pmalecek Posted July 7 Share Posted July 7 @tomus - no tak to je perfektní zpráva! 🙂 napíšu na Vodafone, jestli už je taková možnost dostupná. Na adrese to zatím teda nevidím, tam mám stále 60Mbit upload, ale třeba mají přesnější informace. Díky! Quote - Super - - Plzeň Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaischumi Posted July 7 Share Posted July 7 (edited) No nevím. U mě od doby kdy došlo k modernizaci (přibyly nové OFDMA upload kanály), do chvíle kdy ve systému objevily nové tarify s uploadem 100Mbps, trvalo pár měsíců. Mezitím jsem samozřejmě poptával a odpověď byla tak že rychlejší upload ještě není nedostupné. Edited July 7 by thaischumi Quote Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altinik Posted July 8 Share Posted July 8 V roce 2023 VF oznámil: Konkurenční Vodafone nedávno oznámil, že do konce roku (2023) převede půl milionu domácností na technologii umožňující až 5 Gbit/s, zákazníci však dostanou k dispozici zatím zhruba poloviční rychlost. Dosud se nejvyšší rychlost nabízená operátory pohybovala okolo jednoho gigabitu. Zdroj Quote Kabel 1000 Mb/s - Komplet CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
r2d2 Posted July 8 Share Posted July 8 Je nějaká zkušenost / informace o migraci na ty novější varianty tarifu s vyšším uploadem (samozřejmě tam, kde jsou k dispozici)? Nebo je nutné absolovovat celé kolečko s retenčním... Quote Premium - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Help center Veronika - Vodafone Posted July 8 Help center Share Posted July 8 @r2d2Pěkné dopoledne, to záleží na dostupnosti na vaší adrese. Pokud tam je vyšší upload dostupný, tak samozřejmě máte možnost na tento tarif přejít. Napište nám přes https://tam.je/forum, prověříme možnosti. Quote 1000 Mb/s ∞ GB - VF Station Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technikus Posted July 8 Share Posted July 8 (edited) Zkusil bych zavolat na Vodafone linku a zeptal bych se, za jakých možností lze přejít. Pokud nabídka nevyhovuje, stačí si u internet služby odhalit kód pro přenos, přijde SMS s nabídkou a nebo zavolá retenční oddělení. Edited July 8 by Technikus Quote Premium - Základní, Cinema Vodafone Station WiFi 6 Praha Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmalecek Posted July 8 Share Posted July 8 před 15 hodinami, thaischumi napsal: No nevím. U mě od doby kdy došlo k modernizaci (přibyly nové OFDMA upload kanály), do chvíle kdy ve systému objevily nové tarify s uploadem 100Mbps, trvalo pár měsíců. Mezitím jsem samozřejmě poptával a odpověď byla tak že rychlejší upload ještě není nedostupné. Jasně, to chápu, ale přece jen, občas se ukáže, že na infolince (nebo přímo konkrétní obchodní zástupce, pokud nějakého máte) vědí něco víc, než ukazuje systém 🙂 Quote - Super - - Plzeň Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slamb Posted July 8 Share Posted July 8 před 6 hodinami, Altinik napsal: V roce 2023 VF oznámil: Konkurenční Vodafone nedávno oznámil, že do konce roku (2023) převede půl milionu domácností na technologii umožňující až 5 Gbit/s, zákazníci však dostanou k dispozici zatím zhruba poloviční rychlost. Dosud se nejvyšší rychlost nabízená operátory pohybovala okolo jednoho gigabitu. Zdroj to 2023 v závorce sis tam dodělal sám, přímo v článku neni uvedeno, do konce jakýho roku 🤔 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaischumi Posted July 8 Share Posted July 8 "technologii umožňující až 5 Gbit/s". Zatímco současné DOCSIS 3.1 "umožňuje až" 10 Gbit/s (když sečteme i upload tak dokonce 12Gbit/s) Takže cíl splněn. Realita je samozřejmě někde jinde. Tomu se říká marketingové slovíčkaření. Quote Super 800 Mb/s Profi - Komfort VF Station + 3x CA Moduly Praha - Jinonice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altinik Posted July 8 Share Posted July 8 @Slamb: ano, původní příspěvek mi - bohužel - nejde opravit 😞. Nicméně článek vyšel v roce 2023, proto bych očekával, že vyjáření bude k danému roku 🙂 3 Quote Kabel 1000 Mb/s - Komplet CA modul Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts