Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Dakujem, objednane :)

• Premium Profi
  • -
  • -
  • Vodafone Station
  • Praha 6
Odesláno

Tak potom dej vědět jak to funguje, asi budeš možná úplně první kdo u nás vyzkouší tento modem s novým 2Gb tarifem.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Tiez som zvedavy, ci dostane verejnu IPv4 adresu alebo bude DS-Lite (aj modem musi podporovat DS-Lite, to je DOCSIS specifikacia), teda ci ma Vodafone vytvoreny profil s IPv4 bridge mode pre 2GB tarif.

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

@srna Na Vašem místě (resp. řešil jsem něco podobného - ten vyšší tarif bych určitě využil) bych spíše počkal, nevýhody vlastního modemu se to rozebírali mockrát (aktualizace FW, nezaplatí se to, žádná, nebo minimální podpora, náhodné problémy, se kterými Vás podpora pošle někam atd.), ale byl bych hodně překvapný, kdyby na ten bridge mód měl VF profil pro tenhle tarif.

Podle dostupných informací by se měl objevit nový VF modem (Vodafone UltraHUB 7) i s podporou bridge pro tento tarif, kde žádná z těchto nevýhod není.

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
  • Autor
před 1 hodinou, r2d2 napsal:

@srna Na Vašem místě (resp. řešil jsem něco podobného - ten vyšší tarif bych určitě využil) bych spíše počkal, nevýhody vlastního modemu se to rozebírali mockrát (aktualizace FW, nezaplatí se to, žádná, nebo minimální podpora, náhodné problémy, se kterými Vás podpora pošle někam atd.), ale byl bych hodně překvapný, kdyby na ten bridge mód měl VF profil pro tenhle tarif.

Podle dostupných informací by se měl objevit nový VF modem (Vodafone UltraHUB 7) i s podporou bridge pro tento tarif, kde žádná z těchto nevýhod není.

Vlastný modem ale môže fungovať aj úplne v pohode, hlavne keď je Arris CM3500 prakticky zvnútra Vodafone Station akurát bez wifi a bez viacerých ethernet prípojok. Vodafone UltraHUB 7 je oproti Arrisu obrovská krava a ktovie koľko to bude žrať energie.

Upraveno uživatelem pubso

• Super
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Praha 3
Odesláno

@pubso Tak ve stručnosti (psalo se tu toho hodně o tomto tématu, stačí hledat) - vlastní modem se Vám velmi pravděpodobně nikdy nevyplatí oproti pronájmu finančně, VF vyžaduje aby modem měl aktuální FW (ale vy ho nemůžete aktualizovat sám - je nutné ho zaslat výrobci a pravděpodobně zaplatit tuto akci), VF na vlastní modem neposkytuje žádnou podporu (viz některé zvláštní problémy, co tu např. reportoval jeden uživatel s nestabilním uploadem, které se pak sami nějak vyřešily po nějaké době) a nikdo vám nebude garantovat, jak dlouho ten modem vydrží funkční v síti (než se VF rozhodne pro jiné požadavky pro vlastní zařízení).

• Premium
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Ano, tak to je. To mohu potvrdit, ten uživatel jsem já a k dnešnímu dni je stabilita a rychlost na mé lince v obou směrech dle placeného tarifu. Spokojenost. Až se bojím to dále měřit, abych zase nezískal nějaké pochybnosti 😉Na druhou stranu, v řádu týdnů, možná už měsíců jsem nemusel řešit vůbec nic. Dokonce mi přestal padat WAN port na Mikrotiku (dříve řešeno meziswitchem). S VF Station to bylo časté, s vlastním modemem občasné a v posledních týdnech, beze změny FW nebo nějaké další konfigurace všechno drží. Takže mám mírné podezření na VF, že mění nějaké parametry na lince, ještě někde před modemem. Ale to je jen moje laická spekulace.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague