janmichaelvincent Posted July 26 Share Posted July 26 @DiDiDiTen arp_ignore je stejně hack. S custom routerem by to mělo jít udělat i pořádně (viz můj příspěvěk), pokud tu neřešíme dva nesouvisející problémy. 1 Quote - - - - - Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiDiDi Posted July 26 Share Posted July 26 Nejde o žádný hack. Je to prostě nastavení chování ohledně ARP protokolu. Linux ve výchozím nastavení (arp_ignore=0) by měl bezproblémový přístup na web interface umožnit, jiné OS (popř. linuxová distra/routery, kde arp_ignore nastavili na jinou hodnotu) typicky ne. Tohle téma (přístup na web interface VFS) se tu již objevilo Xkrát (a ještě asi mnohokrát objeví), části lidí to vždycky funguje a části ne, podle mě právě proto, že různá zařízení (routery) jsou v tomto nastavená různě. Taky to může být o firewallu (nebo o fw a ARP zároveň), nemusí se líbit, když na WAN interface s IP z veřejného/internetového rozsahu přijde něco z 192.168.x.y... Je to určitě o firmwaru, v principu modem nemusí uchovávat nacachovaný ARP záznam připojeného zařízení, aby to fungovalo, Compal a další modemy tenhle problém neměly. Ale oba moje VFS, co jsem měl (jeden odešel), se chovaly takhle. Quote 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted July 26 Share Posted July 26 @pmalecekmožná nesouvisející hloupost - jak máš nstavena DNSka? Automaticky od providera, nebo natvrdo nějaká jiná? Zařízení routerem mám na DHCP ale DNS servery jiné, než od VF. Quote Premium - Základní Vodafone Station KrPole Link to comment Share on other sites More sharing options...
CableG Posted July 27 Share Posted July 27 Jak souvisí s nedostupností modemu na IP adrese překlad? jinak teda jen pro úplnost - nepoužívám dns od VF a na modem se dostanu 1 Quote Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmalecek Posted July 28 Share Posted July 28 @sodekczDNS resolvery používám od CZNICu. Ale to vliv nemá. @CableGnijak to nesouvisí. Dostat bych se tam měl i kdybych neměl DNS servery vůbec nastavené. 1 Quote - Super - - Plzeň Link to comment Share on other sites More sharing options...
CableG Posted July 29 Share Posted July 29 @pmalecekTo byla řečnická otázka 🙂 Quote Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmalecek Posted July 29 Share Posted July 29 @CableGjá vím, jen jsem doplnil informace 🙂 Quote - Super - - Plzeň Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted August 2 Share Posted August 2 Tak je to tu. Mikrolagy netu. Dlouhe nacitani stranky. Ne 192.168.100.1 se bud nedostanu, nebo se podlouhych minutach nacte, ale nefunguje, pripadne po prihlaseni vyhodi error. Ani v administraci muj Vodafone nemuzu restart Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Quote Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivo2003 Posted August 2 Share Posted August 2 Timeoutuje i připojení na 192.168.0.1? To je potom chyba někde doma a ne internetu. Tohle mi občas Compal dělá také, že i pingy na vnitřní adresy timeoutujou a nebo jsou příliš dlouhé. Quote Start - Základní Compal CH7465 Opava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts