DVB-C je stejný bitstream, jako na satelitu. @Adolf.ShitlerMohli bychom se domluvit, že nahrajeme nějakou stejnou konkrétní minutu (já) DVB-C a (vy) satelitní ČTSHD? Podle mě by to mělo oboje být stejný stream, co distribuuje ČT, ale cojávim, jestli to VF ještě po cestě někde nereenkóduje... před 2 hodinami, tomus napsal: Vodafone kvalitu signálu nijak nejdegraduje, posílá to k nám tak jak to bere od ČT, tedy pokud si chcete stěžovat, tak musíte napsat do České televize, že nechcete aby bylo tolik kanálu v jednom multiplexu. A ČT je zodpovědná i za muxování celého multiplexu v satelitu a kabelovce? Naivně (ale nikdy jsem se o to nezajímal) bych čekal, že VF/Skylink atd. si multiplexy muxují sami, podle svých potřeb a technologií... Ale já si hlavně fakt myslím, že problém je v kvalitě enkódování. H264 s těmito bitraty může vypadat určitě líp... Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května Kolik má VF zdrojů signálu od ČT. Nějak jsem se ztratil ve této odborné diskuzi. Pokud má VF jen jeden jediný zdroj a ten posílá klientům ve svém kabelu systémem DVB-C a současně i DVB-T a mezi těmito dvěma systémy je postřehnurtelný rozdíl ve výstupní kvalitě, pak se dá hovořit o degradaci signálu samotnou technologií DVB-C jako takovou. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiDiDi Odesláno 15. května Autor Sdílet Odesláno 15. května (upraveno) Já si myslím (rád bych to potvrdil porovnáním), že DVB-C i satelit používají stejný H264 zdroj distribuovaný ČT, zatímco VF DVB-T jako zdroj HEVC/H265 distribuované ČT, které následně reenkóduje do H264. To, že výsledkem je, že ten reencode (který má nižší bitrate, typicky) minimálně u hokeje vypadá líp než ten H264 zdroj, vypovídá o tom, že problém je při enkódování na straně ČT, nikoliv na straně VF nebo třeba Skylinku. Samotné DVB technologie v principu nedegradují nic. Upraveno 15. května uživatelem DiDiDi Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května @DiDiDi Ušetřil jsem ti práci, nahrál jsem jak DVB-C, tak i DVB-S2 a ještě pro zajímavost i matlaninu, která byla při vysílání regionů (na to se fakt nedá dívat a ČT by zasloužila nakopat někam za ty nesmyslně přidané JZ a SV mutace), oba streamy C i S2 jsou naprosto identické: https://posilej.cz/zasilka/lrSdjQ1w Komu se to nebude chtít stahovat, tak při regionech byl bitrate na ČT Sport 3,27 Mbps a bez regionů pak 7,28 Mbps. 1 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiDiDi Odesláno 15. května Autor Sdílet Odesláno 15. května Super, díky moc! Takže je to prostě o tom H264 streamu, co leze od ČT, nikdo s tím nic nedělá (a nenadělá, pokud nechce přejít na HEVC). Fakt si myslím (a kvalita toho DVB-T reenkodu s nižším bitratem to potvrzuje), že by i H264 o daném bitratu mělo jít enkódovat líp. Ale tak co už, já našel i v 1. patře polohu antény, se kterou chytám DVB-T2. Jen nezavřu okno... 🙂 1 Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpetr Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května (upraveno) Normálně si na C nestěžuji, ale při těch regionech byl dneska opravdu hokej v hrozné kvalitě. T nemám naladěné, takže neporovnám. Upraveno 15. května uživatelem mpetr Citovat Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sparrow Odesláno 15. května Sdílet Odesláno 15. května Tak ještě dobře, že jsem se koukal v restauraci na stream ČT přes NTB 😄 1 Citovat Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.